Дискова херния - 4

• 328 487
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
  • хасково
Дени-ста ,доколкото знам нивалина не се спира просто като решиш.той се намаля постепенно,както и в началото се увеличава постепенно. При мен физиопроцедурите също обостриха състоянието ми и ме върнаха в изходна позиция-отново на обезболяващи и противовъзпалителни.И аз го мисля това море как ще го карам-тръгвам с торбите лекарства-като баба ми. Ходих на преглед при 2 светила -проф.Романски и проф.Габровски. И двамата бяха на мнение че не е наложителна операцията на този етап.Да опитам с обтягане и плуване.Сега като просна прането на простора и се просвам и аз до него докато изсъхне.Вися на простора.На есен пак скенер  и на консултация.

# 391
tanyaviolin,       къде те боли теб,след процедурите  Tired....и защо ще правите пак скенер..първия кога беше?

# 392
  • хасково
Боли ме локално в кръста и изтръпва левия крак до глезена от външната страна.И веднага личи по превитата ми "снажна" фигура,което ме довежда до бяс. Април месец правихЯМР. На есен ще направя скенер,за да видим след плуване ,обтягане и гимнастика дали ще има някакви промени.

# 393
Някои от вас ходили ли са в Балнеохотел "Павел баня" **
Говорих с тях по телефона и ми казаха,че при тях може по НОИ.Доволни ли сте от престоя си там??

# 394
Боли ме локално в кръста и изтръпва левия крак до глезена от външната страна.И веднага личи по превитата ми "снажна" фигура,което ме довежда до бяс. Април месец правихЯМР. На есен ще направя скенер,за да видим след плуване ,обтягане и гимнастика дали ще има някакви промени.

а болката в кръста остра и пронизваща ли е ,обхващаща тесен участък  , или притъпена и разлята нагоре/надолу по гръбнака?.......ами имай си някоя ампула с нещо обезболяващо и противовъзпалително у теб винаги  и при нужда някой ти прави инжекцията...
    А някой от тук дали е ползвал Профенид /суппозитории/..интересува ме бързо ли действа/че не ми се иска да се бода при всяка болка ,като ми се появи/...

# 395
    А някой от тук дали е ползвал Профенид /суппозитории/..интересува ме бързо ли действа/че не ми се иска да се бода при всяка болка ,като ми се появи/...
Аз,днес ги извадих,защото от разните нестероидни противововъзпалителни и всичките други гадости дето съм пила,съм с тотално прецакан стомах.......и затова вече минах на свещички,обаче днес и след тях,нещо взе да ме прерязва стомаха/но много ми се гадеше от болка и не бях яла нищо,та може и от друго да е било прерязването/.Незнам за Вас,но на мен тия жеги ми действат убийствено......и от много топлото,навън, ми става зле...и от климатиците,дето навсякъде са ги навключили..... Sick

# 396
Ако болките ви не са силни не пийте противовъзпалителни.Не е нужно да се тъпчете с лекарства месеци на ред.Може да ти се е гадело от профенида..нищо,че е бил на свештички  Wink.Правете гимнастика за кръст,най-вече коремни преси и почивка поне 1час дневно с вдигнати крака.В тази поза гръбнака се отпуща и си почива.Можете да ползвате медецинска топка или табуретка.
Не е проблем да се спре процедурата с нивалин.От тока може нерва да се е раздразнил,надали причината за болката е нивалина  Hug

# 397
Аз се чувствах много зле от този Профенид!От таблетките ме болеше корема,а от свещичките получих разстройство  и най-важното нямах никакво облекчение!Но може би при всеки е различно!Аз не ги харесвам!

