ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 2

• 225 350
  • 770
  •   1
Отговори
# 165
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
............
Но най-добре иди на място си вземеш писмото там ще е описано подробно какво точно да носиш.
Благодаря!  bouquet
Няма как да ида до Варна ,понеже сме от Бургас.Sad
Освен да се обадя да питам по телефона.Макар че каквито бяха учтиви....

# 166
  • Sofia
Вeki81много ми стана чудно и Ментовав нашият форум беше писала чене се случвали май нещата пьк гледам и Mucata много нища и искали...защо така различно??? newsm78
Аз минах на 5.6 и ни дадоха 50% за 3години та те критериите са едни и сьщи за всики.Ето ти един линк с пояснения ако не си го чела вече
http://www.homeopathybg.org/members/DeJure/naredbi/TELK.html#T6
Ание точно за ТЕЛКА се разкашляхме с гадната дразнеща суха кашлица като по порьчка за сьжаление Joy

# 167
  • Varna
Ами на всякъде ми казват,че няма смисъл.Тук дават до 30%.Трябва да се обжалва и така....
А до колкото знам обжалването е в София

# 168
Здравейте. Искам да ви питам подавате ли документи в социални грижи за изплащане на 19.50 лв по закона за интеграция на хора с увреждания.  Едните 9.75 лв се отпускат за транспортни средства, а другите 9.75 за лекарствени продукти и диетично хранене. За отпускане на вторите пари е необходимо да се предостави удостоверение от личния лекар. Искам да попитам какво ви казват че трябва да пише в полето "препоръки".

Питам понеже 2 дирекции на социални грижи ми дадоха 2 различни отговора.

# 169
Това са помощи, отпускани след преценка от Агенцията за закрила на детето.
Първо там се подава молба и след като бъде разгледана, по служебен път изпращат социалната оценка в социалната служба по район. Непременно от там трябва да се обадят, но почти никога не го правят. Така, че ние сами проверяваме кога е пристигнала. Това обикновено става след около 20 дни след подаването на молбата в Агенцията.
След подписването на социалната оценка от родителя, се правят копия и се носят отново при социалните, където се попълва още една молба за отпускане на тези помощи.

# 170
Бяхме на НЕЛК, но ни казаха ,че не могат да ни дадат 50% защото сме нямали урбазон влючен.

# 171
  • Центъра на Вселената...
Как е възможно толкова много време да се чака Close ,казаха ми трети състав.Не си ли звъняла да попиташ защо толкова много се бави писмото,за детенце ли става въпрос?

Трети състав са бързи. Намират се в дясно от бариерата на болницата.
За детенце чакам, но от СТЕЛК там е проблемът, но го преживявам.

Дано по бързо минете и всичко да е безпроблемно!  Hug

От къде разбирате за коя точно комисия сте?

# 172
Как е възможно толкова много време да се чака Close ,казаха ми трети състав.Не си ли звъняла да попиташ защо толкова много се бави писмото,за детенце ли става въпрос?

Трети състав са бързи. Намират се в дясно от бариерата на болницата.
За детенце чакам, но от СТЕЛК там е проблемът, но го преживявам.

Дано по бързо минете и всичко да е безпроблемно!  Hug

От къде разбирате за коя точно комисия сте?

В писмото което получавате пише коя комисия трябва да мините.

# 173
  • Центъра на Вселената...
Аз до колкото разбрах, момичетата още не са получили писмата, а пък си знаят комисиите. За СТЕЛК СТ>ЗАГОРА най-много ли се чака???Ние сме подали документи април, кога ли ще ни огрее???

# 174
Аз до колкото разбрах, момичетата още не са получили писмата, а пък си знаят комисиите. За СТЕЛК СТ>ЗАГОРА най-много ли се чака???Ние сме подали документи април, кога ли ще ни огрее???

