Дискова херния - 4

• 325 793
  • 733
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, момичета и момчета,

аз също имам проблеми с гърба и най-вече кръста. Имам лумбална лордоза на ниво L5-S1, радикулопатия и стеснение на междудисковите пространства. Пила съм милгама, мидокалм, бруфен ретард, инжекции дипрофос и още някакви лекарства, които вече забравих как се казват... Мога да твърдя, че от всички тези медикаменти резултатът е почти нулев. Личната иска да ми даде направление за клинична пътека, но ми казаха, че във всички болници имали лист на чакащи.. Освен това искат ЕМГ или скенер - имам само рентген - другите изследвания от невролог ли се назначават? Има ли възможност да се ходи на рехабилитация без да се постъпва в болница?

Все още изчитам темите и се извинявам, ако въпросите са вече дискутирани (вероятно надълго и нашироко  Embarassed )

# 676
shark мен джипито ме изпрати на невролог.Съответно невролога ми даде направление за ЯМР и за физиотерапия, но ме мота цял месец  Tired след първия преглед ми изписа антидепресанти, защото всичко ми било в главата  ooooh! 

# 677
тук   bouquet дали тези инжекции помагат за дискова херния на врата?
Тези специално не знам,но Discus compositum определено помага.След третия курс се 4увствам доста добре newsm78 (чукам на дърво)виж тук

# 678
Бейли   bouquet

Аз ходих първо на рентген, след това на ортопед, оттам на невролог, който ми изписа един куп лекарства и каза, че ще ми мине. Да, но не минава. След това ме прати при личната да искам направление за рехабилитация.
Сега да искам направление за невролог, който евентуално да ме прати на скенер? За ЯМР ми казаха да си платя...

# 679
Бейли   bouquet

Аз ходих първо на рентген, след това на ортопед, оттам на невролог, който ми изписа един куп лекарства и каза, че ще ми мине. Да, но не минава. След това ме прати при личната да искам направление за рехабилитация.
Сега да искам направление за невролог, който евентуално да ме прати на скенер? За ЯМР ми казаха да си платя...
Първите ми проблеми започнаха през март. Личната ме изпрати на рентген на таза, защото болките ми бяха в хълбока. Рентген не показа да имам проблем. След един месец на ревматолог, пак нищо. След туй на гинеколог, който ме изпрати на невролог  Whistling Второто направление за последния си го взех от личната  Peace
Мисля, че невролога трябва да те изпрати на скенер или ЯМР.

# 680
тук   bouquet дали тези инжекции помагат за дискова херния на врата?
Тези специално не знам,но Discus compositum определено помага.След третия курс се 4увствам доста добре newsm78 (чукам на дърво)виж тук

С шийна дискова херния ли си? Къде ти бият инжекциите?

# 681
  • хасково
Не само невролог,ортопеда също може да даде направление за ЯМР. На мен ми го даде ортопеда.При невролога трябваше да чакам няколко месеца за ред,а ортопеда ми даде за същия месец.

# 682
  • о`майна лунна нощ е
А какъв вид матраци се препоръчват за ДХ - ортопедични, анатомични, твърди, меки .... Жена си не съм избирал толкова  Crazy

# 683
  • София
ТуиГ, препоръчват по - твърди матраци, но на мен ми е по- добре като спя на мек, някак  не усещам болка в гърба и кръста,  а сега де...

# 684
Здравейте, и аз май съм във вашата група-имам болки в кръста /ту обострени, ту отшумяващи/, и от известно време в областта на левия глезен силна болка/като от изкълчено/ без причина.
Интересно за толкова време, не са ме насочили че може да е дискова херния-помагайте, какви пригледи и изследвания да искам.

# 685
  • София
koko, първо си поискай направление за невролог
от личния лекар. От невролога си поискай скенер
или най-малко рентгенова снимка. Най-добре е
ядрено-магнитен резонанс, но много трудно се
отпускат направления за него.

# 686
Аз писах отдавна с въпрос за свекърва ми.
В четвъртък беше на ЯМР в МБАЛ Св. Иван Рилски. Откриха й 3 дискови хернии, като 2 от тях не са опасни, тъй като не засягат нерв. Третата обаче се оказва болезнената и тя й създава проблеми. Забравих името на лекаря, с който се е консултирала, но са я посъветвали да се оперира (не спешно), тъй като не може цял живот да пие болкоуспокояващи...

# 687
Forest_Veil, аз също имам болки, почти постоянни, но досега всички лекари, при които съм била (невролог, ортопед) препоръчват първо физиотерапия и ако това не помогне - едва тогава операция.

Благодаря за информацията - ще взема отново направление за невролог и ще настоявам за скенер (досега всички ми отказват ЯМР - ако настоявам, да си платя  ooooh! ).

# 688
Shark, свекърва ми мина 2ри курс физиотерапия. Казва, че има съвсем леко подобрение, но след първия курс я е държало малко повече от месец.

# 689
  • о`майна лунна нощ е
Трима доктори ме убеждаваха, че нямам ДХ, гледайки рентгеновите ми снимки. Едва на скенер се видя, така че настоявайте за него.

Общи условия

Активация на акаунт