Потене при бебе на 10 месеца

• 7 035
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
На мен от първияят пост на авторката ми направи впечатление, че бебето се държи на много висока стайна температура - 24-25 градуса. Това е ужасно много и напълно вероятно е и лигавицата да реагира бурно  с изсушаване, предвид и стичащите се секрети.
Температурата е оптимална, когато е в порядъка на 19-21 градуса, не повече. Иначе въздуха се изсушава, оттам лигавиците на носоглътката, започва потене и бебето губи много течности така. Та може и хремата да е от това.

# 16
Благодаря ти много , ами бебка още когато направи един месец я взех при мен да спи , защото постоянно я наблюдавах след едно почти задушаване от секрети . От тогава почти не спя най - много ми се събира час сън постоянно я пипам, слушам дали диша. Но съм и надигнала главичката с по висока възглавничка. В началото беше наистина много гадно събуждаше се от давещи я секрети , но сега спи по-спокойно , въпреки че не знам дали мога да говоря за спокоен сън , тъй като се буди през половин час да цока. Но ние сме си така от месеци . Отново ти благодаря , извинявайте за дългия пост, ще пиша за резултатите от прегледа.

тъй като съм го минала всичко това, започнете да спите на по-ниски Т.
Когато започне да се дави от секрети, увий я в едно одеало и я изнеси на балкона или пък веднага отвори прозореца. Моята така е свикнала вече, че сама става и си отваря прозореца през нощта.

# 17
  • София
Някои деца наистина са склонни да се потят повече, редовно преобличам сина ми след като заспи, защото нощничката му е мокра около врата, а спи на студено. Детенцето си показва на каква температура му е комфортно да седи. Според мен 24-25 градуса е доста топло, както и 22 за спане. Бебето ми спи на 18градуса. Синът ми на една зима беше свикнал да спи на 13-14 градуса  Joy. Пак казвам до дете си е, но спокойно можеш да пробваш да стоите на по-хладно и да видиш как ще реагира детенцето. Дано да се оправи по-бързо нослето, че си се изтормозила! Hug

# 18
  • София
и все пак, ако цяла зима детето спи на тази Т, с еднакво облекло и завивки, никакв смисъл не виждам в това, изведнъж краят на февруари, да почен да се поти от жега, точно когато се е и разболяло.
За сухотата, може да, ако не да се предизвикват секретите, то да се влошават.
И не е лошо на малко по-хладно да спи разбира се....но въпреки всичко, ако не е  с болеста почнала да надува отоплението, не бих отнесла потенето към Т в стаята точно.
Въпреки че - дано да е това, а не здравословен проблем.

# 19
Приемам забележките за температурата знам , че е така страхувам се , че досега като е свикнала и като направя драстична промяна ще изстине. Въпреки това снощи спахме на 20 градуса, а през деня 24 Sad

Но преди като и беше топло се потеше по главичката и вратлето, а сега откакто е болна по гръбчето. И не знам дали това се дължи на болестта или трябва сериозно да се обърна към още някой лекар за консултация.

Последна редакция: чт, 01 мар 2012, 22:07 от AnMary

# 20
  • София
по-добре консултация и да се окаже, че няма причини за тревога, отколкото без и да се окаже че е имало Wink в крайна сметка една слушалка и боцване за кръв, не са кой знае какво.
Иначе ако те тревожи драстична промяна, може да сваляш Т постепенно с градус на ден-два, въпреки че трудно мога да си представя да изстине някой на 20-22 градуса.....

Последна редакция: чт, 01 мар 2012, 16:41 от Angel_Dust

# 21
Здравейте, днес бяхме на консултация гърдичките и са чисти , гърлото също , нослето почти се оправи. Педиатърката ни  каза да не се притеснявам за потенето просто да намаля малко температурата вкъщи. Каза да пием вече по 4 капки Вигантол не по 3, ако има кашлица Стодал, Низита за нослето , също ни изписа и Калциев глюконат. Чета за него много противоречиви мнения . На нас веднъж ни го изписаха за 2 дни , а сега иска да изпием цялото шише , което е 150мл ,3пъти по 3мл? Не ми обясни защо го изписва, а детето плачеше много и аз в суматохата не я попитах.

# 22
  • София
калциев глюканат мисля като противоалергично изписват.... но пък защо е решила, че трябва да пие детето.... тя си знае.
 Важното е, че гърдичките са чисти.

# 23
Изписала го е, защото търси противоалергичен ефект.
Намали температурата в стаята - 21 максимум за през деня и не повече от 19 за през нощта.
Не навличай бебето и то ще спре да се поти.
Ако се притесняваш, че му е студено, бръкни между блузката и вратлето, ако гръбчето е топло, но не потно, това означава, че на бебето му е идеална температурата в стаята.
Студени носле и ръце нека да не те подвеждат и да навличаш. Абсолютно нормално състояние са и не означават, че на бебето му е студено.

# 24
Благодаря ти , ще го направя. Но смятате ли че трябва да дам цялото шише да изпие?

# 25
Ще го даваш толкова, колкото е изписано и за период, за който е казал педиатъра.

# 26
  • София
Последния път като бях питала защо е така, една лекарка ми обясни, че било до тип вегетативна нервна система.

И аз така знам.

# 27
Потенето на ходила и длани се отнася до тип ВНС и обикновено се унаследява и остава доживот. Общото потене е често резултат от навличане и висока стайна температура.

# 28
moeto беб4е е на 7 месеца и ние имаме този проблем когато беше на 2 постапихме в пирогов сас самнение за пилорна стеноза но се оказа само спазми след 2 месеца отказа да пие мляко и отидохме при д-р георгиежа тя ни изписа координкс и ни каза 4е сме с рефлъкс жапреки 4е нямахме никакви изследвания при нея...но изпотяжането ни започна от пирогов и е някакв ад всяка ве4ер се побарваме от преобличане вир вода е пробвала съм различна Т в стаята(когато е по хладно и хримясва,да отбележа 4е е доста изнежена и боолнава но покраи този рефлукс я гледахме като рохко яице) но не помага различнни дрехи и завивки -пак не помага щом заспи независимо денем или нощем или пак навън да спи..казват 4е няма рахит и ние сме пили калции тои е за рахит!?венозна кръв не можем да вземем порбвахме но лаборантките не намират вена защото сме малки..но наи притеснителното е 4е последния месец не качи нито грам от това изпотяване и мн се притеснявам нестига че повръща а и се поти  и не може да качи нищо на7 месеца сме а тежим 7 и 100.
извинявам се за правописа но нямам мн време.как са не6тата при вас.моля ви даваите савети...

# 29
Гергана, а какво казва педиатъра?

Общи условия

Активация на акаунт