ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 2

• 226 033
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте! Искам да попитам как да стигна с градски транспорт до ТЕЛК по Туберкулоза на бул. Цариградско шосе № 108 в Пловдив.

# 661
  • Бургас
Ние с детето следва да се явим на преосвидетелстване за астма. Миналата година ни дадоха 50%. Тази година продължаваме лекарствата, като към лечението вече има и още едно лекарство. Писа ни го алерголог след тежък пристъп с добавен ларингит и лечение в Спешен център.
Имам листи от спешен център, бележки за поставен урбазон при пристъпи, амбулаторни и т.н. Т.е. подобрение няма. Чудя се дали ако няма лежане в болница ще намалят процента? Би следвало да не го правят, но все пак.
Подадох молба за явяване Май месец, а датата е Септември. Т.е. 4 месеца след  като съм подала. Ще ми прекъснат всичко, защото ТЕЛК на детето изтича на 1.08.

В Бургас явно положението е зле, защото белодробен ТЕЛК вече няма. Сега сме на обща комисия. Преди като се явихме не ни искаха консултации с пулмолог защото Ванката е с ринит, дерматит, астма. Сега искат пулмолог, което ще е трудна задача в Бургас.

Някой  явявал ли се е на общата ТЕЛК с астма в Бургас с дете?

# 662
  • в полите на Балкана
...
Подадох молба за явяване Май месец, а датата е Септември. Т.е. 4 месеца след  като съм подала. Ще ми прекъснат всичко, защото ТЕЛК на детето изтича на 1.08.
.......................

Нищо няма да ви спрат. За август ще си получите помощите от АСП. Септември като се явите на ТЕЛК, ако % не е по-малък от 50% ще ви продължат плащанията без прекъсване, дори и двоините детски.

# 663
Ние с детето следва да се явим на преосвидетелстване за астма. Миналата година ни дадоха 50%. Тази година продължаваме лекарствата, като към лечението вече има и още едно лекарство. Писа ни го алерголог след тежък пристъп с добавен ларингит и лечение в Спешен център.
Имам листи от спешен център, бележки за поставен урбазон при пристъпи, амбулаторни и т.н. Т.е. подобрение няма. Чудя се дали ако няма лежане в болница ще намалят процента? Би следвало да не го правят, но все пак.

В Бургас явно положението е зле, защото белодробен ТЕЛК вече няма. Сега сме на обща комисия. Преди като се явихме не ни искаха консултации с пулмолог защото Ванката е с ринит, дерматит, астма. Сега искат пулмолог, което ще е трудна задача в Бургас. - И в Хасково искат консултация с детски пулмолог, а и децата са при нея диспансеризирани като специалист.

Някой  явявал ли се е на общата ТЕЛК с астма в Бургас с дете?- Мисля, че задължително в състава имат и педиатър, който е приходящ за екипа на ТЕЛК.

# 664
  • Бургас
В Бургас на общ ТЕЛК са виждала да се явяват дечица с ортопедични и интелектуални затруднения, задължително ги преглежда първо педиатър /д-р Вълкова/, но не мисля че тя е специалист детски пулмолог.

# 665
В Бургас на общ ТЕЛК са виждала да се явяват дечица с ортопедични и интелектуални затруднения, задължително ги преглежда първо педиатър /д-р Вълкова/, но не мисля че тя е специалист детски пулмолог.  -И при нас е само педиатър, а и името е същото... Laughing

# 666
  • Бургас
Значи ако закъснеем с решението няма да има проблем. Чак Октомври ще влезе в сила, ако е същото. Въпроса беше чисто технологичен, какво се прави при закъснение. Не се е случвало до сега.

Ще водя хлапето във Варна на педиатър - пулмолог. В Бургас такава личност не намерих.

До миналата година минавахме белодробна ТЕЛК, но вече е закрита. За това сега ми е интересно, кой ще ни преглежда.

# 667
Здравейте, знае ли някой нещо по въпроса за т.нар. бърз ТЕЛК. Имало такъв при влошаване на стоянието на детето, но не знам нищо повече.

