Дискова херния - 4

• 326 129
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
 Hug  видях темата и реших да ви попитам за сьвет. Аз сьм на 20 години. Преди 5 месеца изпитах силни болки  в крьста, които продьлжават по целияляв крак. Направих скенер и се установи, че имам потрусия на Л-4 л5 диска. Ходих при една невроложка, която не можа да ми помогне, при професора в Горна баня. Препорьча ми физиотерапия и болкоуспокояващи лекарства- от тях нямаше ефект. Спрях лекарствата, а физиотерапевката каза, че процедурите ще ги продалжа чак ноември трябвало почивка на организма. Болка не намалява ...когато седя ме боли ужасно и ми изтрьпват краката. оБьркана и не знаеща какво да правя след като лекарите ме оставиха просто така...започнах масажи при един познат рехабилитатор. Наистина сьм обьркана не знам какво да правя. Чудя се, защо болката не минава? Извинявам се, че ви занимавам сьс своя проблем и се надявам да ми помогнете. Мога ли да започна да ходя на плуване или е опасно. Имате ли опит, защото сьм чувала, че плуването помага. Благодаря ви за сьветите наистина вече не знам какво да правя.

# 541
Извинявам се за грешките в предният пост просто от притеснение и бързане съм ги допуснала. Heart Eyes Hug

# 542
Здравей и добре дошла  Hug

Плуването ще ти се отрази много добре  Peace

# 543
Благодаря за бързия отговор Hug

# 544
Колеги, още един зов за помощ. Много от вас познават Биляна с ник "bubolina_80". Тя от много години страда от силни болки в кръста и левия крак. Опитвала е какво ли не. Правени са и досега 4 (!) операции, които, за съжаление, не са премахнали болката. Обиколила е всички възможни светила в България и всеки вдига рамене... Все пак се е намерил специалист и екип в Германия, които, след като са се запознали с медицинската и документация, са предложили решение на проблема по методика и с апаратури, които не могат да се намерят в БГ. Подробности за състоянието и медицинските изследвания на Биляна, за предложената оферта от германската клиника и предвидената манипулация, може да намерите тук:
https://www.facebook.com/DaPomognemNaBilana
За лечението и са необходими 16 000 евро, които Биляна не може да събере сама. Отскоро е открита дарителска сметка:
BG46UBBS80021083343930 / BIC: UBBSBGSF/ Биляна Георгиева Колева

Биляна е само на 31 години, а не може да води нормален начин на живот и да се грижи за детето си, както би искала всяка майка. Постоянната и нетърпима болка я съпътстват вече години наред. Нека помогнем да се случи така, че Биляна да не изпусне единственият си шанс. Благодаря предварително на всички, които ще се отзоват !
Тук има повече инфо за Биляна.

# 545
Добре би било според мен да се Започне със SMS кампания ...знам,че 1лв.е малко,но поне е по лесно,бързо и повече хора биха откликнали/мое мнение.../...Успех и късмет от сърце желая на Биляна !!!!

# 546
  • хасково
Да ви се похваля-купих си облегалка като тази за 2.50лв. Пробвах я в колата.Наистина е много по-спокоен гърбът ми с нея.

# 547
tanyaviolin,откъде....., че ми писна, моята, да я разнасям и искам да си взема още няколко?

# 548
  • Димитровград
Добре би било според мен да се Започне със SMS кампания ...знам,че 1лв.е малко,но поне е по лесно,бързо и повече хора биха откликнали/мое мнение.../...Успех и късмет от сърце желая на Биляна !!!!
Благодаря на всички за милите думи и подкрепата!  Hug
Опитваме се за задействаме и смс кампания,но процедурата изисква много документи,единият от които е и отказ от комисията за лечение в чужбина,затова нещата ще се позабавят и проточат,много са мудни и тромави,но не спираме да действаме!
Още веднъж БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТ СЪРЦЕ!   bouquet

# 549
  • Димитровград
Приятели,исках да ви информирам,че в сметката са събрани 195 лв. до момента,за което благодаря на всички! Simple Smile  Hug

