Очакваме да чуем сърчица - ОКТОМВРИЙКИ 2012 сега :)

• 34 603
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
jasmin_veni приеми моите искрени съжаления!  Sad Не се отчайвай и мисли само позитивно. Дано съвсем скоро да чуем добри новини.
Относно ЖК-то. Аз, след дълги размишления избрах д-р Йоли Братоева/Окръжна болница/. Родом съм от Троян и след като се омъжих продължавах да ходя там на преглед. Но когато разбрахме вече нямаше как да станат нещата. Предишни впечатления от д-р Братоева аз лично нямам, но мъжът ми и свекърва ми имат. Преди около 5г.  й се е наложила спешна манипулация, защото изведнъж е прокървила страшно много. Оказва се миома. Д-р Братоева е извършила операцията. Мнението и на двамата беше страхотно - стояла е през цялото време след операцията до нея, успокоявала я е, държала се е човешки, дори към мъжът ми е била мила и любезна, когато след операцията той не е знаел какво се случва с майка му.
Моите скромни наблюдения са също така добри - мила, любезна жена, на която са присъщи човещина и най - вече, че когато си в кабинета си само ти и никой друг.
Както беше написано някъде из темата, докторите от Окръжна преглеждат по ЗК само в личните си кабинети. Нейният е на ул."20-ти април"№30.

# 466
Момичета, вчера бях на доктор- плода отговаря на 8г.с.+3 дни с размер 17.2мм, потвърди и датата на термина 14.10.12 Grinning Следващият ми преглед е в края на март, надявам се да се чуе сърчице тогава. Не знам дали някой дали има същия "проблем" като мен, но доскоро имах такъв апетит, че за месец и половина качих почти 4 кг.

# 467
  • София
Вени съжалявам стискам палци скоро да се похвалиш с две чертички пак. Стискам палци днеска всичко да е наред. Имай само позитивни мисли знам ще тие е трудно но трябва да си позитивно настроена

# 468
jasmin_veni - Hug Hug Hug, страшно много съжалявам. Желая ти много сила и вяра и съвсем скоро да се похвалиш отново с две чертички и второ прекрасно бебенце.
chudodeina, много се радвам за добрите новини при теб !!
Mulberry , на твое място с чиста съвест ще си хапна месце, но нещо по-подбрано и полезно  Peace Щом ти се яде, значи имаш нужда. На мен ми се ядат май само моркови Simple Smile и праскови.
lozenec_girl, добре дошла при нас и лека бременност ти желая !
sugar4eto, браво за добрите новини! Аз имам никакъв апетит (по-скоро ми е гадна всякаква храна) ,но свиреп глад. И не съм се теглила, но ако съм качила хич няма да е честно. Буквално се тъпча насила.
Аз утре съм на преглед и просто не ме свърта вече. По принцип доста съм се отпуснала, нищо не ме радва (освен сина ми) и само прегледите ме окриляват.

# 469
  • София
Благодаря ви за топлото посрещане  Hug

Вени, много съжалявам  Sad и силно те прегръщам  Hug

Дили, благодаря  Hug Изобщо не се сетих, че лекарят трябва да е по-близо  ooooh! Някой някакви впечатления от лекарите в люлинската поликлиника?

И един друг въпрос: по лична карта съм с друг адрес, ако искам да ме наблюдават в районната поликлиника в Люлин, трябва ли да си извадя документ, че живея в Люлин?

# 470
Аз имам никакъв апетит (по-скоро ми е гадна всякаква храна) ,но свиреп глад.

и аз съм така, постоянно чувствам глад, а нищо не ми се яде...ама гадното е, че като ми пригладнее много и ми се  Sick

сега ходих да дам кръв и урина и за малко да припадна на излизане от лабораторията...като станах набъзро се оправих и баща ми ме закара, обаче си бях взела три ягоди, хапнах едната преди да влезна, ама вътре топло, аз гладна и като станах ми се замая главата, изпотих се...та полежах малко...

-=Деси=- ако искаш можеш да се запишеш където искаш...ти си имаш направление от личния лекар, с което отиваш при АГ, който работи по здравна каса и така...все тая къде ще е...

