Дискова херния - 4

• 326 008
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря много за отговоря на "Текс",да и аз разбрах че общо взето нямам вариант да не я направя,но това което ме притеснява е дали има риск при самата операция от парализа,но това може би неврохерурга ще ми го каже.Аз мислех да се срещна с доц.Габровски в Пирогов,четох хубави неща за него.Сега е в отпуска,като се върне ще говоря с него и каквото каже и стане........Благодаря отново за отговора.

# 556
При всяка операция има някакъв риск.Избий си от главата,че операцията ще те направи инвалид.Тъкмо обратното.
  bouquet

# 557
Мисля, че рискът е съпоставим с карането на мотор, или пътуване със самолет. Не бива да мислим за най-лошото, при положение, че процентът на неуспешни операции и лекарски грешки е нищожно малък.
Аз лично не познавам осакатен след операция от дискова херния. Това се случвало масово преди много години, когато лекарите са оперирали насляпо. Сега, при съвременните методи за образна диагностика, операции под постоянен микроскопски и рентгенов контрол, модерни инструменти и апаратури, завидна рутина на неврохирзите - това почти е изключено. В най-лошия случай, подобрението след операцията е по-слабо от очакваното. Докато бях в болницата, оперираха още няколко човека, с които потдържам връзка. Всички от тях са добре.
Трябва само да повярваш на специалиста, който си избрал. При мен поне беше така и не съжалявам за избора си.

# 558
Здравейте, момичета.
Моля ако може някой да препоръча изпитан невролог в Пловдив, ще съм много благодарна.

# 559
Благодаря ви много,доста ми помогнахте с тези думи!БЛАГОДАРЯ  bouquet  bouquet  bouquet

# 560
Искам да попитам има ли някои опериран при доц.Габровски или проф.Романски ,за Бусалски разбрах ,че претърпял катастрофа и май не оперира?Благодаря ви,дано не Ви писва от мен с тез толкова въпроси,за което ме извинете предварително!!!  bouquet.
P.S.Питам Ви защото след като разпитах кои са най-добрите хирурзи ,нищо не чух за доц.Габровски,при които мислех да ходя и сега съм пред дилема.

# 561
Текс ти е препоръчал Бусарски младши/Ив Рилски/ и докторите в Гръбначен център.Аз лично съм оперирана от проф.Бусарски .Мнение за Габровски не мога да изкажа.Не знам дали знаеш че и Габровски са баща и син....Така,че дилемите са две Wink

# 562
Да знам ,че са баща и син ,аз искам сина да ме оперира ,а за Бусарски незнаех ,че има и друг. newsm78

# 563
И те са баща и син.Единият е професор,а другия доцент.  bouquetЗа бащата не знам дали оперира,но сина със сигурност.....

# 564
  • Somewhere over the Rainbow
Привет Hug! Да попитам: някой ползвал ли е този гел против болки (разбира се, става въпрос за дискова херния): http://apteka.framar.bg/30011857/%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D0%B3 … -250-%D0%BC%D0%BB
В момента правя физиотерапия и едната от процедурите е "втриване " на гел с ултразвук. Ползвам Диклак-гел, но не усещам ефект, та си мисля дали да не го сменя с този newsm78. Няколко приятелки го ползват при болки с неуточнен произход и са много доволни Rolling Eyes

# 565
ЗДР.аз съм с дискова херния на шийни 5/6 прешлени и тъй ,като съм с болки..пробвахме докато бях в болниця физиотерапия..правиха ми магнит и с масаж с ултразвук и мойта физиотерапевтка ми каза ,че ползвали /това в б/С..САМО ФАСТУМ И ВОЛТАРЕН гелове...аз и двата пробвах имам 7 масажа нищо ..но и те не се правят и само за 0 мин за да не стане по зле и аз спрях..,а този гел ..го ползва моя съседка за коляното ..питах я /защото ми слага инжекциите/ ..но не е очарована де вика тя трябва да се масажирам..на мен ми казаха дори ,че за дискова трябва никакви болки и чак тогава масажи и физиотерапия..а аз съм и със остеходроза пак на тез прешлени там пък иска раздвижване така ,че едното противодейства на другото.....

# 566
моля да бъда извинена за правописните грешки --10 мин;)..пиша с едва от болки:(...

# 567
  • София
Привет Hug! Да попитам: някой ползвал ли е този гел против болки (разбира се, става въпрос за дискова херния): http://apteka.framar.bg/30011857/%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D0%B3 … -250-%D0%BC%D0%BB
В момента правя физиотерапия и едната от процедурите е "втриване " на гел с ултразвук. Ползвам Диклак-гел, но не усещам ефект, та си мисля дали да не го сменя с този newsm78. Няколко приятелки го ползват при болки с неуточнен произход и са много доволни Rolling Eyes

Не всеки гел е подходящ за втриване чрез ултразвук.
Действително се използват Диклак и Волтарен. На мен
последно ми правиха процедурата с Волтарен. Моето
лично мнение е, че той е по-добър от Диклака. Питах
дали може да ми го правят с Дийп Рилийф, от който
съм много доволна, но ми обясниха, че не е подходящ
за ултразвук, поради лекия затоплящ ефект, който има.
Така че, по-добре пробвай да смениш с Волтарен, а
другия гел си го мажи самата ти.

# 568
..наистина всичко е строго индивидулно...дори и при една и съща диагноза...ДИЙП РИЛИЙФ вече седмица ми правят леки масажни втривания ,но никакво облекчение ни на плешка ..ни на ръката.Всички гелове съдържат убопрофен..или кетопрофен..важното е да уцелиш твоя гел,хапче и доктор...

# 569
  • Somewhere over the Rainbow
Благодаря за отговорите, момичета  Hug Heart Eyes!

Общи условия

Активация на акаунт