МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 102 687
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Aila, честит Рожден ден на малката на патерици, браво и на каките

Като четях...ами явно защото сме многодетни майки имам чувството, че като влезна все празнуващи има  Laughing , което е многооо хубави...да са живи и здрави всички рожденници и именници   bouquet

Не съм супер си, много добра идея, подсети ме, защото и аз щях да си взимам слинг, защото един път кърмех Дари и с другата ръка хранех с шишета ту Рая, ту Ева, а така ще са ми свободни и двете ръце Simple Smile

Мерси на момичетата за инфото за колите...сега другата седмица стискам палци първо ММ да си вземе книжката  Mr. Green , пък после и колата.

За справянето...и аз съм като Вас, няма какво да описвам. Това, което щях да споделя, че ми помага е.....правя си списък със задачи, каквото ми хрумне, че трябва да се прави го пиша...и после минавам през деня и гледам от листчето и отмятам...вечерта го гледам и каквото е останало планирам за другия ден..и така, докато задрастна всичко , но все добавям  Mr. Green

Хайде лека от нас

# 346
  • Варна
Айла, браво на умните момичета. Да са все така успешни.

За слинговете като иде реч, аз така и не успях да ползвам моя кой знае колко. Имам шал , изгледах сумати клипове , уж се научих да го връзвам, но Белослва въобще не харесваше вътре легналото положение, почваше да реве и да се съпротивлява, за кърмене и реч не можеше да става, няколко пъти съм я носила вертикално, но последния път преди месец два , тя постоянно си извиваше главата назад , явно не и харесваше да бъде с лице забито в мен, пък дори и с глава обърната настрани. В тая връзка се чудя, не може ли да се носи детето с лице напред в слинга ? Макар че като цяло оставам с впечаление , че не и харесва особено вътре.

За списъка със задачки  - ами аз най-много да го бутна някъде и половин час да го търся .  Joy

# 347
Искам да се похваля, че официално излязоха резултатите от изпитът за предучилищна в Сдружение Шилер и двете каки са приети с много добър резултат. Така че от септември с песен стават ученички  Simple Smile

Айла, честито! Да са ти живи и здрави и трите красавици и да успяват във всичко, с което се захванат!

Слънчево момиче, много се радвам за теб! Всичко лошо да остава в миналото, само здраве и късмет занапред!

Честито на всички празнуващи!

# 348
  • София
Айла, в момента съм на вълна кандидатстване с големия ми син, та леки тръпки ме побиха, като си представих, че от толкова малки вече участват в класирания....Поздравления за успеха!  bouquet

