Дискова херния - 4

• 325 901
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
  • Другата България
Аз и се каня от доста време и сега вече ще я взема , шофирам всекидневно, а и за офиса ще става....според мен newsm78

# 616
  • хасково
Аз днес разбрах че колата на мъжа ми-КИА Карнивал има екстра на шофьорската седалка за болен кръст. Един бутон с 4 степени,който издува седалката на кръста и я прави като с допълнителната възглавница. В момента в който ми го показа ,изгуби колата си Mr. Green Сменяме ги.
И друго да ви споделя. Пофесорите ми казаха да се овесвам някъде. И аз като зависях ...Whistling
Но от висяне съм разтегнала китката и хайде пак хапчета. Та внимателно ....!

# 617
Здравейте! Моля, да ме приемете.... Ще имам нужда от вас и вашето мнение  Hug
И на мен се случи..месеци наред ходене по лекари. От април месец с болежки и оплаквания най вече нощно време в хълбока, чак миналата седмица едно сковаване в левия крак и последвал магнитен резонанс даде ясна представа за състоянието ми.
Изгладена физиологична лумбална лордоза. Дясноконвексна лумбална сколиоза с максимум на Л2. Добре проследими сакро-илиачни синхондрози Дехидратация на дисковете от Л4 до Ес1.
Протрузия на фиброзния пръстен в сегментите Л3-4, която стенозира предно спинално арахноидно пространство при запазени неврофорамени.
Медианна дискова херния в сегмента Л4-5, която стенозира предно спинално арахноидно пространство и в неголяма степен неврофорамените, доминантно ляв.
Закл. Лумбална остеохондроза. Дискова херния.

Толкова сложно и непознато ми звучи  Tired  едни лекари казват: положението не е много страшно, докато други направо ме отчайват  Sad
Бях 5 дни в болница на системи и инжекции.Правиха ми ЕМГ: Данни за преднокорончева увреда за Л5 в ляво и Ес1 коренчета двустранно
Днес бях при физиотерапевт, назначи ми високочестотна терапия и ултразвук. Каза че трябва да нося специален колан, от сега до края на дните си  Thinking защото с тази диагноза мога да очаквам след години цели "семейства" хернии...цитирам  Peace
Стана дълъг пост, извинете  Peace

# 618
  • хасково
Ами заповядай Бейли. Направо страшничко си звучи,но тя всяка болест си е страшна.

# 619
Моля, ако някой е лекувал ДХ в медицинския университет Шарите в Берлин или в университетска клиника в Хале, близо до Берлин, нека да сподели впечатления от специалистите там и методите на лечение, по специално нуклеопластика (коблация). Ще съм благодарна на всякакво мнение.  Hug 

# 620
Имам нужда от мнението на хора,който са запознати с проблемите на дисковата херния,защото аз не мога да се ориентирам нещо.
Както споделих вече мъжът ми кара втора криза от януари и общо пет месеца е в болнични-вече два пъти лежа в болница за по седмица,би си инжекции дискус и колатенови,смени известни невролози,ходи на масажи физотерапия и иглотерапия.И става все по-зле вече го заболя и врат и ръката.Еми как няма да го заболят като той основно лежи..с месеци..
Ще си плаща резонанс на врата по негово желание,като вече има два резонанса на кръста.
Според всички лекари не е за операция просто трябва да му мине от нещо,което и те не знаят какво е .
Почвам да се чудя дали му няма нещо на психиката,за мен не е нормално непрекъснато да сменяш лекари и процедури и нищо да не ти помага и с нови сили да ровиш в интернет по цял ден за още и още.

# 621
  • хасково
На мен освен лекарствата,добре ми се отразява мануалната терапия. Не изчезва съвсем болката ,но е търпима. Наистина много лекари и терапевти ми казаха,че трябва да отшуми болката и тогава да се активизира постепенно мускулатурата,така че да помогне на гръбначния стълб. Аз се поизсилих с упражнения и болката се събуди отново.

# 622
Здравейте, моля да приемете и мен сред страдащите от това заболяване..  Hug
Имам дискова херния на Л5Ес1 и дискова протрузия на Л4Л5, с пареза съм на крака от 9 месеца. Опитах какво ли не, засега се съпротивлявам с всички сили на операцията, но не знам дали не е грешка.. Моля който е бил с пареза да сподели какво му е помогнало..  newsm78

# 623
Здравейте и от мен!
При мен има съмнение за дискова херния на шийните прешлени. Има ли провели иглотерапия и има ли ефект?

# 624
При мен нямаше за съжаление  Cry

# 625
  • София
И при мен нямаше за съжаление. Колко иглотерапии проведох...- нищо.

# 626
Започнах образоване по темата, защото не са ми ясни много неща. При мен голям проблем е приемането на лекарства. Не ми понасят НСПВС - все едно съм се дрогирала. А си боли, направо не знам.

# 627
  • о`майна лунна нощ е
Привет и от мен дискоманиаци - хареса ми това закачливо обръщение от нечии пост. Моля за прием в групата. Няма да досаждам само ще спомена с  Grinning  за прясната си диагноза от поредните ми мъки - Л5-С1 дясностранна парамедианна ДХ с лантерализация + ошипявания. Моята поредна почивка приключва и за щастие съм на крака след поредно консервативно лечение и физиотерапия. Отне ми седмица да прегледам цялата тема почти обстойно и благодаря на всички поствали. Моето притеснение е, че работата ми е доста силова, а в днешни дни трудно се сменя работата. Не видях постове на съпартийци с силнонатоварено ежедневие освен домакини и майки. Моля, ако има някой, който успява да съвмести силовата си работа с ДХ и да избягва кризите, да сподели. Набавих си Дискус инжекцииките и ги почвам. То май трябва освен тук да преглеждам и Джобса ама.
Поствам от регистрацията на съпругата ми да уточня за всеки случай
Още веднъж благодаря на всички за споделената информация и позитивизъм!!!
Желая изцеление и любов на всички!!!

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 15:52 от `ТуиГ

# 628
  • Другата България
Моля ако има някой който успява да съвмести силовата си работа с ДХ и да избягва кризите да сподели.
Дай "превод" на силова Laughing, колко да е силова?

# 629
Привет!
Аз се опитвах в рамките на една година да съвместявам силова работа и ДХ-е,накрая така се оплескаха нещата,че сега съм си волна безработна душица с почти нулеви шансове да си намеря работа/поради факта,че вече търся нещо без каквото и да е физическо натоварване,пък в Пловдив предполагам си забелязал за какво предлагане иде реч/.Но,повече не смятам да си правя експерименти,щото като се "забатачат" нещата хем оставаш без доходи,хем ти трябват и доста пари за да се поддържаш.....а,като стигнеш до положението да не можеш сам себе си да обслужваш,веселбата е пълна.....

Общи условия

Активация на акаунт