Писмо за явяване пред общ ТЕЛК /в случая 3-ти състав СЗ/ получих 2 месеца след подаване на документите. Минахме през март, но не ми дадоха решение. След консултация във форума, отидох да си търся решението, 10 дни по късно. От 3-ти състав ме информираха, че документите са препратени в СТЕЛК. Ходих и там, където ми обясниха, че при тях се чака много. Все още чакам писмо за насрочване дата за явяване, но в края на м. юни пак ще звънна, дали има изпратено, защото не винаги сме в къщи, предвид ваканцията. Увериха ме, че го изпращат с обратна разписка. Не знам колко се чака нормално /според закона е три месеца, но тук явно закона не важи/, аз съм се настроила за Коледа да е приключила процедурата.

ПП Това не е първо явяване пред ТЕЛК, но е първо в СТЕЛК.

# 175
  • в полите на Балкана
Да кажа и аз нещо интересно за по-големите деца.  Wink
Когато ТЕЛК  е до навършване на 16г. трябва да навърши годините и тогава да се подаде молба за подновяване от името на детето. Комисиите били различни и молбите също са различни.

# 176
Да, така е. От миналата година май е промяната. Чрез НОИ ще стават нещата. Но имам още една година време дотогава, а после - и аз ще търся подробности.

# 177
Здравейте!Вярно ли е,че при решение от ТЕЛК със 70 %инвалидизация(за възрастен човек става въпрос),няма право на интеграционни добавки(тези 19.50 лв.,които се отпускат от социалните)?/т.е. вярно ли е,че право на такива добавки има,ако процентите са поне 71?/

# 178
  • Varna
Можете ли да ми кажете-къде се подават документи за обжалване на ТЕЛК във Варна
Изобщо каква е процедурата?

# 179
Можете ли да ми кажете-къде се подават документи за обжалване на ТЕЛК във Варна
Изобщо каква е процедурата?

1. Хващаш си наредбата и виждаш за твоята диагноза какъв процент се полага  http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135678969

2. Пишеш си жалбата във свободен текст със мотивите. Ако имаш познат адвокат му нахвърли мотиви той ще я оформи юридически.

3. Внасяш молбата в РКМЕ към РЗИ  Варна.  Ако те накарат да попълнеш тяхна бланка я попълваш като в полето мотиви вписваш "Мотивите са пиисани в приложена напечатана жалба от * бр листа" и я защипваш към тяхната бланка с 3 телчета (горе средата долу да стане като книжка) и я внасяш. задължително изискваш входящ номер.

Ето адреса на  РКМЕ към РЗИ Варна

Адрес РКМЕ:    гр. Варна
ул. "Проф. Державин” 19
Работно време:    08:30 - 17:00
Телефон РКМЕ:    052 / 65 15 37

Адрес РЗИ:    гр. Варна
ул. "Брегалница” 3
Телефон РЗИ:    052 / 63 40 19; 052 / 66 52 41;
Web:   http://www.rzi-varna.com
Е-mail:   office@rzi-varna.com

4. в 45 дневен срок трябва да получиш писмо от НЕЛК за явяване при тях на клиничен преглед. Ще ти изискват изследвания. При тях те съветвам да не носиш документи които имаш след прегледа при ТЕЛК. Имат шанс да те върнат обратно на ТЕЛК да те преосвидетелстват. Запази ги за следващото явяване.

5. В срок до 3 месеца след клиничния преглед трябва да получиш чрез писмо с обратна разписка решението на НЕЛК.

-------------------------------------------------------------------------------

Ако ТЕЛК са ти задържали важен за теб оригинален документ (скъпоструващо изследване, снимка ЯМР и др) внасяш молба в НЕЛК с която предивяваш че ТЕЛК ти прекъсват лечението и че трябва да се изложиш на вредли лъчения (за Ro снимка, ЯМР КАТ) или че трябва да даваш пари които не са ти посилни. Тая молба се внася при клиничния преглед в НЕЛК.

Общи условия

Активация на акаунт