Щъркелче с добро сърце МАРТенички ще ни донесе! - 11

• 40 958
  • 641
  •   1
Отговори
# 75
MissDreamy - и аз съм с установена таласамия и когато ходих в 6 месец на хематолог и хемоглобина ми беше 86 ми предписаха 3х2 B-комлкес и фолиева киселина след околко месец и половина ми стана 107, аз забременях на хемоглобин под 100
  Когато в каря на януари се срешнах с лекаря, с който уговаряме раждането ми каза да спра за малко с така назначеното лечение и да приемам Малтофер 3х1, но пак започан да спада дали заради крайните месеци, дали заради смененото лечение...
  Когато ми беше хемоглобина 107 имахме уговорка да съм в Майчин дом 10 дни преди термина(т.к. съм от провинцията) -т.е на 12.03, но сега на хебоглобин 89 утре като отида на консултация ще решим с колко да издърпаме напред  приема... пък за ражането ще видим какво ще решим
  Но определено под 100 хемоглобин хич не им се ще на докторите...

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 14:12 от stefi84

# 76
MissDreamy, моята доки ме посъветва да ям червено месо, дроб и пилешки дробчета /за предпочитане задушени с масло/, червено цвекло, спанак, коприва. Не се сещам за друго в момента. Също така ми изписа и ампули Тотем, обаче като гледам и Мира май е на това и се оплаква от запек ... та не знам с моя запечен корем по дифолт ако и това ме запича допълнително аз по-трудно ще ходя до WC отколкото да родя?!?!?!!  #Crazy

# 77
Май само аз съм наопаки с Тотема,толкова често на тоалетна не съм ходила през целия ми живот  smile3511 newsm62

# 78
  • Europe
Милкинсче има едни страхотни сушени сини сливи в Била. То даже не е правилно да ги нарека сушени, защото са мекички, доста влажни и ужасно вкусни. Нямаш представа (има и смокини такива). Вярно пакетчето е 4-5 лева, но в този момент ако не си угаждаме. Вършат чудесна работа. Може и с обикновени суш. сливи да пробваш, но номера е да ги папаш често и по-повечко. А тези са толкова изкусително вкусни, че с кеф през час-два ще си "пощипваш" от пликчето. Друго много важно и да се пие повечко вода и естествено плодове и зеленчуци общо поне 500 гр. за деня.

Но сега зимата като няма читави зеленчуци, ние в къщи се размазваме от плодове. Всяка сутрин цедя за цялото домочадие над 1 литър сок (от грейпфрут, портокал, лимон и мандарини + 100-200 гр. студена вода за разреждане). Всички пият нагладно с мед или без мед от бебето до бабата и дядото, без уговорки. Naughty По една или друга причина за всички е полезно. А аз, да чукна на дърво проблеми със стомаха нямам. Другият вид сок, който пием за да не ни писват цитрусите е от моркови + ябълки + целина или чист от ананас. Много е важно да консумираме плод. и зел. както казах по 500 гр. дневно.

# 79
aleina, страхотен здравословен режим си спретнала на цялото семейство. Много е хубаво това с плодовете и зеленчуците. Само дето нашето семейство напоследък го е налегнало една умора и нищо не ни се яде и нищо не ни се пие.  Tired За детето поне купуваме плодове разни, ама и то е в период дето нищо не иска.

Ще ги видя какви са тези сливи и ще ги пробвам със сигурност, дори да не ми подействат, то със сигурност няма да навредят. Wink

# 80
MissDreamy, моята доки ме посъветва да ям червено месо, дроб и пилешки дробчета /за предпочитане задушени с масло/, червено цвекло, спанак, коприва. Не се сещам за друго в момента. Също така ми изписа и ампули Тотем, обаче като гледам и Мира май е на това и се оплаква от запек ... та не знам с моя запечен корем по дифолт ако и това ме запича допълнително аз по-трудно ще ходя до WC отколкото да родя?!?!?!!  #Crazy

На мен за нисък хемоглобин ми бяха изписали фолиевит феро и нямах никакви проблеми със стомаха. Всеки ден си ходя до ВЦ и хемоглобина ми се вдигна на 124. Сега два месеца не съм пила нищо и е 118. Ако искаш питай твоя доки за това лекарство. А ако не вземай тотема и яж много плодове. Кивито и грейпфурта разхлабват и сушените сливки също са добри  newsm10

# 81
И мен Тотемата ми действаше запичащо,но поне ми вдигна Хемоглобина и сега съм пушка 112,дано се задържи докато родя и не пада.

# 82
  • София
Хора,и аз съм за секциото да е максимално близо до термин, но моето 6 дни преди термина, ще взема да родя дотогава, хич не ми е спокойно, напротив изнервих се и си мисля, че ще тръгна да раждам и няма да стигна до болницата, защото ще попадна в задръстване. Много ме стресира тая дата.Исках на 14, я кажете, коя ще е тогава във Вита беше заето  Wink
За хемоглобина аз пия ферофолгама

# 83
  • Europe
Ето я фирмата на сушените сливики. Френска е. Имат и смокини, фурми и кайсии. Просто са чудни.

http://www.maitreprunille.com/accueilFR.php

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 15:51 от aleina

# 84
  • UK
stork-girl Щъркелова новина stork-girl
Имаме си още едно първомартенско бебче... Ще цитирам гордата мама reia, защото много хубаво ми го съобщи...
"На 1-ви март 2012 г. в 21 часа проплака нашето малко бяло-червено съкровище! Мартенският щъркел ни направи най-хубавият подарък - Анна е 2,600 кг. и 46 см. Да ни е жива и здрава и да изпълва сърцата ни с обич и радост!"
 Hug Hug Hug
Много щастие на цялото семейство!

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 16:03 от MissDreamy

# 85
  • Стара Загора
Честито на мама rial ,да ви е жива и здрава малката принцеска АННА да е все така бяла и червена за радост на мама и тате Hug  bouquet Hug

# 86
  • UK
Момичета, благодаря за съветите за хемоглобина, но ще се спра само на храните, които милкинс ми изброи (не че не ги знаех де), без допълнителни лекарства, само фолиева киселина. Пък ще обсъдим пак ситуацията с докито на 7-ми.

stefi84, майка ми е с таласемия (то нали си е наследствено) пък е родила 3 деца без проблеми Mr. Green Така че аз гледам много много да не се шашкам относно ниския хемоглобин. Hug

# 87
Здравейте и от мен,

Честито на всички прекрасни малки мартенички, които се родиха вчера и на майките им! Да са живи и здрави, весели и засмени!

Бях на преглед днес, с доплер и всякакви екстри. Беборанка е надолу с главата, но още е високо, та не я чакам тази седмица. Узито я изкара 3450 гр. и вероятно пак ще си имам отгледано бебе. Laughing Плацента 2-3 степен, води има достатъчно, храни се нормално - абе, всичко е наред. Чакаме я да реши да тръгне и междувременно ще си ходя всяка седмица на тонове до термина. След това всеки ден. Моята докторка настоя избора на екип и съответно плащането да стане след раждането (това в Тина Киркова, понеже някой питаше преди няколко страници).

След това овършах няколко магазина Mr. Green за разни дреболии, които ми трябваха. Почивните дни ще се заемем с подреждане на стаята, пране, дрешки, ще опънем леглото (за да свиква каката с присъствието му).

aleina, ей, не остана... не се плаши от предизвиканото раждане. Просто си поискай навреме упойката, няма такъв кеф като я сложат. Mr. Green
insane, не му се притеснявай, няма начин да не стигнеш до болницата навреме, дори да започне раждането предварително.

# 88
 newsm51 Честито на всички мами-да са им живи и здрави рожбите !
Аз вчера ходих до АГ варна и се уговорих с Д-р. Георгиев за дата за секциото 19 март!!!Как ме е страх не е истина smile3518Имам проблем - опитвам се да намеря матраче за кошарата размер 118/55 ако някой е чувал нещо за матрачета по поръчка или каквото и да било да ми помогне мооляя:)

# 89
Съвети на мама Снежи, която кърмеше успешно над 1 година детенцето си

Magi Georgieva: Снежи, имаш ли статия относно храните, които може и не може да приема кърмачката?