# 471
  • София
Лорини, много ти благодаря!  Hug Започна да ми се изяснява системата  Peace

# 472
Здравейте, момичета,
вчера бях на преглед, бебчето дори се движеше.  Heart Eyes
Да си кажа....силно се надяваме на още една мома.
Все още не сме казали на почти никого.
Предстои ми и да съобщя в работата, но ще стане след като се върна от отпуск.

Днес имаме рожденничка, става на 7.  Heart Eyes
Черпя ви с домашно приготвени изключително здравословни бонбони.
По рецепта  от суровата кухня са.  Grinning

Чета ви редовно и не очаквах да се засегне и темата за веганството.
Радвам се, че и тук има представители на алтернативни начини на хранене.
От година и половина изключително активно се интересувам от здравословно хранене.
Няколко месеца преди да забременея менюто ми беше основно сурово и веган.
С бремемнността, обаче, настъпи промяна на 180 градуса. Crazy
И най-неприятното беше, че в един и същи момент съм гладна и ми се гади от почти
всичко за което се сетя.
Вкрайна сметка се оставих тялото ми да ме води или по-точно лакомията.  Laughing
В резултат си залепих 3 килограма за по-малко от 2 месеца.  Twisted Evil

Не знам дали някой дали има същия "проблем" като мен, но доскоро имах такъв апетит, че за месец и половина качих почти 4 кг.
В един отбор сме .  Simple Smile

# 473
Флайбъл , Честита ти рожденничка, да ти е жива и здрава, много весела и щастлива Simple Smile    bouquet bouquet  bouquet ! Ти какво ядеш като ти се гади от всичко Simple Smile. Аз например за закуска просто незнам какво да ям , гади ми се от яйца, кашкавал, от сиренето ми става гадно на стомаха. Ям или палачинки в работата, днеска закусвах един шоколадов корнфлейкс (който за мен хич не е здравословен) с прясно мляко и после кифла. Но ми писва вече много.

# 474
Добро утро Simple Smile
  За записването и аз знам, че с направление може , ако искаш и в друг град да се запишеш стига да е при лекар, работещ по касата и да се разберете да те вземе и да ти се пътува. Последното както някой беше писал по горе в темата, не е особено препоръчително и приятно последните месеци.
    За глада - аз също имам повишен апетит и то за определени неща - месо, сирене, кисело,люто и като ми се дояде нещото ми става фикс идея...Гледам, обаче да се ограничавам, че предния път качих малко повече от 25 и въпреки, че в момента когатo видях  EFP бях ги свалила практически...някак ми се иска този път да са по-малко  Sunglasses Но като цяло няма  се втлясвам , важното е бебо да е ок, пък килограмите ще свалим.
   didoki  благодаря, че си споделила информацията за полагаемо по здравна каса. Много полезно  bouquet.
  Ева на сцена  Честит рожден ден на патерица. Най-вече здраве и спокойствие ти пожелавам. Ще са ти необходими следващите няколко месеца, а нa финала леко раждане и здраво бебче!
   Аз уж бях много спокойна, ама вече нямам търпение да идва петък и да видим какво е положението, че предния път лекарката беше малко притеснена относно разположението на сакчето и на плода в него, малко на една страна бил, което не било страшно ама не и много добре. Та затова досега и в подписа не съм сложила линийка...даже на родителите си не съм казала, че майка ми е една притеснителна. Чакам петък и като кажат, че всичко е ок , ще съобщя на целия свят  Laughing ...е поне на по-близките.
   Добре дошли на новите мами  Hug
   Слънчев и усмихнат ден.
  П.П. някой да има проблем като мен да не може да си отвори facebook тази сутрин newsm78

# 475
smiley_girl на мен лекарката ми позволи да пия до чаша бира, или 2 пръста бяло вино и то само в краен случай. Сега не ми се пие, но дойде ли лятото ще видим, така обичам коктейлчета, разни мартинита, менти със спрайт, водка с тоник и т.н.
Вени съжалявам за лошите новини, кураж!
Не знам вие как сте, но аз се чувствам много добре, не ми се гади, не ми се спи и с глада даже се оправям лесно. Кипя от енергия от идващата пролет и новото чувство в мен. Heart Eyes
Исках да ви питам вие коремчета имате ли вече? Аз изглеждам така сякаш съм преяла Mr. Green Дребна съм и слаба и сигурно затова така ми личи, вие как сте? А виждам, че отсега сте започнали със сериозното мазане, аз се мажа след къпане цялото тяло с обикновен лосион за тяло и още умувам на какво да заложа по-нататък.
Относно вегетарианството и веганството - нямам намерение да споря с никой, както казах това си е личен избор, но за мен хубавото месо нищо не може да го замести напълно и пълноценно. Има заместители, които вярвам за някои може и да свършат работа, но със сигурност не на всеки организъм ще са му достатъчни. Пък и като има вегетарианци ще има повечко месо за нас останалите. Mr. Green

Едит: И аз не мога да отвоя фейсбук, нито от вкъщи, нито от офиса.

# 476
Оправи се фейса вече...

tory и аз много обичам коктейлчета, ама не е сега момента, ще потърся една статия за колко грама алкохол могат да оставят бебето без въздух за определен период...наистина е страшно...и никак полезно за мъничетата в нас...бирата донякъде е ок или няколко глътки бяло вино...червеното е по-силно според мен, пък какво са няколко години без алкохол...
аз не че пия много, но от април 2008г съм или бременна или кърмеща, та алкохола ми е няколко глътки бири и една-две глътки шампанско за посрещането на НГ... излъгах, съвсем скоро бях на РД на моя приятелка, та пиинах една мохито, но помолих да ми го направят с много малко ром...

Флайбъл честит празник   bouquet да ти е здрава и прекрасна кака дъщеричката Simple Smile

Последна редакция: ср, 07 мар 2012, 10:53 от lorini

# 477
  • София
Деси аз съм от Люлин и ходя в Медивата до КООП ПАЗАР при доктор Цеков много съм доволна от него възрастен е но си разбира от работата внимателен е каквото трябва ще направи. Работи със Здравната каса, а за направлението не е нужно да имаш адресна регистрация в посоченият район за да отидеш при доктор който работи със Здравната каса, ако искаш пробвай при него аз съм доволна

# 478
Здравейте момичета! jasmin_veni съжалявам за това,което ти се случва.желая ти кураж!
chudodeina радвам се за хубавите новини!
флайбъл  честита ти рожденничка!много здраве!
sugar4eto аз не знам колко точно килограма съм била преди  EFP, но след това до сега съм плюс 2/3 кг, но ще ги свалим...важното е да са ни здрави бебетата. И при това имам страхотен апетит, но сега не ми е до ограничения
Относно ЖК аз като ходих бях в 8 седмица. За да не ме връщат ме записаха, но акушерката каза, че това се прави между 10-12 седмица. Сега съм на консултация чак края на месеца. Към мамите от Бургас: аз съм при д-р Миринчев, вие избрахте ли вашия?
хубав ден

# 479
Здравейте момичета, последните дни ви чета, но досега не смеех да пиша нищо, тъй като не бях ходила на лекар. Вени, съжалявам за случилото се, кураж и не се предавай, дано Господ да е с теб и в най-скоро време нещата да се развият по най-хубавия начин за теб. На всички също пожелавам нещата да се развият по най-добрия найчин. Аз също чаках почти три години докато забременея и сле множество изследвания и перипетии днес видях хубавата новина-и аз  си имам едно тупкащо сърце. Дано Бог да ме пази и всичко да е наред. Обаче доктора само ме видя на ехограф, потвърди бременност и ми даде талон след 15 дни да ида на преглед. Нищо друго, нито изследвания. Направлението за ЖК кога се дава, изследванията кога започват да се правят, нещо не ми стана ясно. И също тъй като почти всички освен по ЗК ходят и на частно, да ви питам вие кога ще започнете частните прегледи и колко често? Тъй като аз съм избрала за частно доктор, който евентуално после ще изражда, кога е удачно да ида според вас? Сори за дългия пост, но см нова в тия неща и не ги разбирам много...

Общи условия

Активация на акаунт