Дискова херния - 4

• 328 442
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
.............................
Извод:  Малки пресни хернии действително могат да се лекуват с озон. Стари големи калцирани хернии - шанса е малък.Аз лично познавам поне 4 човека успешно тртирани с озон и досега са добре и изобщо не ме интересуват коментарите на някои хора как озона бил "вятър работа".
Интересно още е че не ме караха да правя втори курс с озон на следващата година както някои пишат.

... Simple Smile  Здравейте....от преди 2 седмици имам този  проблем и от скенер ми установиха  херния на Л4-Л5  5мм..това каква херния е - малка, или голяма   и как се установява доколко е прясна.....щото той кръста си ме боли откакто съм родила принципно,но едва онзи ден реших да отида официално на лекар и да ми назначат скенер..И ако може и друго да питам пострадалите  Grinning  - правихме Профенид и болката в нерва ми спря, но продължи болката в кръста/ засега в крака нямам оплаквания/...правя упражнения,масажчета леки и сега остана пронизването в кръста ми,като стоя права продължително време/това означава ли,че се движа в правилната посока, или напротив ? / ...предстои ми физиотерапия,която ще започна в понеделник/живот и здраве да е само/ -  знам,че физиотерапия ,когато има болки не трябва да се прави- вярно ли е това  и дали може да се прибере тази моя херния само от тези процедури + правилно движение на гръбнака....Между другото като си говорим сред нас/мед сестра съм /всички лекари,с които съм споделяла шашкането си казват " Че ти да не мислиш,че всички дето имат болки в кръста  - ако си направят снимка няма да им цъфне някоя херния"... Sad... Grinning

# 346
  • Другата България
Извод:  Малки пресни хернии действително могат да се лекуват с озон. Стари големи калцирани хернии - шанса е малък.Аз лично познавам поне 4 човека успешно тртирани с озон и досега са добре и изобщо не ме интересуват коментарите на някои хора как озона бил "вятър работа".
Интересно още е че не ме караха да правя втори курс с озон на следващата година както някои пишат.

... Simple Smile  Здравейте....от преди 2 седмици имам този  проблем и от скенер ми установиха  херния на Л4-Л5  5мм..това каква херния е - малка, или голяма   и как се установява доколко е прясна.....щото той кръста си ме боли откакто съм родила принципно,но едва онзи ден реших да отида официално на лекар и да ми назначат скенер..И ако може и друго да питам пострадалите  Grinning  - правихме Профенид и болката в нерва ми спря, но продължи болката в кръста/ засега в крака нямам оплаквания/...правя упражнения,масажчета леки и сега остана пронизването в кръста ми,като стоя права продължително време/това означава ли,че се движа в правилната посока, или напротив ? / ...предстои ми физиотерапия,която ще започна в понеделник/живот и здраве да е само/ -  знам,че физиотерапия ,когато има болки не трябва да се прави- вярно ли е това  и дали може да се прибере тази моя херния само от тези процедури + правилно движение на гръбнака....Между другото като си говорим сред нас/мед сестра съм /всички лекари,с които съм споделяла шашкането си казват " Че ти да не мислиш,че всички дето имат болки в кръста  - ако си направят снимка няма да им цъфне някоя херния"... Sad... Grinning
Това за физиото и аз съм го чула, въпреки че познавам хора правещи процедури с болки/по санаториумите постоянно ги има/.Но да ти кажа не съм чула да се прибере херния само от това, което описваш.Разбира се това е моето НЕкомпетентно мнение Peace

# 347
Извод:  Малки пресни хернии действително могат да се лекуват с озон. Стари големи калцирани хернии - шанса е малък.Аз лично познавам поне 4 човека успешно тртирани с озон и досега са добре и изобщо не ме интересуват коментарите на някои хора как озона бил "вятър работа".