# 668
Здравейте ! На нас ни предстои ТЕЛК-18.08-ще ни преосвидетелстват. Та имам много притеснения и ще се радвам ако някой може да ме успокои  Praynig  ТЕЛК има дъщеричката ми, която е на 5 г. Тя е с ВСМ /вроден порок на сърцето/,който е отстранен оперативно. При първо явяване на ТЕЛК признаха инвалидност от самото раждане. Сега ще се явяваме за трети пореден път. Миналата година като се явявахме едва ни дадоха 50% за 1година,заради липсващ документ от 2012 !  newsm78 Лекарката от комисията направо ме сравни със земята,защото съм носела ненужни документи и ми се развика,заради липсващия лист  #Crazy На всичкото отгоре ми взе оригинала на документа от един преглед,а аз знам,че нямат право на това ! По принцип трябва всяка година да ходим на контролен преглед в София,но миналата година не успяхме,защото малката,често боледуваше. Сега преди ТЕЛК ще се опитаме да идем,макар,че и в момента пак е болна. Само като се сетя,че ни предстои тоя ТЕЛК и,че пак същата лекарка ще е там косата ми настръхва ! Тя не признава епикризи от престой в болница,не чува какво и говоря аз ! Даже същата ми намекна,че едва ли не ни е отпуснала 50% по милост,и че следващата година може изобщо да не получим нищо !Чудя се какво ли пак ще измисли та да ни ореже нацяло сега ?!? Ако не успеем да стигнем до София,ще идем в Пловдив на преглед само и само да и представим пресен документ,но ако се запъне за това,че от миналата година нямаме не знам какво ще правя ! На всичкото отгоре щерката май има някаква алергия и ще трябва и на алерголог да я водим. Чудя се недай Боже ако има алергия,тя включва ли се към ТЕЛК решението,има ли някакви проценти?? newsm78 Абе толкова съм се шашнала,че вече не знам какво да правя и какво да мисля !! #Crazy

# 669
Колко процента ТЕЛК би трябвало да се даде на човек с един бъбрек?  Моята дъщеря е на 2г. и още по време на бременността се установи, че десният бъбрек не се развива, разположен е по-ниско и след като левия е компенсаторно уголемен, следователно не функционира. Това е становището на 4 лекари. И въз основа на тези документи от комисията присъдиха едва 10%! Да не говорим, че в решението бяха объркали ляв и десен бъбрек, което за мен значи страшна небрежност и немарливост! Разбира се, ще обжалваме решението, въпреки че едва ли ще има голяма промяна. Но поне да започнат да си вършат работата по-прецизно!   

# 670
  • Mediterraneo
10%?! Ужас... Обжалвайте, разбира се! Стискам палци да вдигнат процента!

# 671
Здравейте ! На нас ни предстои ТЕЛК-18.08-ще ни преосвидетелстват. Та имам много притеснения и ще се радвам ако някой може да ме успокои  Praynig  ТЕЛК има дъщеричката ми, която е на 5 г. Тя е с ВСМ /вроден порок на сърцето/,който е отстранен оперативно. При първо явяване на ТЕЛК признаха инвалидност от самото раждане. Сега ще се явяваме за трети пореден път. Миналата година като се явявахме едва ни дадоха 50% за 1година,заради липсващ документ от 2012 !  newsm78 Лекарката от комисията направо ме сравни със земята,защото съм носела ненужни документи и ми се развика,заради липсващия лист  #Crazy На всичкото отгоре ми взе оригинала на документа от един преглед,а аз знам,че нямат право на това ! По принцип трябва всяка година да ходим на контролен преглед в София,но миналата година не успяхме,защото малката,често боледуваше. Сега преди ТЕЛК ще се опитаме да идем,макар,че и в момента пак е болна. Само като се сетя,че ни предстои тоя ТЕЛК и,че пак същата лекарка ще е там косата ми настръхва ! Тя не признава епикризи от престой в болница,не чува какво и говоря аз ! Даже същата ми намекна,че едва ли не ни е отпуснала 50% по милост,и че следващата година може изобщо да не получим нищо !Чудя се какво ли пак ще измисли та да ни ореже нацяло сега ?!? Ако не успеем да стигнем до София,ще идем в Пловдив на преглед само и само да и представим пресен документ,но ако се запъне за това,че от миналата година нямаме не знам какво ще правя ! На всичкото отгоре щерката май има някаква алергия и ще трябва и на алерголог да я водим. Чудя се недай Боже ако има алергия,тя включва ли се към ТЕЛК решението,има ли някакви проценти?? newsm78 Абе толкова съм се шашнала,че вече не знам какво да правя и какво да мисля !! #Crazy

