Отговори
# 480
Но Саламчето ми не е твърдо,а е леко меко,така ли трябва да бъде,или малко бисквити съм сложила.И по принцип в хладилника ли трябва да стои или във фризера?

Аз го слагам в хладилника, възможно е да си поразредила сместа. Изчакай го все пак, нека постои на студено, ако е толкова меко и е трудно да се реже, най-много да му добавиш още бисквитки и пак да го оформиш. Такъв салам винаги може да се оправи. Peace
Лабрекс,благодаря ти за отговора,явно съм си спестила от бисквитките,просто по сместа не можах да преценя колко бисквити да сложа.Нищо,другия път,и този ще се изяде,па макар и мекичък.

Да питам: Някой да е виждал халуми в района на Младост (София) ?
 Една съфорумка сподели, че купува от Кауфланд, снощи прекарах около 40 мин. пред щанда със сирена и не открих! Като питах момчето, което оговаря за този щанд, той мига, мига и ми каза "ааа, аз такава марка не съм чувал"
Мнооого  ми се е дояло, и сигурно вече ще почна да сънувам халуми, ако не открия в скоро време!
не съм от София,но в Бургас аз само от Метро съм взимала,на щанда със сирената,но не винаги има.За Кауфланд и аз не съм го намирала къде е,но може и да е нямало,когато съм търсила.

# 481
  • Пловдив
Момичета и момче, една приятелка попита за  дресинг за зеленчуци на барбекю. Нещо с мед била яла. Предложихме - мед, балсамико, зехтин и соев сос. А аз я довърших и с идеята за чесън към всичко това. Дали обаче не я заблудихме? Дайте някоя идея.

# 482
Как да направя агнешки мозък?

# 483
# 484
Халуми има в Кауфланд, но може би не винаги. На хладилната витрина при  сирената.
И в Била видях, че зареждат.

# 485
  • София
След като толкова ви занимавах с моето приключение "Торта" ,считам за редно да ви докладвам и резултата ,а той е "зле!".Блатовете не ми се изпекаха равномерно ,т.е. самата им дебелина ,въпреки моя намеса ,не стана равномверна ( newsm78) и в крайна сметка се начупиха  Mr. Green .
Като за първа торта ,май е Ок ,но дали ще повторя  Crazy

# 486
............Блатовете не ми се изпекаха равномерно ,т.е. самата им дебелина ,въпреки моя намеса ,не стана равномверна ( newsm78) и в крайна сметка се начупиха  Mr. Green .

geryaleksandrova, може би си ги пекла повече от необходимото, иначе не би трябвало да се начупят. Но дори и така, можеш леко да сиропираш, да сглобиш тортата с крема и да я оставиш да постои с него, няма начин да не е вкусна. Малко не разбрах блатовете не са станали равни или не са се изпекли равномерно newsm78, но, дори и да не са съвсем равни, на вкуса едва ли ще повлияе. Peace

# 487
Аз пък ще правя две торти следващата седмица.
Благовете ще са стандартни. Там изненади няма.

Затруднявам се с  кремовете.
За едната съм се спряла на крема на Лабрекс   bouquet, с крем Оле, крема сирене и заквасена сметана, като ще направя белия и кафевия.

Но за другата торта идея нямам, трябва да е по-шоколадова!

# 488
Здравейте, дайте идея за някакъв сос за пил. пържолки, в който да има сирена. Например става ли сос бешамел и в него да сложа някакво сиренце да се разтопи,  дали ще стане хубаво? А сиренцето какво ще бъде?

# 489
  • Bulgaria-Italia
Момичета търся рецепта за палачинки без бяло брашно  Hug

# 490
Момичета търся рецепта за палачинки без бяло брашно  Hug

Виж на Жоро Бордовски дали те устройват, правих от тях за диабетик с подсладител и със захар за другите. Не са лоши, въпреки че аз предпочитам с бяло брашно, да са тънички и много крехкички.

И да добавя едно мнение на marabu :"би могла съсвем спокойно да замениш по доста рецепти бялто брашно тип 500 с пълнозърнесто.. само при тестените изделя ще трябва да се увеличи малко течните продукти . Аз лично съм правила палачинки с пълнозърнесто брашно - мисля, че и тук момичетата са пускали рецпети ..както блат за пица от пълнозърнесто брашно."

# 491
  • Viena

Затруднявам се с  кремовете.
За едната съм се спряла на крема на Лабрекс   bouquet, с крем Оле, крема сирене и заквасена сметана, като ще направя белия и кафевия.

Виж тук шоколадовия крем,аз го правих и стана супер!!  http://bubolinkata.blogspot.com/p/blog-page_23.html

# 492
  • Варна

Затруднявам се с  кремовете.
За едната съм се спряла на крема на Лабрекс   bouquet, с крем Оле, крема сирене и заквасена сметана, като ще направя белия и кафевия.

Крема на торта трюфел е много сполучлив, може и с млечен шоколад да се направи Simple Smile.

# 493
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Момичета търся рецепта за палачинки без бяло брашно  Hug
аз си правя палачинки с овесени или пшенични трици, като избирам по-ситно смлени трици (има различни варианти). За една порция слагам 2 с.л. трици, едно яйце и мляко докато се получи гъстота на рядка боза (рядка, защото триците набъбват и поемат течността). Винаги капвам и малко вода, за да са крехки и ванилия за аромат. Пека си ги като другите палачинки, стават тънки и меки.
Иначе, както и другите са писали, можеш да замениш бялото с всякакво друго брашно.

# 494
Здравейте, дайте идея за някакъв сос за пил. пържолки, в който да има сирена. Например става ли сос бешамел и в него да сложа някакво сиренце да се разтопи,  дали ще стане хубаво? А сиренцето какво ще бъде?

Сос бешамел със синьо сирене е добра комбинация, с такъв съм заливала лазаня по рецепта на Иван Звездев. Само в соса се слага 1 с.л. брашно, да стане редичък и след като се добави сиренето се сгъстява. Ако ползваш обикновено сирене си направи соса както е по рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт