Дискова херния - 4

• 325 895
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
Привет и от мен дискоманиаци - хареса ми това закачливо обръщение от нечии пост. Моля за прием в групата. Няма да досаждам само ще спомена с  Grinning  за прясната си диагноза от поредните ми мъки - Л5-С1 дясностранна парамедианна ДХ с лантерализация + ошипявания. Моята поредна почивка приключва и за щастие съм на крака след поредно консервативно лечение и физиотерапия. Отне ми седмица да прегледам цялата тема почти обстойно и благодаря на всички поствали. Моето притеснение е, че работата ми е доста силова, а в днешни дни трудно се сменя работата. Не видях постове на съпартийци с силнонатоварено ежедневие освен домакини и майки. Моля, ако има някой, който успява да съвмести силовата си работа с ДХ и да избягва кризите, да сподели. Набавих си Дискус инжекцииките и ги почвам. То май трябва освен тук да преглеждам и Джобса ама.
Поствам от регистрацията на съпругата ми да уточня за всеки случай
Още веднъж благодаря на всички за споделената информация и позитивизъм!!!
Желая изцеление и любов на всички!!!

Силова работа с диагноза дискова херния - мисия невъзможна? Не съвсем. Първо моят личен опит. Имам проблеми в кръста от много години вече и не съм спирал да се натоварвам. Не толкова на работата, колкото вкъщи. Такъв човек съм. Освен това, познавам много хора, които са с доказана ДХ и цял живот не се спират да влачат. Типичен пример е баща ми, който е вече на 72. Не казвам, че тежката работа не пречи, напротив. Но май тоталното обездвижване и дългото стояне в неправилна и неудобна поза, вредят повече.
Не знам за твоята работа и твоето конкретно състояние. Идва момент, когато просто не е възможно да се работи тежък физически труд. Ако все пак се търпи, наблягай на някои хитринки, които ще те облекчат:
На първо място, вземи си подходящ лумбостат (широк поясен колан с ламели) и го носи винаги, когато работиш. Работи с акъл. По-малко навеждане, повече приклякане. Ако трябва да вдигаш тежко, използвай мускулите на краката, не толкова на корема и кръста. Когато носиш тежести, гледай да са равномерно разположени в двете ръце. Възможно по-малко усукващи движения. Пази кръста от настиване и течение. Не се нахвърляй веднага на тежкото, преди добре да си се раздвижил (затова и загрявката при спортистите е предпоставка за предпазване от травми). Хубаво е два пъти в годината профилактично да ходиш на балнеолечение, или поне на физиотерапия в някоя поликлиника.

# 631
Какво точно е действието на Габаневрал върху ДХ? И без това от НСПВС съм като пияна и дрогирана. Мога ли да мина без Габаневрал и неговите странични реакции? При мен не е доказана още ДХ, има съмнения засега. ЛЛ мислеше плексит, но неврологът предполага шийна ДХ.

На мен също ми изписаха Афламил. Това ли лекарство е най - доброто за болката и възпалението или е строго индивидуално?

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 23:51 от Kalifornia

# 632
  • София
Габаневрал, Габапентин, Габа-Гама, все едно и също.  Действие в/у коренчевата система на нервите, невропатии. Започва се от 300 млг и се стига до 1000 - 1200 млг.  Много хора са доволни от неговото действие , аз не бях. При мен ефект нямаше.  Не зная какво е НСПВС ??
 Само на предположения ли те оставиха, не препоръчаха ли скенер, ЯМР?
Афламил - по скоро индивидуално.

# 633
НСПВС - нестероидни противовъзпалителни средства.

Относно мен изписано ми е в момента Афламил, Милгама и Габаневрал. Тъй като имам кофти странични реакции от НСПВС, то Габаневрал ми е изписан по 1 табл. вечер и ако не заспя както ходя да мина по 2 табл. дневно. Та, затова съм в чуденка дали изобщо да го почвам Габаневрал, защото си мислех че е само за болката, а то рабирам влияе на коренчетата.  Thinking

Моята история: след изпотяване ме лъхна силен, студен вятър и на другата сутрин се събудих със скована дясна половина на врата, плешката и ръката. Към това изтръпване на ръката, намалена чувствителност. След известно чакане да мине започнах Диклофенак дуо, които чудесно повлия болката и сковаността след 2-3 приема и Неуробекс. Обаче ме погнаха страничните реакции 0замайване, сънливост, обострих колит, гадене - парцал, не можех да стана от леглото, защото заспивам както вървя. Пих диклофенак около 7-8 дни и го спрях. До тук няма болка, няма скованост. Диагноза - плексит.
След спиране на лекарството, след 2-3 дни се събуждам и скована другата част на шията, плешката и пак същите оплаквания. Почудвам се някол.ко дни и хоп при ЛЛ и тя изписва Дексофен 5 инжекции, слагам първата и след 2 часа едвам пелтеча, нямам сили да говоря и заспивам права. Повече не сложих от тях.
Пак чакам упорито да мине, то не минава и отивам на невролог. Той изписва горното. Съмнение за шийна дискова херния, не му приличало на плексит. Да си пия хаповете 20 дни и на контрола, да видим как се повлиявам от хаповете. 20 дни не е ли много лечение с тези отрови? Каза ми за скенер и физиотерапия. На контролата ще говорим за тях.
Пак се почудвам 1 ден и от вчера наобед започнах Диклофенак дуо, защото бързо повлия първия път. Не ми се рискува с Афламил де не би да стана още по - зле от него. Питам след колко време да очаквам подобрение, след 2-3 дни. Е, аз от Диклофенак дуо получих одобрение още на другия ден и затова го започнах пак него.

А има ли разлика между ДХ и дископатия?  Blush

# 634
  • София
За НСПВС - благодаря... докато стопля... newsm78
На мен Диклофенак много ми помага, също и Пироксикам. Много вързо действат и успокояват болката.  За съжаление влияят лошо на стомаха и затова ги взимам само след храна. С Габаневрала се свиква лека - полека. При плексит, физиотерапията действа добре. Да, има разлика м/у ДХ и дископатия. ДХ е тежкия вариант на това заболяване. Дисковете са излезнали от мястото си, притискат нервни окончания и те дават рецидив - т.е. болка. Много лошо го обясних, можеш да прочетеш има информация.

# 635
ma14, аз пия Диклофенак дуо който се разтваря в червата и уж не дразни така стомаха, но дразни червата. От трън та, на глог.
Друго да питам - мога ли да заместя Милгамма с Невробекс, поради парични съображения?

# 636
  • София
Ами ииии, би трябвало да може, но защо изписват винаги Милгама...уж било по-хубав препарат. Разлика в цената има. Едно време се даваше само Невробекс.

# 637
Сравних като съдържание двата препарата - има разлика в милиграмите на вит. В6. Като съдържание е едно и също - вит. В1, В6 и В12.
Милгамма е вносен препарат, а Невробекс го има на Актавис и разликата в цената е убийствена. Невробекс 30 табл. - 3 лева, а Милгамма 50 капсули - 20 лева.

# 638
  • София
Попитай фармацевта за разликата между двата препарата.

# 639
Ще питам!
На мен ми мирише на обикалящи представители на фармакомпании, които за награда, че се изписва тяхното лекарство пращат белите престилки на екскурзии.

# 640
  • София
Да, това е вярно и най - вече важи за личните лекари. Моята ЛЛ получи такава награда - пътуване в Италия. Срамота!

# 641
  • Казанлък
Сравних като съдържание двата препарата - има разлика в милиграмите на вит. В6. Като съдържание е едно и също - вит. В1, В6 и В12.
Милгамма е вносен препарат, а Невробекс го има на Актавис и разликата в цената е убийствена. Невробекс 30 табл. - 3 лева, а Милгамма 50 капсули - 20 лева.

Най-важното в Милгамата е,че витамин В1 е под формата на бенфотиамин(по-добре усвояема форма,мастнорастворим В1),можеш да почетеш повече инфо за това в интернет.  Затова казват,че действието на милгамата е много по-добро от невробекса. Но ти сама си решаваш.
Аз лично вземам от айхерб отделно бенфотиамин и еден добър В-комплекс.

Последна редакция: сб, 06 окт 2012, 20:34 от valpan

# 642
valpan, моля те дай линк за бенфотиамин, който пазаруваш.

# 643
  • Казанлък
valpan, моля те дай линк за бенфотиамин, който пазаруваш.
Бенфотиамин и В-комплекс. Има и по-големи опаковки,които са по-изгодни. Във този В-комплекс В-6 и В12 са във най-добре усвояемите форми(pyridoxal 5-phosphate и methylcobalamin). Но да допълня,че това е само мое решение да заместя Милгамата при необходимост. И на мен не ми харесва цената и... Този В-комплекс беше напълно одобрен и от невролога на един колега(беше му го показал предварително)  Peace

# 644
valpan, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт