Отговори
# 435
Достатъчно е вместо  4 яйца да пюрирате 1 банан с Ѕ ч.л. бакпулвер. След 2-3 минутно пюриране, банатите стават толкова пухкави все едно сте сложили яйца.
От тук.
Някъде четох, че и само банан става - не съм пробвала.

Пробвах това с банана, ама нещо не ми се получи...май някъде сбърках, ама пак станаха вкусни мъфинчета...даже само 2 останаха от цяла доза hahaha

ама вие наистина ли вярвате, че банана ще замести яйцата вкусово в една рецепта? Определено ще стават за ядене  и ще са  постни; ще имат някакъв вкус, но не и този на  мъфините с яйцата вътре. Едното е белтъчини, другото е целулоза.

Магито, бакпулвер няма да стане от сода с оцет  Peace но ще ти бухне като за сода.

# 436
Момичета и момче,
метнах един зелен боб/ замръзен/ директно да го сотирам , без да го варя  Thinking newsm78 та питанката ми е дали ще стане  да добавя малко водичка да поври в тигана.  Или няма да стане на нищо ?

# 437
Belbey  ще се получи. Добави малко водичка, остави да поври и ще стане за консумация. Аз така правя, направо от фризера както е замразен го слагам в тигана, малко вода, зеленчукова подправка и си става супер.

п.п. Бобът който използвам е предварително бланширан и след това замразен, така процедирам и с граха. Peace

# 438
момичета някой знае ли къде във варна продават дулце де лече,голден сироп или корн сироп ишортенинг спрей-разтителната мазнина.че ми писна да питам в магазините и да ме гледат като изумруд Rolling Eyes

# 439
  • София
Дулце можеш да намериш в руските магазини "Берьозка" - на сайта им можеш да видиш адреса на варненския. Другите нещица не ги знам какво са Embarassed

# 440
  • София
 Аз да споделя, че тортилата стана фамозна. Определено никога повече няма да купя готова.
А понеже доста се увлякох в месенето, ще ви бъда много благодарна за рецепти за питки, но постни  Hug

# 441
  • София
Ева на третия етаж ,поради една диета  Mr. Green често си правим постни питки ,хлебчета и пици от тестото на Лабрекс за чеснова питка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg20577937#msg20577937  и импровизации с тази страхотна рецепта на Роца http://marmottesetchocolat.blogspot.com/2012/01/apero-provencal- … -tapenade-et.html .

Можеш ли да споделиш каква мазнина използва в крайна сметка за тортилата ?

# 442
  • София
geryaleksandrova, много ти благодаря  Hug Да не си на 90 дневната диета?

Аз да споделя, че тортилата стана много вкусна. Рецептата е на Бон Апети. Ето как я направих:
210 г брашно тип „00”
50 г маргарин, разтопен
1 щипка бакпулвер
120 мл вода
5 г сол
 Омесих меко тесто, оставих го 10 мин. да почине. Разделих го на 6 топки, разточих ги на тънки тортили. Изпичат се в сух тиган с незалепващо покритие. Готовите се завиват, за да не станат сухи. Наредих върху едната половина нарязан на ситно домат и настърган соев кашкавал, поръсих с шарена сол и прегънах на две, притиснах хубаво.
Загрях маргарин и олио в тигана, сложих за 2-3 мин. от двете страни тортилите. Отвън бяха много хрупкави, а вътре меки, заради кашкавала. Много вкусни и бързо свършващи. Със сигурност ще ги правя пак, тогава ще експериментирам с подправки и други зеленчуци за пълнеж, но като за първи път искаш да е точно по рецептата.

# 443
  • София
geryaleksandrova, много ти благодаря  Hug Да не си на 90 дневната диета?

Ммм да  Mr. Green .Опитваме се вкъщи даа намалим обиколката  Mr. Green .

Благодаря за рецептата   bouquet !Обезателно ще пробвам.

П.п. брашно тип "00" къде мога да открия  Blush ?

# 444
  • София
geryaleksandrova, аз също я правих, но я спрях след 1 месец, защото започна поста. Сега освен, че се чувствам много леко свалих  4 килограма. Моя приятелка за 90 дни свали 10 кг. Успех  Hug
 И аз да не е тотален спам, брашно аз купих  Екстра на София мел. Оригиналната рецепта за тортилата  е с мас, но аз въобще не я харесвам, когато свърши постът ще пробвам с масло, защото маргарин въобще не обичам също  Peace

# 445
  • София
geryaleksandrova, аз също я правих, но я спрях след 1 месец, защото започна поста. Сега освен, че се чувствам много леко свалих  4 килограма. Моя приятелка за 90 дни свали 10 кг. Успех  Hug
 И аз да не е тотален спам, брашно аз купих  Екстра на София мел. Оригиналната рецепта за тортилата  е с мас, но аз въобще не я харесвам, когато свърши постът ще пробвам с масло, защото маргарин въобще не обичам също  Peace
Мерси за пожеланията за диетата и за обяснението за брашното!

П.П. хвърлила съм око и на тези хлебчета http://thegingercookies.blogspot.com/2010/06/blog-post_11.html .

# 446
http://tintiriti.snimka.bg/cooking/dekoraciya-na-salati-i-osnovni.434588.15538920      Извинявям се , но незнам къде да си пусна темата понеже другата седмица ще имам гости а искам нещо оригинално незнам какво да добавя към тези картофи много ме изкушават искам малко помощ от вас ако е възможно!Благодаря предмарително и отново се извинявам!

# 447
  • София
 Ау, Гери, може довечера и аз да го пробвам  Laughing, изглежда супер  Peace
didka9012, сподели какво харесвате, какви идеи имаш ти. Аз бих сложила тези картофени розички в блюдо с мезета или сирена. Може да се добавят и към основното, което да е месо или риба. Има толкова много варианти, сподели нещо повече за вашите вкусове  Peace  Няма нужда да пускаш отделна тема, в тази е мястото на въпроса ти, тук ще ти помогнат със сигурност  Wink

# 448
Ами предпочитам да са в основното розите,примерно кюфтета с розите http://www.snimki.receptite.com/index.php?rec=15122&st=rec&photo=19415  мисля да са кюф .подредени и украсени с розите само отделно мисля да направя десерт бърз и лесен  и салата сигурно домати и краставици или пък ще отворя някои буркан  от майка ми дет е пратила то е само един вид но много вкусен,ами моите вкусове се разминават с съпруга ми и свекето,аз обичам кайма картофи сирене и др, не ям такива -дроб,бабе,сърца,черва а те ги обужават.

# 449
Здравейте  Grinning, в една пълна с брашно, кофичка от кисело мляко, колко грама е брашното, че нямам кофичка от кисело мляко да меря, а в рецептата която ще правя брашното не е дадено в грамажи, а в кофички от кис. мляко.

Общи условия

Активация на акаунт