Отговори
# 405
  • Варна
Здравейте!
От къде си купувате  животинска сметана  / не заквасена /
Предварително благодаря  bouquet

# 406
И аз не, че милото не обича.

Здравейте!
От къде си купувате  животинска сметана  / не заквасена /
Предварително благодаря  bouquet
Там където е разтителната има и животинска.В същите кутии.Трябва да се четат етикетите.

# 407
  • София
Здравейте ,искам да ви питам от къде в София можем да купим хубаво и прясно агнешко месо.До сега винаги сме купували от Метро ,но все е новозеландско или австралийско ... иска ми се нещо по-Бг  Grinning .Миналата седмица в "Черешката на тортата" ,гледах Мария Гроздева да го купува някъде от арабите по Симеон ,някой да може нещо по-конкретно да ме ориентира и да препоръча магазин?
В началото на Женски пазар, откъм Лъвов мост също има хубав месарски магазин.
Мерси ,ще потърсим там .

# 408
  • София
Здравейте ,искам да ви питам от къде в София можем да купим хубаво и прясно агнешко месо.До сега винаги сме купували от Метро ,но все е новозеландско или австралийско ... иска ми се нещо по-Бг  Grinning .Миналата седмица в "Черешката на тортата" ,гледах Мария Гроздева да го купува някъде от арабите по Симеон ,някой да може нещо по-конкретно да ме ориентира и да препоръча магазин?

На Ситняково, зад магазин "345" има месарски, който продава само българско месо.

# 409
Как да мариновам сьомга?
Разгледах рецепти, при които е нужно да се маринова между 2 и 5 дни, а си спомням, че скоро гледах някакъв бърз начин с лимон  Thinking

# 410
  • София
Как да мариновам сьомга?
Разгледах рецепти, при които е нужно да се маринова между 2 и 5 дни, а си спомням, че скоро гледах някакъв бърз начин с лимон  Thinking
Какво ще правиш със сьомгата?

# 411
Искам да я използвам върху брускети с каперси.

# 412
нарязаха я на тънки ленти , подреди в тавичка на ред, поръси - който я прави, забравих, с  лимон, копър, след час я обърна от другата страна.

# 413
  • София
 Пак да попитам, че времето за вечеря наближава  Praynig
Днес гледах Бон Апети и там приготвиха тортила по тази рецепта:
 210 г брашно тип „00”
 50 г свинска мас
 1 щипка бакпулвер
 120 мл вода
 5 г сол
 Може ли да да сложа маргарин вместо мас, защото постя? Питам дали ще се получат хубави тортили така, защото  месенето ми е съвсем новичка страст, от около 5 дни  Crazy

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 16:44 от Ева на третия етаж

# 414
Благодаря, пеп-4o. Нарязах на ивици, сложих в широка купа, полях със лимонов сок, сол, малко захар и черен пипер. Копър нямах, та ще видим какво ще стане. Довечера ще пробвам и ще кажа крайния резултат.

# 415

На Ситняково, зад магазин "345" има месарски, който продава само българско месо.

Бившия 345...
Преди малко минахме през него, исках да проверя цените, че снощи гледах репортаж, как всяка цена над 12.50 била надута. Ами бута е 14.50, плешката 13 и нещо. Иначе пазарувам от този магазин, по принцип е добро месото.

# 416
Да питам и аз нещо.
Бабата на моя мъж зимата парви пуешко филе. Бяло месо в подправки съхне на тавана и като преценят, че е готово го прибират във фризера и после се вади по едно парче и се хапва.
Всичко беше много вкусно .... но явно последното парче е било по-дебело и е трябвало да седи още някой друг ден да съхне, а те са го прибрали и него във фризера. И сега не ни харесва така ... идеи как да поправя или да го сготвя ли ....

# 417
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Didranad , мисля си, че ще стане хубаво с песто - пробвай Hug.
Да отчета: получи се перфектно. Намазах рибата с песто, горчица, лимонов сок, зехтин и опекох. И никаква миризма нямаше, та съседите този път не разбраха какво готвя.  Wink
Облизахме си пръстите, ама като се сетих да я снимам и покажа (че и красиво се получи), беше късно. Laughing

# 418
  • близо под тепетата
Момичета, с какво мога да заменя яйцата в рецепта за мъфини?

Четох, че  2 яйца могат да се заменят с 1с.л.оцет и 1ч.л.сода, но в рецептата вече има сода Crazy

Става въпрос за кексчетата с хладка вода на Блонди ....

# 419
  • София
 Magito, погледни първа страница на тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=642057.0.

Общи условия

Активация на акаунт