# 349
  • Sofia, Bulgaria
Хайде и аз да се вясна на сам и да поздравя на патеричка всички,който празнуваха през изминалите дни.Желая ви здраве в изобилие и щастие в семействата.
Ние сме в трескава подготовка за абитуриентката  Crazy. Нерви не ми останаха с това дете ей.Това не и харесва,онова незнам си какво си.Уж не е капризна пък роклята стана една натруфена и пресилена,тежка и хич не ми харесва като изработка  ooooh! иначе като замисъл е много красива,ама................ както и да е .Готова е вече и виси на закачалката.Обувките понеже не слуша като говоря се оказа,че няма да станат и сега ще трябват нови.Чантата изобщо не се връзва ,но предполагам,че това ще го осъзнае вечерта преди бала  Crossing Arms.С две думи се побърках покрай нея,ама да са живи и здрави де нали така побеляваме  Whistling.За капак дребния,който си мислех,че е достатъчно смотан да задържи вниманието на момиче върху себе си ме изненада с гадже  Shocked.Сега не ми стига кака му с любовни терзания нон стоп,че и той.Вчера например изобщо не ми се появи след училище.В 8 вече взех да звъня по телефона и с изненада открих,че е изключен  #Cussing out.Появи се нашичкия в 9 и половина ни лук ял ни лук мирисал.Добре,че като го видях жив и здрав бързо ми мина.Сутринта казвам на майка ми по телефона,че и Джони вече порасна ,а тя падна да се смее на мойте нерви и страхове и ме посъветва да си запазя нервите,че още две моми ме чакат.Като стана въпрос за тях направо не знам с коя да се оправя по напред.Айси е станала същински " Денис белята".Ще започна като майката на Емил от Льонеберя  да си водя дневник с пакостите и.На Габи няма нужда ,защото няма какво да запиша вътре  WhistlingЕдинственото озъптяване за Александра за няколко минути е да има силна музика.Веднага  зарезва всичко и почва да друса дупето.Да чукам на дърво здравичка е и  е значително по добре вече.Рядко прави пристъпи последния месец.Започнахме ваксините да видим до зимата ще ги свършим ли,само ме е страх как ще ги понася в жегите  newsm78.В събота нашия тати беше именяк(но не празнувахме поради кофти случка предишния ден) и с това слагаме началото на поредица поводи  Whistling.Първо е бала на Зори на другия ден е рождения ден на Жоро,а  3 дни след това моя + още два рожденни дни и имен ден Whistling  егати месеца ........................... hahaha.............пък посл езащо съм дебела   hahaha ...............Ох Айси се събуди .........отърва ви  Wink.......още щях да пиша  Embarassed.Хайде до скоро  Hug Hug Hug
Ps.Току що ми се обади баба ми да ми каже ,че е гледала Зори по телевизията  #2gunfire.А Аз си мисля,че ще я снимат в готов вид  и тогава ще пуснат предаването  #Cussing out.Даже не ми се обадиха да ми кажат,че ще е днес  #2gunfire.Естествено доколкото разбрах пак са изкривили цялата история както им изнася  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 17:58 от Емили А.

# 350
Saly, все едно аз съм го писала. В събота и неделя изпаднах в тиха и слава богу, кратка депресия. Не ставам за домакиня, не ставам за майка, не съм купила клинче на дъщеря си, падна и си ожули краката, не съм подредила чантата на сина си - получи забележка за забравен учебник..... Това, че бебето заспиваше към 12 ч. хич не помогна.... Обаче като стана понеделник и се примирих, айде голяма работа, поне имам оправдание - дебелшка съм? - имам три деца..., в къщи е разхвърляно? - имам три деца..., не съм сготвила - ми то кога, с тия три деца..... Да му мислят перфекционистките  Laughing

# 351
  • Варна
ха-ха, Daria,
и моят син веднъж имаше забележка, че е без учебна тетрадка по ЗИП математика, той сам си подготвя чаната по принцип, но аз обикновенно я проверявам, него ден не я проверих,  Grinning  
Така ще е явно е докато са малки.

Вчера вече имах чувството , че съм в черна дупка, защото болестите не спират, след като миналата седмица, момичета уж одравяха,  а после баткото се поразболя и оздравя, в петък на бебето излезе конюнктивит, в неделя баткото го наядоха 2 кърлежа, и докато чаках признаци на марсилска треска или лаймса болест, във вторник бебето взе да вдига температура пак и вече трети ден стига до 39, ако до вечерта хомеопатията не помогне мятаме антибиотика. То вярно вади зъби и венците и са ужаасно надути, но чак пък толкова . Вчера беше третия ден от ухапването и май ни се размина марслилската треска,  Mr. Green , и честно да ви кажа чаках дали няма да ми се обадят т училище , че е вдигнал 41 градуса,  ooooh!, а днеска оглеждах бебето и се чудех, да не би него да го е ухапал кърлеж,  Crossing Arms Съвсем съм изпращяла hahaha

А забравих да кажа, на последната консултация Бела не беше наддала на (8м- 7060, на 9м-7020), нали пак беше болна, (ся пак е болна, надявам се до 29 да не спадне на тегло, че може и да влезем в долната граница) амбицирах се да я храня по-силно, почнах и попарата и се оказя , че има контактна алергия към млечни продукти. Отлагаме млечните продукти, продължаваме уж да се кърмим, казвам уж защото, като я гледам колко пикае (а други течности, по друг начин почти не приема) , повече ме ползва за залъгалка май, а и по други признаци подозирам , че поема малко кърма.
Тъй де - казват малки деца малки проблеми, ще чакам големите да видя какви са  #Crazy , ако издържа до тогава. Grinning

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 17:17 от Saly

# 352
Айла, браво на девойките, много хубави неща съм чувала за Шилер, дано да е вашето място.

Ох, момичета, сърцето ми се свива, като ви чета за неволите около дребосъците. Не знам как да ви помогна, освен да ви напомня нашата мантра "и това ще мине".

