ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 2

• 226 719
  • 770
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, имам следното питане.Моя позната минаха на ТЕЛК на 04,05,2012година с детенцето,.Неговото заболяване е от 2008година., но молбата за явяване на ТЕЛК са я подали месец март 2012г. За дата на инвалидизация е написано датата на която е подадена молбата за явяване на комисия ,а не датата на заболяването.Коя дата трябва да се напише ?.Лично мое мнение е че е допусната грешка но те твърдят че са прави.

# 121
  • София
За датата на инвалидизация трябва да е датата от когато е възникнало заболяването, но доказано със съответните документи. Така, че ако твоята позната има епикриза от 2008г с поставена(написана официално) диагноза и ако е била представена пред ТЕЛК е трябвало да пишат датата от епикризата. Ако има такъв документ който доказва заболяването, вместо да заверява ЕР, да подаде молба за обжалване на ДИ на ЕР. Така ще трябва да се позабавят и да минат на нова комисия, но пък ще й изплатят парите по 8д от новата ДИ(ако я сменят). Да не забравят, че срока за обжалване е 14 дни от датата на която е получено ЕР(т.е какво пише в него, а не кога наистина я е получила)

# 122
  • Sofia
На мен сьщо ми бяха скатали някой друг месец но аз не се разправях за 2месеца но на мойта приятелка и бяха смотали една год  и и го поправиха на место кадето си взима ТЕЛК решението.Да изисква да и го оправят все пак са 3год назад  и ще и изплатят парите 70%мин.работна заплата не са малко за този дьлаг период newsm78

# 123
Много ви благодаря момичета с две думи просто трябва да бъде упорита и да си търси това което се полага на детето.

# 124
Той и тя, мерси  bouquet за отговора- засега чакаме писмото, а после ще видим

# 125
Здравейте, мили дами!Моля за Вашата помощ-обжалвам решение на ТЕЛК ,но незнам в какъв срок трябва да получа писмо от НЕЛК. Sad

На 02.03 подадох жалбата, на 08.03 е изведено обратното писмо, а аз го получих на 15.03.  Прегледа ми беше април
Една друга жена каза, че е подала жалбата от миналата година (11 месец) и са я извикали чак този април.

# 126
  • Sofia
Хоп цоп и аз с вьпросче LaughingПолучих писмото за преосвидеталстване викат ни на 5.6 а старият ни е до 6.2012вкл. та какво да очаквам аз ще го заверя на 20.6 наи рано но от кога би влезнал в сила?Дали ще ми прецакат плащането за юни или всичко ще се застьпи последователно без прекьсване?Имал ли е някой такьв случай?

# 127
Социалните най-вероятно ще приемат документите ти през м. юли. Но нищо няма да изгубиш. Всичко ще ти изплатят.

# 128
  • Sofia, Bulgaria
katerinia  и при нас се получи така.Стария ни ТЕЛК беше до 01.03 и имахме нова дата за явяване 16.03.Бях повече от сигурна,че ще ми се получи прекъсване.На 10.04 заверих новото решение и веднага в общината.Прекъсване нямах  Peace. Даже и нещо да се случи следващия месец ще си получиш парите на куп,но не ми се вярва.Само с интеграционните имам проблем.За тях имам прекъсване и чакам края на тоя месец да видя ще ми ги дадат ли на куп или ще ходя да се разправям  Crossing Arms

# 129
Вече имаме точна дата за явяване пред общата ТЕЛК (два месеца след подаване на молбата). От там пък ще се препращат служебно документи в психотелка. И датата за явяване на психотелка не се знае след колко време ще е. И дали пак пращат писмо? От там след ЕР пак служебно връщане на документите в общата ТЕЛК и току виж закрили ТЕЛК.

# 130
Не мога да разбера за какво дават 40 процента в срок от три години, като няма да получава нищо детето. И когато мине 14 дневния срок не може ли да се обжалва?

# 131
  • София
Не мога да разбера за какво дават 40 процента в срок от три години, като няма да получава нищо детето. И когато мине 14 дневния срок не може ли да се обжалва?
sheherezada333, не трабва да минават тези 14дни.Те са точно срока в който трябва да обжалваш, а не след тях. Ако обаче е минал този срок и ТЕЛК-а е заверен трябва ново явяване пред комисия заради промяна в състоянието на детето.

# 132
Те минаха, но дали щеше да има ефект от тази жалба след като в Сливен казаха, че за тези страдания могат да дадат толкова проценти

# 133
И сега какво да правим с ЕР 40% не мога да разбера за какво ни го дадоха

# 134
  • Бургас
И сега какво да правим с ЕР 40% не мога да разбера за какво ни го дадоха
И аз това се чудя, каква е разликата на 1% и 49% и защо изобщо ги дават. Направо да си е НЕ и това е.

Общи условия

Активация на акаунт