Дискова херния - 4

• 325 977
  • 733
  •   2
Отговори
# 570
...и в момента Бусарски син е в отпуска..

# 571
Здравейте! Ако сте правили ЕМГ, споделете. Четох, че било болезнено и с някакъв дискомфорт. Много ли е неприятно? Става дума за ЕМГ в областта на кръста.

# 572
  • Другата България
Привет Hug! Да попитам: някой ползвал ли е този гел против болки (разбира се, става въпрос за дискова херния): http://apteka.framar.bg/30011857/%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D0%B3 … -250-%D0%BC%D0%BB
В момента правя физиотерапия и едната от процедурите е "втриване " на гел с ултразвук. Ползвам Диклак-гел, но не усещам ефект, та си мисля дали да не го сменя с този newsm78. Няколко приятелки го ползват при болки с неуточнен произход и са много доволни Rolling Eyes

Аз Peace нямаше проблем.За същата процедура.

# 573
Еspo,за 7 месеца имам направени 3 ЕМГ -та в областта на краката.Първите 2 не боляха и не чувствах  дискомфорт.Оказа се,че не са направени добре.Последното трая като продължителност близо час,найстина имаше дискомфорт,но за кратко и после си отидох на работа без проблем.Голямо значение има КОЙ ти прави ЕМГ-то (това от личен опит!)

# 574
  • София
Espo, аз съм правила ЕМГ, не е болезнено но не е и много приятно. Съвет давам: най-добър лекар за ЕМГ е доц. Новачкова - ИСУЛ. Нейното мнение е изключително уважавано от колегите й. Най-добър специалист за ЕМГ. Споделям го, защото в момента се явявам на ТЕЛК и точно нейното мнение най-натежава.

# 575
Правил съм ЕМГ преди 3 години, също в ИСУЛ. Тогава светилото там, и за страната изобщо, бе професор Ишпекова. Не знам обаче дали практикува още. Да, леко е неприятно, но не чак толкова.

Като стана дума за добър неврохирург, аз препоръчах доц. Бусарски, като при него съм бил само на прегледи два пъти и за консултации. Също горещо препоръчвам д-р Стоев от Гръбначен център, тъй като точно той ме оперира и, смея да твърдя, доста успешно. Естествено, преди да го избера, съм разучил подробно за неговата работа, познавам пациенти, оперирани от него. Направо прави чудеса. Телефон за връзка с гръбначен център може да намерите тук:
http://www.spine-center.bg/

# 576
Благодаря много, че ми писахте!!!  Hug Ако изследването не е с иглени електроди, а с външни датчици тогава не е ли по-добре? С иглени май няма да се справя. Нали няма разлика в диагностиката?

# 577
  • София /Абсурдистан
Правил съм ЕМГ преди 3 години, също в ИСУЛ. Тогава светилото там, и за страната изобщо, бе професор Ишпекова. Не знам обаче дали практикува още.
Да, още е там, аз правих изследването при нея миналата година. Супер гадно е и боли. Подскачах като заклано пиле  Confused
Хваща ме ужас като си помисля, че е време пак да го правя  Sad
Никого не искам да плаша де ...

# 578
За пръв път чувам за иглени електроди  newsm78 Не си причинявайте това  Peace

# 579
  • ЛОВЕЧ
Здравейте,имам един въпрос някой правил ли си  е Ъглосантиметрия на гр.стълб?Трябва ми информация какво представлява това изследване.

# 580
здравеите ,може ли мнение за бургаски минерални бани по клинична пътека,не намирам инфо никъде и телефоните не отговарят,моля ако някои е ходил там или в поморие да каже мнение,нямам претенции само се притеснявам да не сме мн хора в стая защото не мога да спя ако някои харка Simple Smile

# 581
Ходил съм и в Поморие и в Бургаски мин. бани. Но по НОИ. Само че и в Поморие и във Ветрен има по няколко санаториума. В Бургаски, ако си в св. Мина 1 - там всички стаи са двойни. В Поморие - също. Аз лично предпочитам Бургаски минерални, защото там освен кал има и минерална вода.

# 582
Espo иглените електроди само звучат страшно  Peace Правили са ми го. Не боли забиването на иглата! Дали ще е с иглени електроди или не зависи от лекаря и техниките, които ще приложи. За усещането ... болезнено е, но нищо нетърпимо. Като ти сложи електрода на гръбнака и подскачат и краката с торса  Crazy Със сигурност не е нетърпимо, особено ако имаш увреждане на нервите  Peace  Все някога те е удрял ток - почти същото е  Mr. Green

# 583
Здравейте имаме огромна нужда от съвет.
Мъжът ми е с дискова херния имаше една криза януари ,но за месец с лежане в болница се оправи.
Преди два месеца почна втора криза,би си болкоуспокояващи инжекции,лежа в болница,би си 10 бр инж дискус,колагенови инж.Ходи да го наместват на две места,на иглотерапия и къде ли още не.
След всяко нещо или нямаше подобрение или минимално.Сега след последното наместване казва,че съвсем се е влошил и го болят и ръката и врата.
Какво можем да направим още,има ли смисъл от тези намествания и масажи?

# 584
Гъбка, личният ми съвет, основан на горчив, горчив опит  Sad е - не си губете времето с временни решения. Задължително направете ЯМР и се обърнете към сериозен специалист. Мисля на 16та страница съм дала телефоните на д-р Стоев от гръбначен център и доц. Габровски и проф. Романски.
Мъжът ми се оперира при д-р Стоев, от който съм с ОТЛИЧНИ впечатления засега.

Ние сме в пореден жесток филм, в който мъжът ми сам се вкара, но в момента нямам сили да пиша ...другата седмица ще се включа с нов епизод от нашата сага

Общи условия

Активация на акаунт