МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 102 726
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • Не съм от тук и съм за малко
Славина, чудесни резултати, браво на момичето!  Peace
Има и други седмокласни мами, чакаме и се надяваме с всички вас.  Hug

Момичета, за утре не ме бройте. Няма как да оставя децата.  Confused  Ванче, сори че се накани от толкова време, а май няма да има среща.  Sad

# 481
  • София
Лукаса, снощи сънувах, че имам бебе, което гордо разнасям из къщи, докато кърмя.  hahaha Кати наистина е била нещо уморена, спа на връщане в метрото, после още почти три часа следобед вкъщи. Crazy
Joy Joy Joy аааа Ванче ти ме уби, голяма си ентусиастка Heart Eyes
Аз съм луда, луда жаба насън Joy

Ма как съм ви извозила - синът, негово височество, ме извозил мен - въобще не са му такива оценките - по математика е 3 и нещо си, по БЕЛ е 4 и нещо си  ooooh!, ама той закръглял  Joy Абе, ние не сме за разправяне. ''Мамо, вика, нещо съм се изложил", Е, викам, не се коси - това е семейна черта! hahaha

Няма проблем за утрешната среща, оказа се, че имам неотложна работа и няма и аз да мога.

# 482
  • София

Ма как съм ви извозила - синът, негово височество, ме извозил мен
  Joy Joy Joy Щом е имал настроение да се пошегува с теб , значи не страда много , а това е най важното.
Аз събирам впечатления и реакции от кандидатствания и явявания по изпити , че като ми дойде до главата да съм поне психически подготвена.   Simple Smile
 При нас лятото започна с нов дневен режим за момичетата, реших да им приложа точковата система . Нещо не върви както очаквах ,  отделно те ще заминават при майка и там как ще се контролират нещата не знам , но си казах че е по-добре от нищо. Надявам се все пак да изградят навици и дисциплина , особено при  голямата .
 Ванче наскоро и аз сънувах че раждам 4-то бебе  Crazy , но за сега не му е дошъл редът в реалността, това лято съм си поставила такива цели , че ако ги постигна , ще е цяло чудо.

# 483
Здравейте, здравейте!
Радвам се, че има и други майки на седмокласници тук, че като прочетох малко от темата за "матуристите"...леееко ми се струват  Crazy майчетата там.
Моя син е с оценки малко над 5 и по български и по математика.Все още не сме достатъчно ориентирани къде ще кандидатства.Вчера той спомена за втора английска гимназия т.к. някои от приятелчетата му ще се пробват там, както и за "Джон Атанасов", че програмирането му е голяма страст.С английския обаче той е на много добро ниво и се чудя дали не трябва нещо друго да развива.

# 484
  • София
Ходих днес да видя работата на Косьо по БЕЛ. Много съм доволна от представянето му. На първия модул има сгрешени отговори, обаче преразказът му е перфектен- почти две страници, смислен и без нито една правописна грешка!  Simple Smile Цялата му работа е грамотно написана, с познаване на материала. Казах си, че в края на краищата това е най-важното. Похвалих го. Wink

карамелена, от няколко месеца съм много редовна в седмокласната тема. Wink Наистина  страстите понякога доста се нажежават и става леко изнервящо, но....това си е нормално за такава тема. Wink  Обменя се доста полезна информация и човек може ежедневно да си "чеше езика" по всички наболели въпроси, свързани с кандидатстването.
Програмирането ми се струва чудесна възможност синът ти да се развие в област, която го интересува. А за друг чужд език мислили ли сте?

Tanija, кога заминават момичетата? Ще имаш ли достатъчно време преди това да "проработи" точковата система?

Искам да се посъветвам с вас по един тийнейджърски въпрос. От една година и повече със сина ми имаме постоянен тих спор относно косата му. За мен и баща му идеалната му подстрижка е втори номер на машинката, той обаче иска да си пуска дълга коса. Досега все някак успявахме да се наложим, но в момента пак е обраснал и този път съпротивата е ожесточена. Laughing Опитахме да минем със стария трик за компютъра (след изпитите му разрешихме да разпуска отвреме-навреме с някоя игра), но той се заинати, че ще се лиши от играта, обаче няма да даде да го подстрижа. Разговаряхме за гледните ни точки. За разлика от други пъти запазих спокойствие и успях разумно и без афекти да му обясня нашата позиция, но разбира се, не успях да го убедя. Joy Сигурна съм, че много от мъжките майки тук са минали (или минават) през тази фаза, та ще ми е интересно да споделите опит. Hug

# 485
  • През девет земи в десета
Карамелена, в нашата десетокласна тема се обсъждаха точно първа и втора английска, тъй като имаме и мами на седмокласници там, пускам линк да хвърлиш едно око за ориентир: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=642573.525 някъде от 36 стр. на темата започва коментара Peace

Според мене, остави детето само да избере къде ще му е приятно да учи Peace Аз съм много доволна, че не натиснах сина ми да учи където аз искам. Като гледам сега с какво желание ходи на училище.......

# 486
  • София
Искам да се посъветвам с вас по един тийнейджърски въпрос. От една година и повече със сина ми имаме постоянен тих спор относно косата му. За мен и баща му идеалната му подстрижка е втори номер на машинката, той обаче иска да си пуска дълга коса.