... Simple Smile  Здравейте....от преди 2 седмици имам този  проблем и от скенер ми установиха  херния на Л4-Л5  5мм..това каква херния е - малка, или голяма   и как се установява доколко е прясна.....щото той кръста си ме боли откакто съм родила принципно,но едва онзи ден реших да отида официално на лекар и да ми назначат скенер..И ако може и друго да питам пострадалите  Grinning  - правихме Профенид и болката в нерва ми спря, но продължи болката в кръста/ засега в крака нямам оплаквания/...правя упражнения,масажчета леки и сега остана пронизването в кръста ми,като стоя права продължително време/това означава ли,че се движа в правилната посока, или напротив ? / ...предстои ми физиотерапия,която ще започна в понеделник/живот и здраве да е само/ -  знам,че физиотерапия ,когато има болки не трябва да се прави- вярно ли е това  и дали може да се прибере тази моя херния само от тези процедури + правилно движение на гръбнака....Между другото като си говорим сред нас/мед сестра съм /всички лекари,с които съм споделяла шашкането си казват " Че ти да не мислиш,че всички дето имат болки в кръста  - ако си направят снимка няма да им цъфне някоя херния"... Sad... Grinning
Това за физиото и аз съм го чула, въпреки че познавам хора правещи процедури с болки/по санаториумите постоянно ги има/.Но да ти кажа не съм чула да се прибере херния само от това, което описваш.Разбира се това е моето НЕкомпетентно мнение Peace

.... моя позната е отишла преди време с лека болка на санаториум в Павел баня и се е върнала много по-зле отпреди да отиде.....наложило се да се проведе ново лечение  отначало......Отн "некомпетентното "мнение - и то е важно... особено когато е от потърпевш и изживял съответната ситуация.....Simple Smile

# 348
  • хасково
И аз съм от тези ,които след физиотерапия са с по-силни болки. Правих и лечебна гимнастика,но сбърках че правех повече отколкото ми казваха.Чувствах се вече по-добре и мислех че мога да понеса малко повече натоварване ,но не.Отново се сковах и се чудя кои лекарства пак да подхващам.Пия профенид таблетки и темпалгин.Записах си час при проф.Романски.

# 349
  • Казанлък
Здравейте!
Отдавна не съм писала,но редовно следя темата.
Добре дошли на новите и нека да пожелая по-бързо да намерите подходящ за вас начин да се преборите с болките и да водите нормален начин на живот.
Аз съм с добри новини относно моето състояние за момента. Преди 2 седмици направих нов МРТ в чужбина и моята 10 годишна херния L5-S1 сега се показва като протрузия!  nuts
Бях много доволна да го чуя. Е,има още една протрузия на L4-L5 и разни други неща,като,например, деформации на дискове,които по думите на лекарка в комбинация все пак причиняват постоянен  дискомфорт и периодична болка в кръста и краката. Посъветва ми да проверя и тазобедрените стави(а съм сигурна,че и там имам проблем,защото преди време почти 2 години спах само по гръб поради тези ужасни болки...)
Поговорихме доста за това,което съм правила досега и посъветва ми да продължавам в същия дух. А това бяха : санаториум и физиотерапия в местна поликлиника всяка година, инжекции Дискус 2 курса в годината, ежегоден курс 2 или 3 месеца със препарати съдържащи глюкозамин/хондроитин/мсм, плуване в басейна и гимнастика.  Много ме разпитва и за ензимотерапия,която съм правила миналата година(курс с протеолетични ензими,за които сме писали неведнъж)
Понеже бях на гости в Русия,реших да направя курс с Дискус Композитум,който е с повече съставки. По-скъп е... 10 апмули излизат около 38 евро.
За пръв път получих реакция на Дискус и доста силни болки още след първата инжекция,но реших да не прекъсвам и след десетина дни болките утихнаха.
Ето,това е! Благодарение на тази тема се чувствам доста по-добре и благодаря на всички вас от сърце!  Kissing Heart

Пожелавам ви хубави летни дни без болки!!!

# 350
И аз съм от тези ,които след физиотерапия са с по-силни болки. Правих и лечебна гимнастика,но сбърках че правех повече отколкото ми казваха.Чувствах се вече по-добре и мислех че мога да понеса малко повече натоварване ,но не.Отново се сковах и се чудя кои лекарства пак да подхващам.Пия профенид таблетки и темпалгин.Записах си час при проф.Романски.

