Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
При обжалване на решение на ТЕЛК за 16-годишен младеж, жалбата се подава от негово име или се добавя съдействието на родител: необходими данни за родителя?
Колко време предварително трябва да подам документи за нов ТЕЛК и дали само молба ли се подава за преосвидетелстване?
Къде трябва да подам жалба срещу решение на ТЕЛК?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
При обжалване на решение на ТЕЛК за 16-годишен младеж, жалбата се подава от негово име или се добавя съдействието на родител: необходими данни за родителя?
-
Колко време предварително трябва да подам документи за нов ТЕЛК и дали само молба ли се подава за преосвидетелстване?
-
Къде трябва да подам жалба срещу решение на ТЕЛК?
-
Каква е процедурата за получаване на болничен лист, след като бъде одобрен от ТЕЛК?
-
Какво означава ДИ и има ли възможност за възстановяване на средства със задна дата при ТЕЛК?
ТЕЛК има дъщеричката ми, която е на 5 г. Тя е с ВСМ /вроден порок на сърцето/,който е отстранен оперативно. При първо явяване на ТЕЛК признаха инвалидност от самото раждане. Сега ще се явяваме за трети пореден път. Миналата година като се явявахме едва ни дадоха 50% за 1година,заради липсващ документ от 2012 !
Лекарката от комисията направо ме сравни със земята,защото съм носела ненужни документи и ми се развика,заради липсващия лист
На всичкото отгоре ми взе оригинала на документа от един преглед,а аз знам,че нямат право на това ! По принцип трябва всяка година да ходим на контролен преглед в София,но миналата година не успяхме,защото малката,често боледуваше. Сега преди ТЕЛК ще се опитаме да идем,макар,че и в момента пак е болна. Само като се сетя,че ни предстои тоя ТЕЛК и,че пак същата лекарка ще е там косата ми настръхва ! Тя не признава епикризи от престой в болница,не чува какво и говоря аз ! Даже същата ми намекна,че едва ли не ни е отпуснала 50% по милост,и че следващата година може изобщо да не получим нищо !Чудя се какво ли пак ще измисли та да ни ореже нацяло сега ?!? Ако не успеем да стигнем до София,ще идем в Пловдив на преглед само и само да и представим пресен документ,но ако се запъне за това,че от миналата година нямаме не знам какво ще правя ! На всичкото отгоре щерката май има някаква алергия и ще трябва и на алерголог да я водим. Чудя се недай Боже ако има алергия,тя включва ли се към ТЕЛК решението,има ли някакви проценти??