Личен опит с децата нямам, но мога да споделя за половинката, тъй като никога не съм го виждала с къса коса  Simple Smile Родителите му също не са позволявали, но в даден момент все пак той се е наложил и си е пуснал дълга коса. Принципно баща му е строг и той го е слушал за всичко според мен, но явно тук въпроса е бил на живот и смърт  Simple Smile Доколкото знам поне месец баща му не му е говорил, но накрая се е примирил с решението. Обяснениято на мъжът ми защо е с дълга коса е че вратът му бил дълъг и така си го скривал  Joy Разбира се няма нищо общо с музиката която слуша  Mr. Green
Все още останалите мъже с дълга коса по-скоро не ми харесват, но половинката разбира се е изключение. Напоследък го ръчкам на майтап да вземе да се подстриже поне веднъж, да го видя как изглежда с къса коса, но не ми се получава. Редовно се майтапим на кого косата е по-дълга, а веднъж когато дойде един комшия татко на близначки отново, моите го описаха, таткото на близначките, който не е с дълга коса обаче  Simple Smile

# 487
  • Бургас
Милен,пускат ли ги в училище с дълга коса? newsm78
Явно покрай метал групите се е запалил.Като вземе да се поти и да се роши,сам ще се откаже.

# 488
  • София
Славче, накара ме да погледна в правилника на нашето училище и намерих това:

На учениците се забранява да идват в училище:
 - с неоформени дълги коси за момчетата

/Има дълго да мисля сега как точно трябва да са оформени момчешките дълги коси Joy/

Правилниците на други училища не са така подробни- само пишат, че учениците трябва да се явяват в приличен вид и облекло. Rolling Eyes

Явно наесен ще трябва да се поинтересуваме какви точно са изискванията на новото място, където ще учи.

Aila, благодаря за споделената семейна история!  Simple Smile

# 489
Сладка мама, аз не че имам подобен проблем със сина ми, но ако се харесваше с дълга коса и я поддържа старателно, в смисъл чиста и сресана, защо не. И като става въпрос за дължина, колко дълга ще е, едва ли иска да е колкото на сестра му. Остави го да се види как ще изглежда, може пък да не се хареса. Колкото повече спориш и се опитваш да наложиш твоето мнение, толкова по-ожесточено той ще защитава своето.
Мисля, че ако става въпрос за правилника на НПМГ, косица до раменете не влиза в  категорята "неприлична и зле оформена" Laughing

# 490
  • София
О, темата за косите сте подхванали? Точно ми е супер актуална. Моите момчета и те са тая вълна - от преди нова година ножица не е минавала през гъсталака на главите им.
Не дават да постригвам и това е! Не знам защо (не е заради музика, примерно) - така им харесвало.
Аз подпитвам и предлагам да се въведе ред в прическата, но не искат. Малкият каза, че след учебната година може за лятото да я поскъси, ще видим.
Не ги ръчкам прекалено, забавни са ми, чакам да им мине. Който ги види казва само: "Ооо, Бийтълсии!" Joy Ако не им мине ще четем много Фнимателно правилниците за училището и ще купувам повече ластици за опашки. Joy

Аз цяла сутрин смятам балове и за къде ще ни стигнат. Crazy Mr. Green

Ей, празна ми е чашата, трето капучино някой да иска? Laughing

# 491
  • Не съм от тук и съм за малко
Ние с косите за сега нямаме проблеми, наблягам на удобството на късата коса, особено при топло време.  Wink
Ванчето, как е специалния изпит, доволни ли сте от резултата? И нали знаеш основния принцип за подреждането на желанията - по реда на желанията, а не по преценка за къде ще му стигне бала може би...Извинявай, ако ти е писнало от съвети по тоя повод, ама аз да кажа за всеки случай.  Hug

# 492
  • София
Ние с косите за сега нямаме проблеми, наблягам на удобството на късата коса, особено при топло време.  Wink
Ванчето, как е специалния изпит, доволни ли сте от резултата? И нали знаеш основния принцип за подреждането на желанията - по реда на желанията, а не по преценка за къде ще му стигне бала може би...Извинявай, ако ти е писнало от съвети по тоя повод, ама аз да кажа за всеки случай.  Hug
Никакви съвети не са ми излишни.  Peace Hug Да, и аз така знам - редим желанията и за където стигне бала. Оценката му от специалния изпит е ниска.

# 493
Едно КАФЕ и от мен  food010

Ванче, аз мисля, че винаги ще има възможност за втори шанс. В смисъл, Гого нали е в НПМГ, има деца, които заминават за чужбина, такива, които не могат да се справят или пък се освобождават места в друго желано училище и те се местят. При нас почти всяка година има по 1-2 нови деца, както и такива, които са се преместили в друго училище. Другият вариант е да си чакате търпеливо 1-во, 2-ро, 3-то класиране, детето няма да остане без училище Peace Ние бяхме решили, че ако не влезе по първо желание, ще си остане и осми клас в старото училище, пък след осми клас пак има места в хубави училища и тогава май се влиза по-лесно.

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 12:13 от Зла Гад - Пиги®

# 494
  • София

На учениците се забранява да идват в училище:
 - с неоформени дълги коси за момчетата

/Има дълго да мисля сега как точно трябва да са оформени момчешките дълги коси Joy/
Според мен измита сресана и  вързана на опашка на тила е ОК.

Аз като бях момиче си падах само по момчета с дълги коси , единствено съпругът ме плени когато беше  с къса коса и една година след като се запознахме с моя помощ и подкрепа си пусна дълга коса с която се гордееше около 6 г. Не знам защо ви притеснява момчетата да са с дълги коси Peace Не съм се замисляла от гледна точка на майка, може би като порасне Светли , ще се замисля , но ако разни учители и подобни имат по закостеняло мислене и дългата коса на детето им пречи на реалната оценка на знанията , съм готова да "водя война"  Grinning.

Сладка , точковата система продължава и при майка ми , дано не и дойде прекалено много , но ако проявят воля и двете страни мисля че ще им е по-спокойно. АЗ преди малко ги изпратих и съм се заровила в работа, за да мисля колко ми липсват  Cry 

Общи условия

Активация на акаунт