Снежи: Ако имам съм ти я пратила, някъде имаше нещо , но не помня вече, някои ядат всичко и нищо не се отразява на детето, по принцип са дежурните - боб, леща, зеле, туршии, люто, кафе, кола, шоколад, какао, лук, чесън, цитруси, прясно мляко, но аз ядях всичко почти
Снежи: много обичат кърма с вкус на чесън, всички го казват
Снежи: аз забелязах, че майките , които много се пазеха и не ядяха доста неща, после децата им станаха злояди, аз ядях почти всичко и катя яде всичко
Снежи: в малки количества не вярвам да вреди чак толкова, аз си ядях

Magi Georgieva: аз мился да избягвам основно цитруси, риба, яйца в големи количества, варива, кафе и шоколад

Снежи: аз като забременях не можех да ям лук и чесън, ставаше ми гадно само от миризмата, а знаеш колко обичам, но после всичко се оправи
Снежи: кафе не пиех в началото, после почнах да си позволявам малко след като я накърмя, по-рядко и малко
Снежи: жито ядях всеки ден по една купичка , за да имам кърма
Magi Georgieva: а кога се хранеше и приемаше повече течности, след кърмене ли?
Снежи: и пиех чай за кърма на хип всеки ден, но примерно 1 супена лъжица, не колкото пишеше, по-малко
Снежи: аз бях вечно гладна и жадна, особено в началото, след всяко кърмене ядях, и преди и след кърмене пиех по чаша вода, за да имаш кърма трябва да се храниш добре , не много, а добре и редовно, и да пиеш течности много
Снежи: сега имам един чай за кърма, струваше лев и нещо

Magi Georgieva: БГ ли

Снежи: на bilec , защото нямаше на хип, но аз отдавна не го пия, оставих си го за всеки случай като видя зор
Снежи: ама на хип, защото го правиш бързо, слагаш в чаша вода и е готов, само бъркаш малко и много бързо действа
иначе няма да имаш време да вариш, ще го забравяш

Magi Georgieva: за сега съм взела на ХИПП гранулиран, мисля още отболницата да го почна

Снежи: сетих се, в началото си правех по една чаена лъжица сутрин и вечер от чая, защото кърмех много

Magi Georgieva: гранулирания ли?

Снежи: задължително прегледай техниката на мърмет и си вземи помпа, аз се цедих до година и нещо чак след всяко кърмене
Снежи: да, гранулирания
а като имаше фаза на бърз растеж и трябваше да увелича кърмата и слагах по 1 супена лъжица
Снежи: ще се справиш, вече имаш опит, важното е да не се предаваш, защото всички си мислят, че жените , които кърмят дълго не са имали проблеми, но не е така, само аз си знам колко съм ревала и какво ли не съм правила само и само да поддържам лактация, добри много ми помагаше да не се отчайвам, никой друг
Снежи: и като не ми е искала да суче колко съм ревала, и като е повръщала от коликите или от преяждане и все си мислех, че нямам кърма и не ми стига, а тази простотия за  рядката кърма направо ме вбесява

Magi Georgieva: Да, и аз не вярвма, че може да има рядка и гъста

Снежи: доктора на катя ми каза да правя като циганките - да кърмя на поискване, когато иска, колкото иска, колкото дълго седи, толкова и да ям по една шепа фъстъци и да пия по чаша бира всеки ден, аз отначало пиех безалкохолна и след половин годинка си позволих с алкохол или след кърменето, което имаше най-дълъг интервал, и другото много важно нещо е да кърмиш нощем, общо взето щом ревне и слагах цицата в устата, за което ми се караха и ме подиграваха, но е важно, защото сученето не е само за глад, то е за жажда, за успокоение, за гушкане и т.н., търси контакт, и кърмените бебета почти нямат запек, катя акаше след всяко кърмене

Снежи:  абе няма да се даваш, всички ми викаха да спра да я кърмя след третия месец и да я захраня, ама не ги слушах, и още нещо, до половин годинката не съм давала вода, малко чай за колики само и кърма, но при теб щее лятно бебе, може и да даваш, но вече в големите жеги, дори не съм мила устата с вода и не е имала млечница, това са глупости, кърмата е антибактериална, може да си слагаш в очите и носа ако си болна, както и на детето при хрема и проблеми с очите, може и върху рани също
Снежи: доктора ми каза да не давам вода до 6 месец, да знаеш
ти си прецени, защото си п ълнят коремчетата с вода и после нямат място за кърмата и става така, че не могат да сучат, а после са гладни и реват

Снежи: запомни тези неща
 1.кърмиш на поискване
2.кърмиш нощем
3.вода не давай поне до 3 месеца
4.цеди се
5.яж жито, фъстъци - тези неща не ги препоръчват за коликите, ама ти си ги яж да си качва детето
6.пий течности, ако имаш свръхлактация не се плаши, намали малко течностите
7.не слушай хората ако искаш да кърмиш дълго

Magi Georgieva: Simple Smile
Снежи: при най-малкото съмнение , че нямаш кърма, че е намаляла пий чай
аз съм я кърмила по 10-12 пъти на денонощия първите месеци, почти половин годинка
Magi Georgieva: И аз така мисля да направя, да давам цица на поискване

