Щъркелче с добро сърце МАРТенички ще ни донесе! - 11

• 40 961
  • 641
  •   1
Отговори
# 240
Привет, boggy! Дано останалите не сметнат това за разводняваме на темата с подобни коментари, но тъй като ме питаш, ти отговарям.

На 13 март луната все още е в падение в знак скорпион, като в 9 часа сутринта влиза в стрелец. По принцип стрелеца е добър знак, но точно в началото на стрелеца на 8 гр. и 09 мин намира Раху, т.е. бебето ще бъде със съвпад на Луна/Раху.

Ето как влияе този съвпад: "Най-злотворно влияние Раху оказва в съвпад с друга планета, особено със светилата. Счита се, че Раху е по-вредоносен в съвпад с Луната, а Кету в съвпад със Слънцето. Раху опорочава способността за трезва преценка, прави човека безразсъден и лишен от здрава логика, такъв човек действа импулсивно и в един момент губи контрол. Негативното влияние на възлите се изразява също така в летаргия, нечувствителност и егоизъм. Раху се свързва със суицидални тенденции, страхове, фобии, отравяне, убийства, кражби, опасност от затвор. От астромедицинска гледна точка неблагоприятното влияние на Раху поражда физически и ментални заболявания, които трудно се диагностицират и лекуват. Най-често дава заболявания като холера, дизентерия, ревматизъм, колики, абсцеси, кожни болести, ревматизъм, подагра, възпаления на уринарния тракт и запек."

На 14 март Луната все още е в знак стрелец, а на 15 март в 12:25 на обяд влиза в знака си на заточение в козирог, където се натриса на Плутон. Ако трябва да се избира между тези три дати, може би ще е добре да се избере времето от късно вечерта на 14 до ранната сутрин на  15 март, когато Луната ще е далеч от Раху. Пак ще са в един знак, но няма да са в съвпад.

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 15:58 от Greene

# 241
  • UK
Оооо, и на мен темата с астрологията ми е интересна. Така че давайте - коментирайте и обсъждайте смело аз ще чета Mr. Green Щото няма много какво да кажа Mr. Green

Аз не знам бебчо кога ще тръгне... когато той си избере... дали ще е рибка или овне, от него си зависи, но все пак е хубаво да съм подготвена за благоприятните и нетолкова аспекти на хороскопа, зодиите и т.н.
А знаете ли за майка водолей и татко везни (два въздушни знака) какво е по-добре ... овен или риби?! На много места търсих съвместимост на родители с деца по зодии, но не открих, та ще ми е интересно да чуя все пак...

Greene, какво ти разводняване...!!! Смело пиши и отговаряй на всички ни, че темата си е много интересна, а ние (поне аз де) нищо не знаем! Wink Благодарииим!

# 242
А знаете ли за майка водолей и татко везни (два въздушни знака) какво е по-добре ... овен или риби?! На много места търсих съвместимост на родители с деца по зодии, но не открих, та ще ми е интересно да чуя все пак...

А в кои знаци са Луните на мама и тати? Все пак Луната е планетата, която се свързва с грижите и майчинството. Много често децата се раждат със Слънце, намиращо се в знака на майчината или бащината Луна. Примерно майката е с Луна в лъв, а детето се ражда със Слънце в лъв (т.е. зодия лъв Wink) Това е много силен аспект и се свързва с  дълбока привързаност между двамата.

Също можеш да провериш дали ти или таткото имате други планети в риби или овен, за да се предположи в кой знак ще избере да се роди детето. Можете да си построите астрологични карти тук: www.astro.com
Миналата година моя близка роди 1 месец преди термин като трябваше бебето да е дева, но още като и казаха датата на термина, я уведомих, че е много вероятно изобщо да не стигне до дева, а да се роди лъв. Познавах картите на нея и на съпругът й - съответно и двамата нямаха нищо в дева, но затова пък тя беше с Луна в лъв. Simple Smile Бебчето наистина се роди лъвче.

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 15:44 от Greene

# 243
  • UK
Greene, ами аз съм Водолей с луна във ВЕЗНИ, асцедент Близнаци. За таткото знаем само, че е Везни, не е сигурен точно в колко часа е роден. newsm78

п.п. абе ние сме въздух от всякъде Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 244
Тогава овен може би ще е по-подходящ знак за бебо. Обаче, ако таткото има я асцендент, я луна в риби, може  и риби да си предпочете да се роди Simple Smile А има и вариант да избере такъв ден, в който Луната ще е в един от знаците, в които попадат Слънцата на родителите - т.е. във вашия случай Луната да е във водолей или везни. В момента Луната е във везни и сигурно няма да раждаш днес Wink, но може пък към 17-19 март да очакваш изненада, когато Луната ще е във водолей.  