Да напомня на софийските мами за Фамилатлона в събота - от 11 до 16 ч. в Южния парк. Близо 40 клуба за спорт и свободно време ще са на разположение на децата и семействата за експериментиране на различни занимания. Ще има много състезания и награди - а за най-многобройните и активни семейства - специални подаръци. Може да се включите в детския велопоход (от 3 до 6 г.), във велопохода за колоездачи, излезли от възраст за детска градина, в маршрута за спортно ориентиране "Малката Европа", в обиколката за изследване на птиците в парка, в ателиетата за кукли, в семейните игри и много, много други неща. Може да си направите и среща на многодетните семейства, ако се наговорите за час и място. В случая не мога да бъда особено полезна, защото ще бъда заета с организацията на празника, но мястото и времето са много подходящи. Осигурили сме и дъждобрани, в случай, че завали.

# 353
  • София
Кабо Алма тази събота ли? Ние сме на състезание по плуване от десет часа, но това не пречи по.-късно да отскочим и там.

# 354
Тази събота, да. От 11 до 16, по всяко време. Заповядайте!

# 355
  • София
Този татко нарича ''благословена какофония'' звука, който чува като заплачат четиризнаците му едновременно. Добре, че има и такива блажени спящи моменти.  Crazy Heart Eyes

Така че, и по света, както и у нас лудницата е на макс. Mr. Green

# 356
Ах, колко сладка снимка! Направо струи блаженство от нея!
Мими, браво за Шилер! Peace Каките ли ще се състезават по плуване? Ей, кога порастнаха и те!

Миналата година беше много хубаво на Фамилтона. На моите най-много им хареса урока по карате, катеренето на стена, и ходенето по въже. Даже се опитват в къщи да ги практикуват.

Съчувствам на майките с малки бебета, относно хаоса, но дето казва Кабо и това ще мине. При нас почти мина. Успявам да му хвана юздите. Е, не съм перфектна, но пък имам по важни неща, за които да мисля.

Все още не работя, което не ми се отразява добре, не само на джоба, но и на психиката. Имам чувството, че нищо не знам, че всичко съм забравила. Мислех, че като знам английски ще мога да си намеря сносна работа, но хората си искат не само нидерландски, но и френски. С първия още се боря, втория не знам кога ще го почвам, ама май ще е лятото.
Целувки и поздрави! И весел Фамилтон! Hug

# 357
И за да не излезе, че само мрънкам, ето един сладък цитат, който многодетните майки най-ще разберат Simple Smile)

Един петъчен цитат за истинското щастие:

- Мамо, аз в Стокхолм ли съм се родил? - попита Дребосъчето.
- Разбира се - отговори майка му.
- А Босе и Бетан нали са родени в Малме?
- Да, в Малме.
- А ти, татко, нали си роден в Гьотеборг? Ти си ми разправял...
- Да, аз съм гьотеборгско момченце - каза бащата.
- А ти, мамо, къде си родена?
- В Ескилтаун - отговори майка му.
Дребосъчето я прегърна горещо.

- Какво щастие, че сме се събрали! - рече той.

# 358
  • София
Такааа, докато народа чисти България за един ден или кара колело в Южния парк, аз се разхождам с детето под дъжда и пия мокачино от машина с добавка на дъждовна вода. Трупам химични елементи един вид. Та и мерак имам да ви черпя. Laughing Така де, някой трябва и да мързелува, за да има баланс във вселената :Р

И да актуализирам порастването на домочадието - една моя скорошна снимка с все по-големите ми все още прикачени файлове. Wink Laughing

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 12:27 от Vania3m

# 359

Виждам две братчета и две сестрички. А майка им къде е?  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт