ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 2

• 225 242
  • 770
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Да попитам по запознатите днес ходих да подам молби в социалните и естествено ме вьрнаха Mr. Green.Старият ни Телк е до 1.6 а новият заверих сега на 22.6 а от социалните ми казаха да ида след 1.8 newsm78
Погледнах си заповедите вкащи  за чл8д  е от 1.05.2011 до 30.6.2011 и от 1.07.2011 до 1.07.2012 това значи ли че щом е до 1.7.2012 ми обхваща плащане и за този месец (ще получа парите 8месец) на детските ми пише от 1.08.2011 до 31.07.2012.Предполагам че заради детските ме вьрнаха да ни ми обработват 2документите.Според мойте разбирания месец 8.2012 ще получа само 2детски без чл8д щом е до 1.7 а не и той до 31.7 #Crazy
Поправете ме ако греша Confused
А за социалната оценка ги приеха без проблем даже сега ми се обадиха да ходим утре чак се учудих че толково бьрзо все пак преди има няма 5часа подадох документите Embarassed
Ще чакам отговор от по запознатите  bouquet

# 181
Аз мога ли да задам въпроса си? Имам дете със сърдечна операция.Мисля тази година да я пусна на детска градина,ако септември са останали свободни места,защото вече е на 3год..Та въпроса ми е има ли смисъл следващата година да я преосвидетелстваме пред ТЕЛК? Благодаря предварително !

# 182
  • Sofia
Anna-mi много жалко че на такова малко детенце се е стигнало до такьв проблем Hug
Не ме разбирай погрешно но какво значи имали смисьл newsm78
Прецени добре сьстоянието и ще чуеш и чуваш в околието може би newsm78  различни отговори от НЕ до ЗАДАЛЖИТЕЛНО ИДИ.
Ако детето има все пак още някакьв дори и мальк проблем аз бих минала.Предполагам си наясно че сега като трьгнете на детска ще се сбльскате с градинските сополи и болести които лич
но на мен са ми се виждали някой пьт безкрайни.А все пак всеки прием на лекарства натоварва сьрцето и макар вече и направена операция мен би ме било страх Embarassed
Ние сме с астма 1пьт ни го дадоха за 1год сега преди месец минахме за преосвидетелстване и сме за 3год.мойто дете няма да ходи за сега на градина взех решението още преди да знам че ТЕЛК-а ще е за толкова.
И все пак според мен минете и пробвайте да не разказвам пак за енти пьт но когато се явявахме и двата пьти бяхме 2,3 кьм 10(бьлгари и роми).Не сьм расистка но те как за всичко са наясно кьде какво а ние чак ни е срам да идем да питаме.
Вболницата като лежахме имаше 1ромка 3.2011г за 4пьт приета с бебе на 7месеца и се молише на лекарите да и напишели Астму та и за това дете да взимала пари(слес телк) а това е 4 дете и другите 3 са и с астма.Е шд е показателно защо.Не искам да се сравняваме с тях но техните права са дори в пьти повече от нашите.
Детенцето ми наистина не беше много добре 1пьт след 3болници за няколко месеца и 13дни последователни на Урбазон и поддьржащи лекарства вече 1год и месеци но едно от нещата което ме амбицира беше лекарката която ми каза да си тьрся правата и тази грозна случка.
Стана малко дьлго и не точно по твоя вьпрос.Ако пиете лекарства имате проблеми и все пак нещо което да напомня за не добро здравословно сьстояние пробвайте аз така бих постьпила Hug

# 183
  • Бургас
Аз мога ли да задам въпроса си? Имам дете със сърдечна операция.Мисля тази година да я пусна на детска градина,ако септември са останали свободни места,защото вече е на 3год..Та въпроса ми е има ли смисъл следващата година да я преосвидетелстваме пред ТЕЛК? Благодаря предварително !
Аз така разсъждавам: При тези мъки които са изживели децата ни и ще продължават да изживяват заради комплекса, че са по-различни от станалите , всичко което им се полага трябва да го вземат.
Повечето от болестите са по грешка на лекари или късно поставена диагноза пак от същите. И кои плаща за грешките!? НАШИТЕ ДЕЦА Държавата трябва да си плати, всяко дете има разходи, ако е болно са още повече. Дори и да не се нуждае от всекидневни лекарства, ако трябва с тези пари го води на сладкарница, на увесилителни паркове, на санаториум или всеки ден му купувай играчка за да забрави за миг през какво е преминало, но това са парите/усмивката на детето ти за всичко което е изживяло.
Ако греша поправете ме!

# 184
Благодаря ви daritt и katerinia за бързите отговори ! Hug В интерес на истината мен ме е страх и то много от детската градина, но финансовото състоние ме притиска. Нашият татко е майстор баничар и е все нощно време  на работа само с една почивна вечер. Виждам го как се съсипва от това, а заплатата му е направо смешна. Нямаме и близки,които да ни помагат материално и затова сме в пълна безизходица. Тези неща ги пиша не, за да ме съжаляват, а просто защото ние сме едно от многото семейства в нашата сбъркана държава, които също са в подобно положение.  #Crazy #Cussing out
Малката я водя редовно до личния да я преслушва. Последният път като я слуша каза,че операцията е направена идеално и не се чува почти никакъв шум. Сега ни предстои и да ходим до София на контролен преглед. Направо незнам...
Ясно ми е какво ми предстои ако я пусна на детска...и просто незнам...Града ни е малък и работа няма... newsm78  Sad

# 185
  • Sofia
Миличка минете пак и дано да стане.Сьс сигурност парите ще са ти от голяма полза най малкото да знаеш че можеш да си седиш и да си я гледаш вкьщи.Вса пак 300лв са си 300лв камо ли за по мальк град.Нашият татко сьщо е в по вечето случай нощтно време на работа и той без душа остава за да сме добре с децата 2бр както и всички останали.За това ти дадох примера с мен и видяното в болнцата защото вьпросната майка има 3 деца с телк и се моли 4 да и е....
Е извинявай ама на нас дьржавата не ни дава толкова с огромната разлика че ние си гледаме децата като в кутия и треперим пьк тях не им пука дали са облечени боси жадни или гладни и кво по вече от нас имат.
Стискам палци да ви го дадат и както те е посьветвала darittяжте пиите и се веселете това им стига на децата.Една играчка в месеца или седмицата ги прави истински щастливи Hug Hug

# 186
Напълно подкрепям написаното от майките по горе.Не познавам майка която би се зарадвала да получава пари за болното си детенце, но когато това стане и аз съм на принципът каквото се полага да взима.Говоря така и мисля по този начин защото и аз съм майка на дете със здравословен проблем и знам за какви разходи става дума.А държавата ни изобщо си няма хабер за нащте деца.Аз също не работя ,не мога да стана личен асистент тъй като процента ни е малък , а всъщото време синът ми има нужда от грижи и така...стоя си в къщи и се надявам да дойде ден и на нащта улица да изгрее слънце.

# 187
Здравейте мами, нашата дата за явяване пред ТЕЛК е на 12.07, и имам един въпрос към работещите от вас:
[Как взехте болничен за явяване като придружител на член от семейството и кой Ви го издаде?

Да поясня живея в един град, майка ми живее в друг, а явяването пред Телк е в трети. Има покана с насрочена дата. Трябва ми един единствен ден, а ми е трудно да взема отпуск. Тоя ден ми е проблемен защото ще мине в чакане пред Телка и нямам възможността да посетя джипито на майка ми в града от който тръгваме много рано сутринтта, а то работи до към обяд.

# 188
  • Sofia
То по вечето мами тук сме с деца и не работещи май та не са ни трябвали болнични.Нямаш ли платен или не платен за деня.Ако можеш иди при твойто джи пи и да ти пусне за теб а не като придружител.Но ако си само ден естествено ще се поеме от работодателя и ако ти се опьва за отпуска а ти имаш то най би му изнасяло да си в не платен за деня.

# 189
Здравей,izina! Аз работя и когато се явявахме пред ТЕЛК тъй като и аз живея в един град , а явяването е във друг имах същия проблем.Посетих личната заедно с писмото от ТЕЛК-а , но тя каза че няма право да дава болничен за един ден, затова отидох при работодателя си обясних му каква е ситуацията и си пуснах един ден платен отпуск.Успех с явяването и хубав ден!

# 190
Здравей, izina. Аз също не работя но тъй като явяването ни на ТЕЛК е било свързано винаги с пътуване до София а съпругът ми работи винаги се е обръщал към работодателят си.До сега никога не е пускал отпуск или пък да е взимал болничен за този ден.Понякога е нужно и малко човещина от страна на колеги или шефове.Разбира се зависи и от естеството на работа но едва ли пък ще е проблем или няма да има кой да те замества за един ден.Така че както и ,Polia 72 по горе е писала един разговор с работодателя ще свърши работа вместо да се притесняваш.   

# 191
Благодаря за отговорите   bouquet - ще видим как ще се разберем с работодателя, все пак за един ден не може да ме уволни дисциплинарно. А в повечето случай излиза с приказките, че за града няма проблем, но щом е свързано с пътуване е възможно да стане нещо или съвсем случайно някой от началството да ме види.
Дано утре мине всичко наред Praynig, че много лоши неща чувам и дано не се стигне до обжалване т. е. надявам се на над 51 % и безсрочно решение ( за 64 г. болна жена става въпрос, безработна от 2003 г. насам)

# 192
Миналата седмица в петък минахме ТЕЛК и сега ми предстои да взема решението...ТЕЛК-а е за детето ми, може ли някой друг вместо мен да отиде да вземе решението с моята лична карта?

# 193
След днешния общ телк сме на 41 % , чакаме и психотелка за окончателните %. Малко съм разочарована - да се дават все минималните проценти Sad.
Поне си взехме снимките от РКМЕ-то (от телка пращат документите  в картотеката и от картотеката в специализирания телк) , защото в Телка ми ги задържаха и казаха след като излезне решението ги връщали след молба.
Иначе комисията мина бързо. Прегледите с мерене на кръвно и оглеждане на ставите и псориазиса. Докторката не видя всички документи, добавих и още снимани. Платихме  и такса от 3 лв. и задържаха т.е. искаха го фискалния бон??
Сега чакаме новата дата за психотелка.
Май и аз ще обжалвам...Снимах си примерните молби.

# 194
  • Бургас
След днешния общ телк сме на 41 % , чакаме и психотелка за окончателните %. Малко съм разочарована - да се дават все минималните проценти Sad.
Поне си взехме снимките от РКМЕ-то (от телка пращат документите  в картотеката и от картотеката в специализирания телк) , защото в Телка ми ги задържаха и казаха след като излезне решението ги връщали след молба.
Иначе комисията мина бързо. Прегледите с мерене на кръвно и оглеждане на ставите и псориазиса. Докторката не видя всички документи, добавих и още снимани. Платихме  и такса от 3 лв. и задържаха т.е. искаха го фискалния бон??
Сега чакаме новата дата за психотелка.
Май и аз ще обжалвам...Снимах си примерните молби.
За какво е тази такса от 3лв?

Общи условия

Активация на акаунт