Дискова херния - 4

• 325 958
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Здравейте,
на 35 години съм,
включвам се, за съжаление, към вашата дружина.
Началото на май 2012 ме диагностицираха чрез изследване със скенер: "медианна ДХ на ниво Л5-С1.... тотална протрузия на диска.... стеаноза на предно субарахноидно пространство и компресия на вертебралния канал. Двата неврофорамена са лекостепенно снерозирани.... компресия на дисковите коренчета... ". Реално усещам единия си крак - десния постоянно болезнен /меко казано/, не мога да го разгъна до край и понякога изтръпнал.
Предписаха ми съответните етодин, милокалм, милгама, кетоспрей... знаете си ги тези. Пих ги съответния период, който трябваше, но както ви е ясно - без смисъл. Само овладяха малко болката и толкова.
Ходех редовно на фитнес, но заради болката и възпалението спрях. Всички ми обясняват как трябва да засиля мускулите в гръбно-поясната област, за да поемат тежестта те, а не гръбнакът, обаче няма как да спорувам, защото трябвало да го правя, когато болката отмине. Обаче болката не отминава. Въпреки физиотерапията, процедурите, менуалната терапия, въпреки физическия покой, който пазих доста време.
Като се раздвижа, болката се разнася, после, естествено се връща по-силна /вероятно, защото дразня нерва постоянно/. Като лежа, тялото ми се вцепенява и после пак е същото... Просто нямам полезен ход. Последната половин година съм половин човек.
Сериозно съм се замислила за операция. Съветват ме в Германия. Открих лекар в Лайпциг, българин, който бил склонен да съдейства... /въпреки, че повечето лекари ми казват да залагам на консервативните методи, някои казаха, че сега медицината нямала нищо общо с преди и такава операция била рутинна, ако не се прави в България, естествено/
Та, въпросът ми е, има ли операрани в Германия, има ли смисъл и разлика с процедурите тук и там?

# 601
  • София
galcheto, много добро питане. Ще следя. Започвам сериозно да се замислям за чужбина и по точно за Израел. Говорих с хора, които са били на преглед там./други проблеми / . На светлинни години са пред нас, по - добре и от САЩ. Такова безхаберие цари тук...лично мнение.

# 602

Сериозно съм се замислила за операция. Съветват ме в Германия. Открих лекар в Лайпциг, българин, който бил склонен да съдейства... /въпреки, че повечето лекари ми казват да залагам на консервативните методи, някои казаха, че сега медицината нямала нищо общо с преди и такава операция била рутинна, ако не се прави в България, естествено/
Та, въпросът ми е, има ли операрани в Германия, има ли смисъл и разлика с процедурите тук и там?

Аз не съм се оперирала все още, надявам се да не ми се и налага, но ако съм в твоята ситуация със сигурност бих отишла дори само на преглед там. Не само апаратурата им е по-добра, но и мисленето им е по-различно. Живяла съм дълги години в Германия, родих там детето си оперативно и знам лекарите как процедират. Операция само в краен случай! Поне за секциото беше така, при мен се налагаше, затова се стигна до там, но иначе не обичат да оперират. Предполагам генерално е така. Трябва наистина да е наложащо, за да го направят. Но това само те могат да решат. По същия начин са и с предписването на лекарства, антибиотиците ги изписват в най-най-краен случай. В смисъл - мислят ти най-доброто лечение за теб и организма ти, а не как да те претупат или вземат парите. Аз те съветвам да отидеш да те видят там специалисти. Успех!

# 603
  • Sofia

Аз не съм се оперирала все още, надявам се да не ми се и налага, но ако съм в твоята ситуация със сигурност бих отишла дори само на преглед там. Не само апаратурата им е по-добра, но и мисленето им е по-различно. Живяла съм дълги години в Германия, родих там детето си оперативно и знам лекарите как процедират. Операция само в краен случай! Поне за секциото беше така, при мен се налагаше, затова се стигна до там, но иначе не обичат да оперират. Предполагам генерално е така. Трябва наистина да е наложащо, за да го направят. Но това само те могат да решат. По същия начин са и с предписването на лекарства, антибиотиците ги изписват в най-най-краен случай. В смисъл - мислят ти най-доброто лечение за теб и организма ти, а не как да те претупат или вземат парите. Аз те съветвам да отидеш да те видят там специалисти. Успех!
Благодаря за споделеното.
Вероятно така ще направя, надявам се, здравната им система да е така, както казваш.

# 604
Здравейте всички,споделили неволите си за случката с кръста.Моя мъж има дископатия.Миналата година разбрахме за инжекциите Discus Comp. N Mit Kalmia Ampullen.самите инжекции са класифицирани, като хомеопатично средство в Германия (а там хъката-мъката няма)Проведе лечение от тогава няма оплаквания страшно сме доволни.Има ги само в Германия и сега си бие профилактично веднъж годишно.Имам вкащи такива,ако някой прояви интерес да ми пише на pisee@abv.bg или да ми се обади тел.0885600897

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 16:11 от naivna83

# 605
  • София
Привет,
Искам да си взема колан, че се налага да поработвам ръчна работа чат-пат... няма да го нося постоянно
Ще ми донесат два колана (по 40лв), единия е универсален размер, а другия е с размери (букви А, Б, В...) имате ли идея талия 82 на кой размер ще отговаря?
Други идеи за марка колан... нещо не мога да си харесам? Rolling Eyes

Облегалка за стол, кола - освен тази в топшоп от 25лв има ли други варианти? Вижда ми се на снимката доста издадена на извивката. Като пътувах до Пловдив си бях подложил 1-2см подплата и ми беше ок, но търся нещо по-добро Simple Smile

# 606
За по-добро не знам,но в EuroLand има същите седалки,за 2,50лв.Та,ако искаш си вземи една да я пробваш и прецени дали ти върши работа.Аз,лично откакто ползвам Телешоп-ската,не съм отбивала да почивам,както редовно правех преди...
А,аз да Ви се оплача,че при мен имаше проблем с лявата ръка-определено не е от ДХ на кръста,а явно и нагоре имам мизерии по гръбнака....И,пак минах по пътеката-инжекции,лекарства,физиотерапия и лечебна физкултура.....и за мое удивление последното най-ми помогна.Но,не е за пренебрегване факта,че най-накрая случих на читав и старателен физиотерапевт,дето не само да ми покаже упражненията,но и да ми даде насоки кое,как по колко пъти......Сега продължавам да си ги правя вкъщи,но определено ефекта е налице/а и ми каза и какво да правя и за кръста-все неща,дето досега не са ми ги показвали/.

# 607
  • хасково
Вече са 3.80 Simple Smile

# 608
Ами,явно видяха,че много се купуват.... Mr. GreenНо, е факт,че и техните вършат работа....

# 609
  • Другата България
За по-добро не знам,но в EuroLand има същите седалки,за 2,50лв.
Къде е това?

# 610
Верига магазини от типа "Всичко за 1 лев",но доста заредена...Имаме я в Пловдив,доколкото знам и в други градове я има....

# 611
  • Другата България
Верига магазини от типа "Всичко за 1 лев",но доста заредена...Имаме я в Пловдив,доколкото знам и в други градове я има....
По някаква явно щастлива случайност др седмица ще ходя там, сподели откъде да си я взема?Нещо по-лесно намираемо.....

# 612
На Главната/търговската/ улица,като тръгнеш от Фонтана пред Общината,посока Централна поща-от дясно се пада магазина-на два етажа е,седалките са на първия в дъното.

# 613
  • Другата България
От Тримонциум към пощата ли?Общината там ли е? Embarassed

# 614
  • София
Аз си купих облегалката от Телешоп,
но още не мога да дам мнение. Ползвам
я от няколко дни и сякаш все още се
уча как точно да я ползвам, все ми се
струва, че не успявам да я наглася на
правилното място.  Rolling Eyes

Общи условия