anna-mi, (izvinqvam se, che pisha na latinica v momenta) kakto sam kazvala i v predishni postove: sverete sastoqnieto na deteto, t.e. na baza epikrizite, sprqmo "Naredba za Medicinskata ekspertiza". Naposledak v TELK-ovete igrae "golqmata nojica"! Ne se otkazvai - objalvai pred NELK, ako trqbva i pred sada! Vinagi ima smisal - povqrvajte mi! No za vsichko tova trqbva da si podgotven: 1. Psihicheski i 2. Sas znaniq za zabolqvaneto i konkretniq sluchai!
Dokumenta kojto sa ti vzeli v original, mozhesh da iziskash ot RKME (Regionalnata Kartoteka na Medicinskata Ekspertiza). Vijdam, che si ot oblast Plovdiv, koeto oznachava, che ste se qvili na TELK v Plovdiv. Tam kadeto podavate dokumnetite za osvidetelstvane i preosvidetelstvane e RKME! Iziskaj go pismeno po poshtata - nqmat pravo da ti otkajat!!!
Na sledvashto mqsto, pri vlosheno sastoqnie se podava molva (pak tam v RKME) za vlosheno sastoqnie, dokato ne e iztekal TELK-a, imash pravo! Shte Vi izvikat po barzata procedura za da vidqt sastoqnieto!
I treto, ako ima alergiq ili drugo sapatstvashto zabolqvane, nepremenno trqbva da se vzeme predvid! Ako e obsht TELK, trqbva da se vpishe v sashtoto reshenie. Ako se qvqvate samo pred kardiologichna komisiq, imate pravo i na obsht TELK zaradi drugi zabolqvaniq (ako ima takiva)!
Ne se otkazvai - stiskam palci!

newsm10

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 17:21 от July_morning

# 672
Колко процента ТЕЛК би трябвало да се даде на човек с един бъбрек?  Моята дъщеря е на 2г. и още по време на бременността се установи, че десният бъбрек не се развива, разположен е по-ниско и след като левия е компенсаторно уголемен, следователно не функционира. Това е становището на 4 лекари. И въз основа на тези документи от комисията присъдиха едва 10%! Да не говорим, че в решението бяха объркали ляв и десен бъбрек, което за мен значи страшна небрежност и немарливост! Разбира се, ще обжалваме решението, въпреки че едва ли ще има голяма промяна. Но поне да започнат да си вършат работата по-прецизно!   

A tozi sluchaj napravo ne moga da go komentiram!!! Objalvaite! Objalvaite! Objalvaite!!! % trqbvada e nad 50% sas sigurnost!
Minala sam po tozi put, i az mislq kato tebe, che vse nqkoga instituciite shte zapochnat da si varshat rabotata kakto trqbva............
Uspeh!

# 673
Много благодаря, July Morning ! Как точно да изискам оригинала на този документ ? И ще се явяваме на ТЕЛК 4-ти състав-това не знам как се води,но май е общ нали ? Та ако се установи алергия,трябва на място при явяването на ТЕЛК да покажа съответния документ или по-рано ? newsm78 Изобщо съм като в небрано лозе и все едно за първи път ще се явяваме на ТЕЛК. Писна ми от този кошмар ТЕЛК! Идвало ми е да зарежа всичко свързано с него,но от друга страна пък това ни се полага ! Яд ме е ,че всички,които имаме реални диагнози сме принудени буквално да си просим полагаемото ! #Cussing out

# 674
Здравейте, знае ли някой нещо по въпроса за т.нар. бърз ТЕЛК. Имало такъв при влошаване на стоянието на детето, но не знам нищо повече.

За "бърз" не знам, но при влошаване състоянието, може да се подаде молба за преосвидетелстване поради влошаване на състоянието, преди да е изтекъл настоящия ТЕЛК. Пак в картотеката, с новите документи, доказващи промяната.

Общи условия

Активация на акаунт