... и аз направих тази грешка и реагирах по твоя начин- отново ме започна болката   и сега се движа като балеринка....колежката в службата ми напомня да " внимавам,като бързам"....Отн лекарствата- доволна съм от Профенид- при мен 3амп мускулно ми бяха достатъчни/засега  / за да ми успокоят болката в н. ишиадикус,но сега продължава сковаността и пронизването в кръста ми...отново се сещам за плавните движения и максимално изправения гръбнак.... и упражненията за стягане на мускулите около гръбнака...и масаж на ушните миди,преди  упражненията....пиши как си...аз утре ще ходя при физиотерапевт - ще започваме терапия- ще "свиркам"... Grinning 

# 351
Здравейте!
Отдавна не съм писала,но редовно следя темата.
Добре дошли на новите и нека да пожелая по-бързо да намерите подходящ за вас начин да се преборите с болките и да водите нормален начин на живот.
Аз съм с добри новини относно моето състояние за момента. Преди 2 седмици направих нов МРТ в чужбина и моята 10 годишна херния L5-S1 сега се показва като протрузия!  nuts
Бях много доволна да го чуя. Е,има още една протрузия на L4-L5 и разни други неща,като,например, деформации на дискове,които по думите на лекарка в комбинация все пак причиняват постоянен  дискомфорт и периодична болка в кръста и краката. Посъветва ми да проверя и тазобедрените стави(а съм сигурна,че и там имам проблем,защото преди време почти 2 години спах само по гръб поради тези ужасни болки...)
Поговорихме доста за това,което съм правила досега и посъветва ми да продължавам в същия дух. А това бяха : санаториум и физиотерапия в местна поликлиника всяка година, инжекции Дискус 2 курса в годината, ежегоден курс 2 или 3 месеца със препарати съдържащи глюкозамин/хондроитин/мсм, плуване в басейна и гимнастика.  Много ме разпитва и за ензимотерапия,която съм правила миналата година(курс с протеолетични ензими,за които сме писали неведнъж)
Понеже бях на гости в Русия,реших да направя курс с Дискус Композитум,който е с повече съставки. По-скъп е... 10 апмули излизат около 38 евро.
За пръв път получих реакция на Дискус и доста силни болки още след първата инжекция,но реших да не прекъсвам и след десетина дни болките утихнаха.
Ето,това е! Благодарение на тази тема се чувствам доста по-добре и благодаря на всички вас от сърце!  Kissing Heart

Пожелавам ви хубави летни дни без болки!!!

...Благодарим за посрещането  Grinning ....радвам се за теб и ми прозвуча много оптимистично,че е възможно напълно /почти/ прибиране на хернията ...а тя колко голяма беше при теб?.....

# 352
  • Казанлък
румид  Hug

На старото изследване КТ не пише размера,а само медианна дискова херния L5-S1. Неврохирурга тогава ми прави и контраст и каза,че е малка и по-добре да изчакам и да пробвам първо и други неща. Преди него един друг беше готов да ме оперира веднага  #Crazy Мисля,че голяма херния няма да може да се прибере,но за малки има такава възможност.
След това имах проблем и на гръдния отдел,като получих страхотни болки и дори беше трудно да дишам,тогава имаше възможност за МРТ и я използвах. Добре,че не беше сериозно. Между другото,в Русия едно МРТ изследване с модерен апарат струва само 50 евро. Дори са ме доставили до медицинския център с колата и са ме върнали след това. Направо се изумих и се ядосах на нашите цени от 250 лева  #Cussing out

# 353
румид  Hug

На старото изследване КТ не пише размера,а само медианна дискова херния L5-S1. Неврохирурга тогава ми прави и контраст и каза,че е малка и по-добре да изчакам и да пробвам първо и други неща. ...... Между другото,в Русия едно МРТ изследване с модерен апарат струва само 50 евро. Дори са ме доставили до медицинския център с колата и са ме върнали след това. Направо се изумих и се ядосах на нашите цени от 250 лева  #Cussing out