# 398
Аз,днес ги извадих,защото от разните нестероидни противововъзпалителни и всичките други гадости дето съм пила,съм с тотално прецакан стомах.......и затова вече минах на свещички,обаче днес и след тях,нещо взе да ме прерязва стомаха/но много ми се гадеше от болка и не бях яла нищо,та може и от друго да е било прерязването/.Незнам за Вас,но на мен тия жеги ми действат убийствено......и от много топлото,навън, ми става зле...и от климатиците,дето навсякъде са ги навключили..... Sick

...мисля,че и при мен вчерашната болка в нерва,съчетана с колабирането ми сутринта/ докато ставах от леглого си/ също ги отдавам на топлото..една дружка ходи да си лекува нещо при един известен в града ни енергиен лечител/аз лично не го ценя особено/ и му казала за моя проблем и той казал- "днес ти си поне 40-та,която споделя  такъв проблем" - това за колапса....но иначе болката в нерва ми е много кофти- тъпа дълбока и разлята и минава отпред-като за възпален яйчник  и ми се гади от нея-не,че е толкова силна,ами характера й е такъв ...като направих първата криза/като започнах да кореспондирам с вас тук/  се чувствах по същия начин,но по време на поставянето на Профенида- тогава си колабирах тихичко Laughing..и така с мен,топлото и болката ми....Днес си купих Профенид на свещички- ще сложа след малко една и ще свиркам за резултат някакъв...поздрави с пожелание за прохладен и безболков ден,момичета /и момчета/  bouquet sweating Wear Umbrella cold ppp

# 399
 споделям усещането си в кръста след Профенид супп. - в момента не усещам болка/сутринта беше умерена към слаба / ..нито проблем в корема или локално -в ректума...мисля,че е по-меко и плавно действието на свещичките,сравнено с мускулната употреба на Профенида....при промяна в състоянието ми ще ви у/осведомя  Grinning.....

# 400
  • хасково
Аз ползвам волтарен свещички.Добре ми действат. Днес съм със силни болки и изтръпнал крак до върха на пръстите.Но се преуморих няколко дни и ето го резултата

# 401
..да , и топлото сигурно допълнително ти усложни пейзажа Confused....каот си починеш и сложиш свещичката нещата ще се променят- дано стане бързо това  Peace

редактирам се,защото все се каня ,а не ви го казвам това ,дето го мисля- аз си правя масаж на ушните миди и на ходилото/от палеца към петата по ръба/ - това знаете ли как дейстително обезболява и улеснява раздвижването Wink Hug

# 402
Абе,аз Профенид-а/и другите подобни,дето са ми изписвали когато се бях блокирала напълно/ ги вадя в краен случай......но,определено на мен и свещичките не ми помагат,само дето си причинявам страничните ефекти....А,за топлото-да Ви се оплача:онзи ден излизам/спешно беше,нямаше начин иначе избягвам баш в голямата жега/......и на втората крачка от входа буквално ми"падна пердето"-преряза ме/някъде във вратните прешлени,че и там имам проблеми,но както казват невролозите-каквото е на кръста,такова е и нагоре/и направо загубих и звук и картина,паднала съм на плочника.....опомних се след няколко минути,детето ме дърпаше да ставам/имаше и публика,но никой не се притече/......та,освен натъртеното и ожулените ми колена,два дни и лявата ръка я няма на линия...та,затова извадих "тежката артилерия" от шкафа с лекарствата.....След малко тръгваме на море,но там определено ще се пазя,че да не си направя весела и почивката....

# 403
пожелавам ти приятно и безболково летуване  Hug...това ти се е случило сигурно от жегите...май наистина топлото не ни се отразява добре....... Simple Smile.....а "публиката"- ...втрещявам се от такива сиирджии  Confused

А вие като имате умерена някаква болка как я успокоявате/щото разбирам,че НПСВ средствата ги ползвате само в краен случай-а дотогава какво- търпите си  и нищо ли? / Crazy Grinning

# 404
  • София
От няколко дни съм на Пироксикам..на мен ми помага. Мога да го пия само 2 седмици, повече не трябва .. вреден е за стомаха. От понеделник съм в "Токуда" на физиотерапия, ще разказвам...Поздрав

Общи условия

Активация на акаунт