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 16:04 от Greene

# 245
Влизам с хубава новина: Маринка Милинис, днес  в  00:30 ч. с нормално раждане без упойка е родила прекрасно бебче Себастиан , с мерки :3500гр. и 51 см. Останало е парченце от плацентата и това е наложило спинална упойка и антибиотик за мама и бебе. Сега се опитват да се кърмят.
Искам да пожелая успешно кърмене, бързо възстановяване, и това малко прекрасно човече да изпълни с радост домът и, да радва мама и татко и да е прекрасно братче на Плами Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 246
Мерсииии Greene, като гледам,няма да сме в най- подходящия момент.
Няма кой да ми прави секцио посред нощ - планово  Laughing
Дано да се падне дори случайно най- подходящия час  Simple Smile

Честитооо на новата мама Simple Smile Да сте живи и здрави Simple Smile   bouquet

# 247
Мерсииии Greene, като гледам,няма да сме в най- подходящия момент.
Няма кой да ми прави секцио посред нощ - планово  Laughing

Така е, но на 15-ти преди обяд можете да го планирате спокойно Wink. Успех!

И от мен честито на  Маринка Милинис и цунки на бебока!

# 248
  • Europe

aleina, много се радвам, че и ти и малкия сте добре, щастливи и вкъщи! Той бил голям лакомник newsm53 Извинявай, евентуално, за глупавия въпрос, но как разбираш че изсуква около 90-100 мл?!?! newsm78

Мис Дриими писах ти и на лични. Разбирам колко е изсукало бебето чрез електронната везна. За мен, тя е най-добрия приятел на съвременната мама-кърмачка  Grinning. Мериш бебето преди и след кърмене - чиста работа! Дава ти такова спокойствие. Ако след това бебето плаче, поне знаеш, че не е от глад. А те другите прични не са много, когато бебето е мъничко. Най-често - или не е се е уригнало добре и му се повдига, или му се ака, защото коремчето му е вече пълно, или е с пълно памперсче и му е мокро или му е топло или студено. Може да се е стреснало от шум или светлина. Горе долу това са основните причини когато е мъничко.

# 249
  • Пловдив
Имаме още едно бебче, за което да се радваме!

На 09.03 в 19.50 ч. rozalba роди бебе Божидар, 3.240 кг., 54 см. с нормално раждане, сравнително бързо и леко. Мама е добре и праща много поздрави на всички!

Да й е честита рожбата!   bouquet
Честито и на мама Цвети! Нека детенцето да й е живо и здраво   bouquet
Честито на мама Милкинис! Нека малкият юнак носи много радост в очите на мама и тати   bouquet

Greene, много интересна тема! Аз лично съм много любопитна, но общо взето не съм много наясно, че да успея да си изчисля аз каквото и да било.
Какво мислиш за датата 19 март. Ще съм с планово секцио, ако не тръгне нещо по спешност заради проблема ми с кръвоснабдяването. Док искаше датата да е било зо термина максимално.

# 250
  • Europe
Ейиииииииии страхотно!
Много се радвам за Милкинсчето! Честито  Hug Hug Hug! Да ти е жив и здрав малкия Себастиян! Избрал си е чудесна дата. Моя голям син също се роди на 10-ти. Браво и още веднъж Честито!

# 251
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря на всички за милите пожелания!
Леко раждане на останалите чакащи и ЧЕСТИТО НА ДРУГИТЕ НОВИ МАМИ!

КЪМ ЛЛЛ!!!
РОДИХ НА 06.03, ОТ 07.03 СЕ КЪРМИМ НА ПОИСКВАНЕ, НО СЕГА НА ДЯСНАТА ГЪРДА ИМАМ РАГАДИ!  #2gunfire ИМАМ МЛЯКО, НО ПРЕУСТАНОВИХ КЪРМЕНЕТО ОТ НЕЯ, ЗАЩОТО ИМА И КРЪВ. МАЖА СЕ С ГЕРМАСТАН, НО НЯМА ЕФЕКТ ЗА СЕГА. ОБРАЗУВАЛА СЕ Е КОРИЧКА И НЕ ЗНАМ КАКВО ДА ПРАВЯ. НЕ ЗНАМ ДАЛИ МУ СТИГА НА МАЛКИЯ МЛЯКОТО САМО ОТ ЕДНАТА ГЪРДА И ЗАБЕЛЯЗВАМ, ЧЕ ОГЛАДНЯВА ПО-ЧЕСТО. НЕ МОГА И ДА СЕ СТИСКАМ, ЗАЩОТО НЕ ТРЪГВА. ПОТИЧА ДОКАТО ГО КЪРМЯ...КАЖЕТЕ КАК ДА ГО ОПРАВЯ, ЗАЩОТО ЗАПОЧВАМ ДА СЕ ИЗНЕРВЯМ И НЕ Е ДОБРЕ. СТРАХ МЕ Е ОТ ПО-ЧЕСТОТО КЪРМЕНЕ ДА НЕ СЕ РАЗРАНИ И ДРУГАТА ПЪК В СЪЩОТО ВРЕМЕ НЕ СМЕЯ ДА ГО МАХНА СЛЕД 10МИН.ОТ ГЪРДАТА, ЗАЩОТО ПЛАЧЕ И НЕ ЗНАМ ДАЛИ СЕ Е НАХРАНИЛ. ВЕЧЕ ИМАМЕ И КОЛИКИ И НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ДАЛИ ПЛАЧА СЕ ДЪЛЖИ НА ТЯХ ИЛИ Е ГЛАДЕН  Cry ИНАЧЕ КАТО СЕ НАХРАНИ ЗАСПИВА И СИ СПИ ДОСТА ПО 2-3 ЧАСА

# 252
  • Стара Загора
Въпрос към ЛЛЛ

Родих на 29 февруари малката е вече на 10 дни. Кърмя я от 4тия ден, засега успешно ... поне така мисля. Още в болницата казаха, че наддава, затова мисля че действа... кърменето. Въпроса ми е от двете гърди ли да кърмя или от едната? Колко точно милилитри трябва да изяжда за дните на които е? Не се изцеждам допълнително, защото като дам едната гърда я изсуква цялата, а ако предложа другата тя омеква и при следващо кърмене започвам от нея. Не се цедя и защото ми е адски болезнено с помпа, а ръчно нещо не ми се получава...

Благодаря предварително! Simple Smile

# 253
Greene, много интересна тема! Аз лично съм много любопитна, но общо взето не съм много наясно, че да успея да си изчисля аз каквото и да било.
Какво мислиш за датата 19 март. Ще съм с планово секцио, ако не тръгне нещо по спешност заради проблема ми с кръвоснабдяването. Док искаше датата да е било зо термина максимално.

Сравнително добра дата - няма нито една планета, която да е с отрицателен статус Simple Smile.
Луната е във водолей и няма напрегнати аспекти. По принцип, когато се избира дата за секцио се гледа Луната да е нарастваща, не намаляваща, като в този случай. Но не е кой знае какъв проблем това.  Peace
Ако някой се интересува от това как влияят различните фази на Луната в рождения хороскоп да види тук, на английски е статията обаче.

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 19:51 от Greene

# 254
  • София
Честито на всички нови мами!Да са им живи и здрави бебчетата!  bouquet

Въпрос към ЛЛЛ:

Родих на 05.03. На 06.03 го слагах на гърда почти целия ден и имаше ефект. Още на 06.03 тръгна коластра.Сега е нещо преходно между кърма и коластра/в бледо жълт цвят/. Проверих колко се изцежда от гърдите - около 50-60 мл и кърдите все още са напрегнати, но не се изцежда още. Малкия е мързелив и заспива след около 10 мин на гърда.Притеснявам се, че не може да се нахрани сам/понеже гърдата не омеква а остава доста напрегната/ и след като заспи се доизцеждам и му го давам на следващото хранене.Между храненията спи и даже го събуждам понякога за да не пропуска хранене. В болницата наддаваше всеки ден, но сега нямам къде да го меря.Може ли да ми кажете как да го събуждам? И защо гурдите ми все са напрегнати и тежки дори и след кърмене и след изцеждане?
Има ли нещо хомеопатично, което да взимам за по-добро отпушване на каналите и засилване на кърмата?
[/b]

Общи условия

Активация на акаунт