..моля те извини невежеството ми,но не съм чувала какви са тези изследвания КТ и МРТ...знам само скенер и ЯМР...тези твоите какви са.....и защо са те "доставили"- ти не беше ли "в час" тогава Sad....слава богу,че всичко вече и минало.... Peace

# 354
  • Другата България

А това бяха : санаториум и физиотерапия в местна поликлиника всяка година, инжекции Дискус 2 курса в годината, ежегоден курс 2 или 3 месеца със препарати съдържащи глюкозамин/хондроитин/мсм, плуване в басейна и гимнастика.  Много ме разпитва и за ензимотерапия,която съм правила миналата година(курс с протеолетични ензими,за които сме писали неведнъж)

HugТочно това направих и аз по твоя препоръка когато най-много ме болеше и се оправих, за момента разбира се  bouquet  bouquetсега продължавам  с изключение на ензимите и плуването, но забелязвам че в жегата ме боли повече отколкото зимата, не знам така ли е при другите...... newsm78

# 355
  • София
..моля те извини невежеството ми,но не съм чувала какви са тези изследвания КТ и МРТ...знам само скенер и ЯМР...тези твоите какви са.....

КТ = компютърна томография = скенер

МРТ = магнитнорезонансна томография = ЯМР

# 356
  • Казанлък
..моля те извини невежеството ми,но не съм чувала какви са тези изследвания КТ и МРТ...знам само скенер и ЯМР...тези твоите какви са.....и защо са те "доставили"- ти не беше ли "в час" тогава Sad....слава богу,че всичко вече и минало.... Peace
Извинявай,ако съм те объркала   Hug. Същото е... става въпрос за скенер(КТ) и ядрено-магнитен резонанс Blush
А безплатна доставка на пациента до мястото просто влиза в цената на услугата(градът е голям и беше супер да се повозя)
Sophia L. ме изпревари с отговора )))
Merri_An, странно...често се случва точно обратното и при влошаването на времето болките да се засилват...  Гледай да не стоиш много на теченията!
Аз смятам другата седмица да вземам карта за басейна.
 Особено са полезни упражнения в минерална вода.

# 357
Sophia L. , valpan , благодаря за пояснението..ами знам ли-може да има някакви други видове изследвания и реших да попитам вас....А когато сте без болка  продължавате ли с упражненията у дома и какви са вашите,всъщност...щото предполагам всеки прави някакви за раздвижване най-малкото -сутрин след ставане от сън/ дано не съм ви смешна с въпросите сино мисля,че това са съществени неща/..

# 358
  • София
А когато сте без болка  продължавате ли с упражненията у дома и какви са вашите,всъщност...щото предполагам всеки прави някакви за раздвижване най-малкото -сутрин след ставане от сън/ дано не съм ви смешна с въпросите сино мисля,че това са съществени неща/..

Перфектният вариант би бил всеки ден да се
правят упражненията и аз, всяка година като
съм на санаториум, се заричам, че като се
върна, ще ги правя всеки ден у дома, но
познай дали е така.
Ето тук Марчони е описал хубави упражнения,
които се подават по принцип по санаториумите.
Ето и тук има, придружени с картинка.

# 359
Ето тук Марчони е описал хубави упражнения,
които се подават по принцип по санаториумите.
Ето и тук има, придружени с картинка.

.....тия са малко по-харт,май.......ами аз да попитам- като се раздвижа сутрин ,много често нямам болки и се страхувам от тази физиотерапия,да си призная....особено като чета,как някои реагират зле на нея...Като нямам болки и като се раздвижвам у дома си- това може ли да обезсмисли правенето на физиотерапевтичните процедури.....щото според мен аз си се чувствам сега нормално....само като постоя права около 20-30мин ми се изморява кръста,но като се разтегна и се "освежавам"......и друго да попитам- у дома всеки ден си правя едни упражнения специално натоварващи кръста ми/ дето си ги правим в йогацентъра/  и ми се струва,че прекалявам с тях - след тях при най-малкото движение в кръста ми "прочатква" гръбнака - да не се разхалтавя пък съвсем от престараване....вие колко често правите упражненията си ..../ дано не изпростявам с въпросите си Rolling Eyes/

Общи условия

Активация на акаунт