МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 102 674
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Честит имен ден на малки и големи цветенца!
Ванче, честит рожден ден!
И аз от вчера съм само с най-малкия вкъщи. Другите двама чакаха с нетърпение ваканцията за да отидат на гости на баба и дядо. И вчера набързо събраха багажа и хайде на път. Надвечер като се прибрах само с Дани, установих, че в къщи може да бъде и тихо. Mr. Green

# 241
  • Бургас
Честит празник на всички!  bouquet
Много хубав български празник! Grinning

Елочка,как сте? Успя ли да вземеш карта? Трябва да има начин,провери ли в НОИ? Поне в Бургас има жена,която отговаря за тези неща-картите и почивките по ЗК.Преди беше така, сега не знам,но все някой трябва да е наясно.Кошмар е това да ти е болно детето! Може и селски туризъм,но провери предварително за цените,че сме попадали на такива"селски" райони,които къртят мивки с цени.Аз също имам нещо наум и като проверя актуалната цена ще ти пиша.

ДИП,какво денсите с мъжа си? Grinning
И защо се дървят другите танцьори?Кажи им,че мен не са видяли в действие! Mr. Green

Чао и хубав празник!

# 242
  • София
Честито на Ванчето и от мен, на патерица - много здраве, късмет и сбъднати желания.

Честит празник и на мамите и децата, кото празнуват на цветница.

Вчера, аз и Тери оставихме двамата му братя на майка ми, дадохме свободен ден и на баща им и с другата баба и дядо си нпаравихме екскурзия до Одрин. От миналата година чакам с нетърпение този ден. Много приятно пътуване, бебчо беше кротък и добър. Докато пазарувахме в супермаркета с баба му, той си стоя сам с дядо си. После си направихме разходка из центъра, хапнахме кадаиф и шопинг терапия в един аутлет. Изкарахме си много добре, а от утре започваме монотонното ежедневие отново...

# 243
  • София
Благодаря ви за поздравите, момичета!  bouquet Празнувах си рожденния ден като отидох на гости на друга рожденничка, а там бях в компанията на две бременни и питате ли ме какво ми беше! Laughing Нямаше абсолютно никакъв алкохол, ама аз се опияних здраво. Laughing

Да са живи и здрави всички Цветя, а тук изобилие от такива имаме! Наздраве!! Grinning

ДИП, лисваш, липсваааш!  Joy Та, какви танци, казваш? Wink Некой чаршаф нямаш ли за кърпене, та да потанцуваме заедно? Heart Eyes Hug

Хубав ден, ние отиваме да изядем на мама-свеки баклавата. Wink

# 244
Ми кви? Народни, бе! В оназ зала така позната на всички ни... Обаче, като се хвана на края - там са само новаци и нищо не схващам от тях - затова се бутам в средата и като объркам стъпките (което звучи все едно съм ги знаела, което не е вярно) т.е. като много объркам стъпките спъвам следващия след мен, той пък следващия и така... Става едно масово залитане и бутане, все едно са на по неколко големи Embarassed

Имам Ванче рокла за кърпене, ама да видим кога ще се натуткам Heart Eyes

# 245
Влизам за малко да поздравя, а след Великден се надявам и за повече.  Grinning

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ЦВЕТЕНЦА И ПРОИЗВОДНИ  Wink , ЛАЗАРКИ И МИНАЛИ И НАСТОЯЩИ РОЖДЕНИЧКИ !!!
ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ, ВЕСЕЛИ, ЗАСМЕНИ С МНОГО УСПЕХИ НАВСЯКЪДЕ И ВЪВ ВСИЧКО!!!

# 246
  • София
Честит имен ден на всички с цветни имена! Момичета, да сте здрави вие и вашите любими деца и съпрузи!

Пешеходке, почивай сега, че после въртележката е по- голяма.

# 247
Честито на всички именници.
Здраве, късмет, любов и щастие за вас и всички, които обичате.
  Hug

# 248
  • София
Честит празник на всички!  bouquet Да ви е светло и цветно на душите! Hug

Ванче, с малко закъснение ти пожелавам всички добри звезди да са с теб и семейството ти! Нека творческото ти вдъхновение и свежият ти поглед към света те изведат по нови, успешни пътеки! Да си жива и здрава, и все така млада! Wink

Пешеходке, ще чакаме да извиеш едно хорце на следващия празник на многодетните! Wink

# 249
Честит празник на всички , носещи цветни имена.
Честито и на порасналите, новородените и на техните майки.
Здраве и хармония пожелавам на всички......... Simple Smile

ДИП ,:35: Joy Joy Joy

# 250
Ванче, честит рожден ден, макар и с малко закъснение. Ти не гледай километража, гледай двигателя! А при теб е на тройно захранване!

Пеши, шапка ти свалям, че си успяла да заведеш и г-н Пешеходков! Таквози чудо у наше село не може да се случи. На фона на този успех "ефектът на доминото" на хорото е просто забавление.

Курсът тръгва на 11.04., да. Всички се вълнуваме. Едно е да го правиш с непознати хора, друго е с бойни другари.

# 251
  • София
Здравейте и от нас Simple Smile
Честито на всички, които са имали повод да празнуват, ние също си имаме едно цветенце- средната ми дъщеря е Лилия- та отбелязахме Цветница и тази година.

Исках да ви попитам нещо- като многодетна майка, полагат ли ми се наистина 4 дни допълнителен платен годишен отпуск. Прочетох в КТ, там пише: Ако е уговорено в колективен трудов договор, работничка или служителка с две живи деца до 18-годишна възраст има право на два работни дни, а работничка или служителка с три или повече живи деца до 18-годишна възраст - на 4 работни дни платен отпуск за всяка календарна година.
Какво означава: ако е уговорено в колективен трудов договор? Значи ли, че работодателят може и да ми откаже да ползвам този отпуск? newsm78

# 252
  • София
Преди месец се бях сетила за тази точка от КТ и отново го четох. Както го разбирам аз, работодателят не е длъжен.  Confused

# 253
Marleen,
право на такъв отпуск имат само тези майки, които членуват в синдикат, страна по колективен трудов договор, или са се присъединили към него. И когато в колективния трудов договор или в индивидуалния изрично е уговорен този отпуск.Ако е уговорено в колективен трудов договор, работничка или служителка с 2 живи деца до 18-годишна възраст има право на 2 работни дни, а с 3 или повече деца до 18 годишна възраст - на 4 работни дни платен отпуск за всяка календарна година. Този отпуск се ползва, когато майката пожелае, и не може да се компенсира с парично обезщетение освен при прекратяване на трудовия договор. Отпускът се ползва и за календарната година, в която някое или всички деца навършват пълнолетие.

Наличието на две или повече непълнолетни деца се удостоверява с акта им за раждане и с декларация на работничката или служителката. Времето на ползване се определя от майката с писмено заявление до работодателя. Той няма право да преценява дали и кога да предостави отпуска. Отпускът може да се ползва и заедно с платения годишен отпуск, но и отделно - наведнъж или на части. Той може да бъде отлаган по реда, установен в закона за отлагане на платения годишен отпуск.

# 254
Напомням за курса:

започваме на 11.04., сряда, от 14 ч. в офиса на Асоциация Родители, ул.Черковна 33, ап.1.

Желателно е хората, които започват курса, да не отсъстват от занятията, за да не пропускат теми, върху които после се надгражда. Опитайте се да оставите децата на някого за часовете на занятията, за да се концентрирате само върху процеса, а и да не се разсейват другите участници.
До сряда! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт