МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 102 678
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • София - Дианабад
 Привет и от мен!
Най-напред да се похваля, че съм вуйна на сладък бебешор  baby_neutral Heart Eyes  bouquet! Да расте здрав, с много късмет и с мама и тати мнооого да се забавляват заедно  Hug!
Вкъщи и ние се забавляваме. Вчера месихме, днес боядисвахме яйцата. На това време много ми се спи, ама дребните не искат да спят  Wink. Утре ще се  разходим на гости, а в понеделник евентуално сме замислили екскурзийка до Дупница.
Весели приготовления и на вас, много смях и настроение в домовете ви!  Hug

# 271
Христос Воскресе!
Да бъде светлина в душите ни!
Бъдете благословени!

# 272
  • София - Дианабад
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!!
НЕКА ИМА ЗДРАВЕ, РАДОСТ, МИР, БЛАГОДЕНСТВИЕ И ДОБРИНА У ВСИЧКИ!!!

# 273
  • София
Христос Воскресе !! Да бъдем здрави, смирени, щедри и добри !

Ванче, мдаа..... Hug

sweetkids_mama, какви упражнения правите..? Вие пък много тайни от този курс, нищо не искате да разкажете на не смогналите желаещи Rolling Eyes

Елочка, браво ! Дано всичко е наред вече и се наместят нещата, както ги планираш !

goris, вуйне, честито, честито Simple Smile Да ви е жив и здрав, голям и достоен мъж да порасне!

# 274
Здравейте!!!!!

Честит празник на всички! Благословения, мир и хармония в домовете ви, момичета! Бог да ни закриля всички!!!!!!

Преди броени часове се прибрахме от Добрич, изморени и доволни.......

Една много мила среща имах с Лилибон, за което и благодаря много, че на всеки програмата покрай празниците е натоварена.......

Да питам - за нас, нестоличанките, какви са последните новини около интернет обучението? Благодаря!

Хубава работна седмица, дами!  bouquet

# 275
  • София
sweetkids_mama, какви упражнения правите..? Вие пък много тайни от този курс, нищо не искате да разкажете на не смогналите желаещи Rolling Eyes

Упражнението се състои в това да се стремим да забелязваме повече хубавите неща, които правят децата, и съответно да ги отбелязваме с думи и похвала. Wink

Цоци, видях снимки. Hug Хубаво сте си организирали празничните дни, радвам се, че сте доволни!

# 276
Аз да се похваля с пораснал момък - тези дни най-малкият ни син подкара 18-тата година. Да ни е жив и здрав, голямо и хубаво момче стана.
Забравих как се пускат виртуални торти, затова има само от тези: party023  party023  party023

За онлайн курс е още рано да говорим - вече писах, че ни е важно как ще протече курсът на живо. Момичетата, които идват, вероятно ще се съгласят, че в този си вид курсът не е подходящ за прилагане онлайн. Искаме първо да вземем предвид всички забележки, които имат настоящите участници, за да направим по-добър вариант за дистанционни занятия. Знам, че изглежда бавно и тромаво, но по-бързо не винаги означава по-добре.

# 277
Не знам дали сте обсъждали това http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=841097. Аз го видях едва днес.
"Семейната карта ще се ползва когато родителят закупи промоционалния пакет за себе си и за детето, като неговата карта обаче трябва да е за всички линии, а стойността й е 50 лв. Това обясни още Йорданка Фандъкова. Единият родител и децата, като за броят им няма ограничение, могат да закупят този пакет и всички деца ще ползват 50 процента отстъпка, тоест картата за ученик вместо 20 лв. ще бъде 10 лева, обясни градоначалникът."
Това е от онези неща, за които си говорим, че си струва да полагаме усилия, дори и да не виждаме пряк и бърз ефект. Миналата година в Комисията по транспорта на Столичен общински съвет ме въртяха на шиш за това наше предложение и в края на краищата го отхвърлиха. Може би си спомняте случая. Тази година го приемат. Дори не знаех, че са го обсъждали отново. Но важното е, че в края на краищата се случва.

Ето още един пример от тези дни:
http://www.segabg.com/article.php?id=597191
"Комисията за защита от дискриминация обяви, че различните по размер еднократни помощи за раждане на дете в зависимост от поредността им представлява непряка дискриминация по признак "лично положение". Затова КЗД препоръчва на социалното министерство да промени закона така, че помощта да е еднаква за всички малчугани независимо от поредността на раждането им. Ведомството на Тотю Младенов вече обжалва решението във Върховния административен съд."
Само преди десетина дена Комисията по въпросите на образованието, децата, младежта и спорта в Народното събрание отхвърли подобно наше предложение. Сега излезе от друга посока. Никога не може да си сигурен какъв ще е ефектът от действията ти. Нито кога. Единственото сигурно е, че ако нищо не правиш, нищо няма да се промени.

# 278
Аз да се похваля с пораснал момък - тези дни най-малкият ни син подкара 18-тата година.

Вярно ли???????? Лелееееееее, да ви е жив и здрав. Че и вие покрай него!  Hug Hug Hug

# 279
  • София
Кабо, честито пълнолетие на момчето! Попътен вятър и успешни пътища в живота му желая!  bouquet

Семейният пакет е вече факт- http://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/tarifa-i-prevozni-dokumenti/46/tarifa. Ако родителят закупи за себе си месечна карта за всички линии, месечната карта на детето/ децата му за всички линии ще е с 50% отстъпка- 10 вместо 20 лв. Това определено е стъпка в правилната посока. Надявам се да продължат да мислят нещата в този план и в бъдеще да се предложат и други комбинации, изгодни за семействата с деца. Например, ние с мъжа ми ползваме само метрото, много рядко друг градски транспорт; съответно купуваме карта за една линия и не бихме могли да се възползваме от предложението.

Радвам се, че "пилето" на здравия разум е "пропяло" и за другото ви предложение.  Hug

# 280
  • София
goris, честито ти племенниче! Жив и здрав да е!  bouquet

Кабо, здраве и попътен вятър за най-малкия!   bouquet

Хубавите новини вървят с кафетата,

а аз да вървя да си гледам работата. Grinning

# 281
Цвете, да ти е живо и здраво "мъничкото" момченце.  Много здраве и късмет му пожелавам и .... като майка си страхотен човек да стане.  Hug

За решенията - нали знаете, бавно и употиро капката пробива камъка. И за нас е същото.

Ванче, много ароматно.
 Hug

# 282
  • Не съм от тук и съм за малко
Цвете, честито ти пораснало момче!   bouquet  Много успехи занапред и много радост и гордост да ви носи!  Hug

За картите за ГТ да потвърдя и аз.  Peace  Служителката в бюрото където зареждах нашите карти каза, че влиза в сила от 1 май. Родителят трябва да си извади поименна електронна карта (със снимка) и всички карти се зареждат едновременно, като и периодите трябва да съвпадат. Радвам се, че го приеха.  За нас това си е осезаемо. При четирима учащи с карти и една майка дето ги води с карта за ЦГМ определено се усеща.  Wink

И да си похваля гарджето  Laughing Осмокласникът ми се е класирал за националните кръгове на две олимпиади, по математика и по информатика. Дано продължи с успехите.  Grinning

# 283
  • София
Цвете, да ти е живо и здраво "малкото" момче! Да бъде щастлив и достоен човек!  Hug Hug Hug ( прости ни ,че не се сетихме в сряда)

За курса: Сега когато съм част от него - подкрепям Кабо че би било малко сложно да се направи онлайн.

ЗА нововъведенията се радвам, че има искрица надежда за България. Аз имам едно притеснение напоследък относно автобусите които возят децата на Зелено и то си го имам преди последните събития в нашето училище. Ходих да разговарям с директорката, но се оказа че тя няма никакъв контрол върху транспортната фирма. Не знам към кого да се обърна. Стигнах до извода, че просто не трябва да спираме да се опитваме да събудим съвестта на  цялото ни общество.

Албенка поздравления за твоето момче!  Hug

# 284
Албенка, браво на младежа! Все така да успява!  newsm18 Похвали ли го, а? А? newsm29

Благодаря за поздравленията за най-малкото ни детенце. Ама май съм се изразила неясно - още не е пълнолетен, само започва 18-тата. Така че още цяла година ще съм съвсем млада.  Grinning А че съм за бой, за бой съм, съвсем забравих да почерпя.  oops

Общи условия

Активация на акаунт