Великденска трапеза 2012!

  • 76 419
  • 513
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 68
Ох Джемма, пак ще се прегрешава с твоите изкушения, кексчетата са чудни ще се пробвам и аз   chef
Поздрави на страхотния Балчик  Wink

# 91
  • Мнения: 58
Ето и една идея за сервиране на позната великденска разядка. Рецептата съм я изпробвала лично и малко съм поизменила оригинала.



Продукти:
1 ч. майонеза
1 ч. извара (в оригиналната рецепта е със сирене Чедър)
10 печени червени чушки
1 глава ситно нарязан лук
1 скилидка чесън
2 ч.л. горчица
1/2 ч.л. червен пипер
черен пипер
кракери
Всички съставки се смесват и се пускат в блендера. Може да се направи и на ръка.

# 92
  • Бургас
  • Мнения: 255
dog_violet,кракерите за украса ли служат или и те се прибавят към другите продукти в блендера?

# 93
  • Мнения: 58
Само за украса.

# 94
  • Бургас
  • Мнения: 255
  bouquet благодаря ти,за Великден ще се пробва

# 95
  • Мнения: 124
Tatitt, благодарности за темата Hug

Записвам се с една идея, която може да бъде интересна за някого:

Козуначета с шарена "премяна"


И една идея, която взаимствах преди години от тук и искам да напомня за нея:

Яйца, декорирани с декупаж


Връщам се назад да чета и да черпя идеи Simple Smile

# 96
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 867
и аз тази година мисля да заложа на декупажа.  Simple Smile ellyganova , ти специално какво използва за залепяне на салфетката?

# 97
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Джемма  Hug

Ели  Hug, страхотни козуначени бебета  Mr. Green

Лолита, Ели е описала в линка - белтък!

# 98
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 867
о да  Blush благодаря  Hug

# 99
  • София
  • Мнения: 2 649
записвам се да ви следя! Миналите две години залагах главно на украсата с оцветен ориз или дребен кус-кус. Тази година мисля да се пробвам с декупаж и дантела.

# 100
  • Мнения: 1 775
Ето ги миналогодишните ми яйца, надявам се тази година да се наканя да ги боядисам с естествени бои.
.


Кога да си сложа жито, за да ми стане толкова тревичката в черупките, както ти си направила.

# 101
  • Мнения: 19
Днес правих тези козуначени кифли http://angellovescooking.blogspot.com/2011/02/easter-buns.html и съм много доволна от резултата. Активирах си сухата мая с топло мляко и я сложих при яйцата, след това сложих брашното. После направих малко по-големи кифлите - те втасаха доста и станаха големички, затова моя съвет е: правете  по-малки топки, нищо, че ви се виждат дребнички. После реших, че слагам по много плънка, но като ги опитах преди малко бяха много добри. Иначе аз правих 1/2 доза, но с 1 пакетче суха мая. Всичко друго беше по рецептата и се получи страхотно - из кухнята ми се носеше великденски аромат.

# 102
  • Мнения: 58
Be Light, слагаш тънко растелен памук или малко талаш, поръсваш със зрънцата, които си решила да използваш /жито, леща .../ и отгоре пак слагаш малко памук/талаш и поливаш с водичка (1-2 лъжици). Миналата година посях житото 2 седмици преди Великден и стана много високо, та се наложи да го подстригвам, което обаче ми позвали да го оформя по-добре.

# 103
  • Мнения: 1 775
Be Light, слагаш тънко растелен памук или малко талаш, поръсваш със зрънцата, които си решила да използваш /жито, леща .../ и отгоре пак слагаш малко памук/талаш и поливаш с водичка (1-2 лъжици). Миналата година посях житото 2 седмици преди Великден и стана много високо, та се наложи да го подстригвам, което обаче ми позвали да го оформя по-добре.

 Hug много ти благодаря, ще си направя и аз тази година
 

# 104
  • Варна
  • Мнения: 801
Запис Grinning

Общи условия

Активация на акаунт