Снежи: през половин час, през час, през 2 часа, те са малки, нямат сила да сучат дълго и се умарят бързо, а коремчетата им преработват кърмата за 2 часа, храненето на 3 часа е за АМ, има статия за това, защото то се асимилира за 3-4 часа от стомаха
Снежи: да ,много е трудно, имаш чувството, че само лежиш и кърмиш, но си струва
и никакви сокове, захранването след 6 месец без сокчета, това не е правилно,четох едно изследване на база 15г опит, че това води до гастрити и колити, то си има и за това статия, ще си почнеш с картофче, морковче и т.н.
И дори да си болен не значи да спреш да кърмиш, просто е възможно да не му хареса кърмата, но няма да се отчайваш, аз като родиш не исках да я видя 2 дена, но нямах икърма , малко ми е гузно, но така беше ,след всичкия зор, но като я взех й давах цяла нощ да суче по малко, те й даваха АМ , докато ми слезе кърмата, но ако имаш възможност веднага да я сложиш на гърда е най-хубаво исе пази да не те разрани, мажи се с крем, гармастан или лансинох , втория е без отмиване, по-скъп е, но ако си навън някъде няма да се тревожиш, че няма къде да се измиеш, аз ползвах гармастан, и си слагах силиконови предпазители, защото ме беше разранила до кръв, но си я кърмех въпреки всичко, голямо миене и мазане падаше и много болеше, но всичко минава
и предпазителите ги ползвах само при нужда, като заздравеят зърната ги махах
 Снежи: Маги, аз до тази зима не съм пила никакви лекарства, нито аспирин, нито парацетамол, нищо , карах всички болести на крак, за хрема си слагах физиологичен разтвор, а слагаш го сутрин и вечер в носа на бебето, за да може да диша, за да суче добре винаги, за гърло мед и чай, това беше, и мед със сода за гърлото и лайка и сода за зъба и венците, нищо друго, само аз си знам как боледувах, чак щях да припадна няколко пъти и как ме тресеше отначало от това, че не може да слезе кърмата и гърдите ми бяха като камъни и мастити и чудеса, ама с постоянство всичко става, риванол избягвай за компрес на гърдите , защото е токсичен

Magi Georgieva: физиологичен разтвор всеки ден, дори и да не е запушен носа?

Снежи: да, това нашия доктор каза, че може да не го правим , но аз слагах сутрин и вечер, защото вкъщи има прах, мъхчета и др. да е чисто нослето, а и те въпреки промивките имат сополчета още, ако са като корички сухи разтвора ги омекотява, значи въздуха е сух
по 1 капка, не спрей, много е силна струята, в пластмасови  флакончета
Снежи: и сутиени за кърмене да не ти стягат банелите
: и масаж на гърдите , за да слиза млякото, първо малко мляко изхвърляш ако е зацапано нещо, аз даже след първия месец спрях да си мия гърдите след и преди кърмене, само ги оставях да изсъхнат хубаво
 масажа е отвън към зърното без натиск
Снежи: питай , че аз може да не се сещам нещо

Magi Georgieva: ти толкова информация и то Полезна ми даде..като ЛЛЛ консултант си Simple Smile

Снежи: ако е тревожно бебето и не иска да суче Добри го вземаше и отиваше в другата стая, докато се успокои и после като ми я донесеше си сучеше
те ми предлагаха, обаче се плаща и не ми се занимава, не мога да понасям , когато човек търси помощ и не следва съветите, а после се оплаква

Маги Georgieva: права си

Kойто иска съвет винаги съм давала и съм обяснявала много обширно, дори на моменти съм си мислела, че досаждам, особено ,когато настоявам да се прави нещо, но има.майки, които са надъхани в началото и после се отказват без много усилия, мислят си, че другите просто кърмят без проблем
имаше една мама със секцио в моята стая, веднага си взе бебето и си го кърмеше постоянно
Снежи: малко са тези без проблеми, почваш на час и нещо -два за 15-20 мин, ако мислих, че намаля кърмата кърмиш на по-малък интервал и оставяш поне 20-30 мин, това за 5 мин е глупост, и сутиена да не е стегнат
Снежи: ама в болницата кърмиш постоянно, чак като се нормализира всичко почваш на 1-2 часа
Снежи:  не е страшно, само постояннство трябва и да не се отчайваш 

Общи условия

Активация на акаунт