Отговори
# 345
  • София
Млечно масления крем с прясно мляко, яйца, брашно и захар колко време трябва да се вари?

Като се сгъсти готово ли е или трябва да се вари определен брой минути заради брашното?

# 346
Млечно масления крем с прясно мляко, яйца, брашно и захар колко време трябва да се вари?

Като се сгъсти готово ли е или трябва да се вари определен брой минути заради брашното?
Зависи за какво ще го използваш.Имай предвид че като изтине се сгъстява.Като правя крем за бисквитена торта ,го оставям една идея по- рядък.Обичам като поемат бисквитите после крема да има  консистенията на крем, а не да се бетонира. Предполагам че от 3-5 мин. за брашното е добре, е з ако ти е още рядко, продължаваш да бъркаш.

# 347
  • София

Зависи за какво ще го използваш.Имай предвид че като изтине се сгъстява.Като правя крем за бисквитена торта ,го оставям една идея по- рядък.Обичам като поемат бисквитите после крема да има  консистенията на крем, а не да се бетонира. Предполагам че от 3-5 мин. за брашното е добре, е з ако ти е още рядко, продължаваш да бъркаш.

Точно за бисквитена торта и аз така го правя, една идея по-рядък за да се напоят бисквитите, пък и при охлаждане той се сгъстява още малко.

Въпросът ми беше чисто теоретично-технологичен - за колко време се сварява брашното за да няма вкус на сурово брашно? Като се сгъсти крема брашното вече е сварено или не е така?

Да не се моря излишно да бъркам ако това не е необходимо де......

# 348
Не знам ,аз го правя с нишесте.

# 349
  • София
  Дайте идеи, какво да направя с  кило и половина суха телешка кайма!Няма да е наведнъж, но е много суха и се рони на трохи.

# 350
  Дайте идеи, какво да направя с  кило и половина суха телешка кайма!Няма да е наведнъж, но е много суха и се рони на трохи.

с такава кайма най-много обичам да правя лазаня! Wink

# 351
  • София
Можеш да и добавиш свинска кайма.

Аз и така бих я готвила - чушки с кайма и ориз, мусака, сос за спагети.

# 352
 Дайте идеи, какво да направя с  кило и половина суха телешка кайма!Няма да е наведнъж, но е много суха и се рони на трохи.
Както е казала Скрамуш....Лазяня......

Аз да добавя.....:

*Мусака,
*Спагети Болонезе,
*Фалшива дроб-сърма,
*Лозови сърми
*Пълнени чушки
......Това на първо четене се сетих
Ако се сетя още нещо ще пиша..... Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 353
и овчарски пай, но с телешка кайма  Peace

# 354
Аз основно с такава кайма готвя. Точно както казват - чушки с кайма, мусака, спагети. Има едно ястие, от едно село го научих, там му казват гулишка баница. По спомени замесват телешка кайма с нарязани на дребно кисели краставички, гъби, маслини, слагаха подправки, галета и май яйце. И други неща слагаха, но не мога да си спомня какви точно и аз слагам по мое усмотрение. Това нещо го слагат в тава и се пече. После го консумират с червено вино. Аз го харесвам, защото е много мързеливо, лесно и няма хамалогия по оформяне. Може и някакви пърленки с кайма. Също и в миш-маш понякога добавям такава кайма.
За крема за бисквитената торта - по колко време го бъркате? Аз бъркам по половин час, добавям все по малко брашно да съкратя процедурата, обаче много трудоемко. Може и да бъркам пропорциите с брашното Confused.

# 355
  • София
  Аз правих мусака, направо грозно седи каймата на трохи,остана на дъното, а и на вкус седи сухо. Ще имам предвид идеите, но ми се щеше да го сложа, например в нещо като соса за спагети, там поне има сос.Ще опитам лазаня, и без това никога не съм правила.Много благодаря на всички за идеите! Hug

# 356
  • София-Младост
Както е казала Скрамуш....Лазяня......

Аз да добавя.....:

*Мусака,
*Спагети Болонезе,
*Фалшива дроб-сърма,
*Лозови сърми
*Пълнени чушки
......Това на първо четене се сетих
Ако се сетя още нещо ще пиша..... Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Всичко това, но ако към каймата прибавиш и поне половин кг свинска кайма...и аз обичам здравословното, ама по-обичам да ми е вкусно;)
Спагети и лазаня са любими на дъщеря ми и и ги приготвям честичко, лозовите сърми и мусаката също...обаче категоричното ми мнение е, че с чиста телешка няма да се получи...или поне на мен няма да ми хареса Simple Smile)) Въпрос на вкус...знаете поговорката Simple Smile

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 22:02 от Ала-Бала

# 357
  • София
Здравейте!
Имам въпрос и се надявам някой да може бързо да ми отговори. За първи път правя овесени бисквити. Рецептата беше с 3 жълтъка, 125 гр. масло, 1ч.ч захар, 3 ч.ч фини овесени ядки, 2 ч.ч пълнозърнесто брашно, ванилия и бакпулвер. Но сместа ми се видя много суха и невъзможно да оформя топчета за бисквитите, затова добавих разбитите белтъци. Сега обаче е много лепкава. Някой има ли опит с такива бисквити, дали трябва да добавя още брашно? Ако така лепкави ги сложа да се пекат, дали ще станат? Предварително благодаря. Аз сега изчаквам 1 час преди да ги сложа във фурната, защото така пише в рецептата:)

# 358
  • Варна
И така да ги сложиш пак ще станат. Няма да имат правилни форми, но пак ще е вкусно  Peace.

# 359
  • София
И така да ги сложиш пак ще станат. Няма да имат правилни форми, но пак ще е вкусно  Peace.
Благодаря, ще пробвам Hug

Общи условия

Активация на акаунт