# 550
здравейте и от мен,от скоро имам диагноза екстериоризирала дискова херния на Л5С1,моя невролог ми каза че съм за операция,нямало смисъл от хапчета и санаториуми.Говорих и с един неврохирург в Пловдив и той каза операция,накрая отидох в Пирогов при проф.габорвски,макар да исках с доцента да говоря,но той бил в отпуска и затова бях при баща му,та той също ми каза че съм за операция,даже искаше още тогава да оставам,но истината е че мен ме е страх.Оттогава само чета из нета и още повече откачам.Незнам какво да правя!Моля ви дайте мнение или ако има оперирани да ми кажат нещо повече за операцията !Благодаря ви предварително!

# 551
Приятели,исках да ви информирам,че в сметката са събрани 195 лв. до момента,за което благодаря на всички! Simple Smile  Hug

....информативно питам до кога ще се събират тези парички Simple Smile....

# 552
  • Другата България

....информативно питам до кога ще се събират тези парички Simple Smile....
Докато се събере цялата сума. Peace

# 553
ооо- браво.....идеята ми беше ,дали в понеделник ще продължават нещата...значи-да..... Peace

# 554
здравейте и от мен,от скоро имам диагноза екстериоризирала дискова херния на Л5С1,моя невролог ми каза че съм за операция,нямало смисъл от хапчета и санаториуми.Говорих и с един неврохирург в Пловдив и той каза операция,накрая отидох в Пирогов при проф.габорвски,макар да исках с доцента да говоря,но той бил в отпуска и затова бях при баща му,та той също ми каза че съм за операция,даже искаше още тогава да оставам,но истината е че мен ме е страх.Оттогава само чета из нета и още повече откачам.Незнам какво да правя!Моля ви дайте мнение или ако има оперирани да ми кажат нещо повече за операцията !Благодаря ви предварително!

Мен в случая ме притеснява термина "екстериоризирала". Не съм сигурен, но мисля, че това е подобно на моя случай. В смисъл, че хернииралото вещество се е изляло нагоре, или надолу по гръбначния канал. Ако е така, препоръчва се задължително операция - колкото по-скоро, толкова по-добре, за да се избягнат допълнителни увреждания. Разбира се, това трябва да го реши неврохирург и не на последно място - самта ти. Нормално е човек да се страхува и да се притеснява, но има случаи, в които възможното правилно решение е само едно.
Мога да помогна само с координати на неврохирург, за който съм сигурен, че ще бъде обективен. Ако има и малка възможност да минеш без операция, ще го каже. Твърдя го от мой личен опит преди години, когато ходих при него, готов да се оперирам, но въпросният неврухирург ме върна (!). Нещо нетипично за неврохирурзите. Когато обаче се получи секвестрацията и силното притискане на коренчето, думите му бяха, че вече нямам право да отлагам. Това е доцент Бусарски от Св. Ив. Рилски.
Телефонът му е:0898511479 . Има и други случаи на мои познати, които е върнал.
Сега да кажа и за моята операция, която направих в Гръбначен център, намиращ се на 10 етаж във ВМА. Избрах да я направя точно там, защото имат много добра апаратура, д-р Стоев е утвърден специалист в България и чужбина и не на последно място-болницата е специализирана само за гръбначни проблеми. Единствената засега в БГ. Вече съм писал, че ме приеха по спешност и ме оперираха още на другия ден. Ми... не е чак толкова страшно. На втория ден вече ставах, на третия ме изписаха. Силни болки след операцията изобщо не съм имал, за разлика от преди това. Сега, почти 50 дни след операция, водя съвсем нормален начин на живот. Не ме боли, слабостта в левия крак изчезна, има още слабо изтръпване, но затова трябва повече време.

В заключение ще кажа, че решението за операция трябва много добре да се обмисли, но ако състоянието налага задължително такава, по-добре е да се направи навреме. Хубаво е да се направи консултация преди това поне с двама различни специалисти. Иначе решението си го взима всеки сам за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт