Отговори
# 720
Най-забавен момент от епизода , за мен беше , когато бяха седнали и четиримата в онова заведение  и Кузей се  зазяпа  в Джемрето  , а Зейнеп реши да му пусна ръка под масата  Laughing , колкото пъти го гледам , все ми е смешно  Laughing

Аз по друг начин видях нещата. Прие жеста за нормален, не подскочи от ужас или изненада, а това си беше направо почти интимен жест. Обаче мина ток през тялото му, защото се почеса по носа. Laughing

Не знам, не мисля изобщо, че му стана приятно. Притесни се. Той е раздвоен между двете, навярно се почувства неудобно пред Джемре. А Зейнеп ми се стори много нахална с това понедение.

# 721
Лагуниии,  newsm51 толкова ще е хубаво да се насладим заедно с наш левент на една красива романтична пауза ! Crazy Изобщо не става дума за секс, искам нещо нежно, нещо истинско и вълнуващо ! Hug Нещо такова, каквото можеше да се случи в Анталия, ако не се беше намесила отново Джемре, макар и индиректно ! Ако Зейнеп беше толкова агресивна, както се опитват някои да я изкарат, ако беше така напориста, какво и пречеше да скрие, че саза е от Джемре, а ? Защо, в свой ущърб, каза на Кузей истината ? Можеше да си затрае, при това с пълно право , можеше да го остави да вярва, че подаръкът е от нея и всичко щеше да завърши по друг начин ! Но, момичето постъпи честно и почтено и каза истината, дори с риск това да промени хода на събитията между тях двамата !  Peace

А в кухнята не знам какво точно са си говорили Али и Джемре, но тя толкова се напрягаше да чуе какво си говорят Кузей и Зейнеп, че чак чайника изтърва ! Та отново развали хубавият момент между тях !

# 722
  • Тук някъде.....

На Кузей наистина не му е до любов в момента

Такъв беше смисъла и на онова , което каза Али на Джемре в кухнята .
То затова и се успокои момичето , а не заради нещо друго  Rolling Eyes

Джемре го намекна и на Зейнеп , ама кой ли да и повярва вече , точно пък Зейнеп  , ми като не вярва нека продължава да прави простотия след простотия   Outta Joint

Ще изчакам превода, защото  този разговор ми се стори важен и така извадено от контекста губи смисъл.
Но, според теб Али успокои Дж като й даде надежди,просто моментът не е подходящ или нещо я излъга, за да я успокои.

Не я е излъгал. Изчакайте превода, ако искате, но ще напиша все пак какво си говориха, за да си проведете спора на спокойствие  Grinning

Джемре каза, че сега вече няма пречки между Кузей и Зейнеп  и след като се обичат...
Али й отговори: Обичат се - кой обича, Кузей ли?
Джемре: Така виждам аз нещата.
Али: Няма никаква любов тук. Така виждам аз нещата.

Надявам се да съм била полезна. Не мисля, че Али я успокояваше или лъжеше - след това, което лично Кузей му каза за любовта си към Джемре - сегашната, а не предишната - то тя си е една и съща, за Али друга истина няма. Той каза: Ти обичаш Джемре. А Кузей наведе глава, усмихна се и не отрече, а даже разви мислите си натам...и се получи хубавия им разговор от предишната серия.

# 723
 Sofi_q,   bouquet благодаря ! Аз мисля, че е по- важно какво мисли Кузей, каква е неговата истина ! Peace А относно Джемре, тя е в минало време ! Според самият Кузей ! Peace

# 724
  • Тук някъде.....
Sofi_q,   bouquet благодаря ! Аз мисля, че е по- важно какво мисли Кузей, каква е неговата истина ! Peace А относно Джемре, тя е в минало време ! Според самият Кузей ! Peace

Интересно е как виждаме различно нещата - или както ни се иска да са  Grinning, но няма как да сбъркам времената на турските глаголи, извинете - в тази връзка, преводът от турски на разговара на Али и Кузей е леко, но много важно неточен - Кузей каза, че дори и хиляда години да минат, неговата любов няма да отмине - буквално - не отминава, никога няма да стане по-малка. Тоест, това е глаголно време, в което нещата продължават и след момента на говорене  Wink Така, че какво е казал на самата Джемре не е от значение - той и на Али каза - така трябва да бъде - да държи Джемре на страна, защото е бивша годеница на брат му. То пък едно велико основание, но... Mr. Green това е положението.
Самите Кузей и Зейнеп - ето ви техния разговор:

Зейнеп: Дойдох тук само да те видя. Скоро ще си разведен. Вече не съществуват пречки..
Кузей: Просто не знам какво да ти кажа, но още от началото ти си много пряма.
Зейнеп: А ти не си.
Кузей: Има много неща...сложни проблеми.
Зейнеп: Наистина не разбирам.
Кузей: Трябва да тръгвам.  Grinning Нещата са наистина много сложни.

За втори - или даже трети път, Кузей отрязва Зейнеп много директно. Колкото и да се отрича, но е факт. Никога не се държи така с Джемре - дори и когато й казва Остави ме намира, после се спира и започва да й обяснява какво е станало. Визирам сцената след премахването на щандовете, на входа на Сиранер Груп, но не е единствената тя.

# 725
Така е , виждаме и тълкуваме нещата различно !  PeaceА уж един филм гледаме ! Laughing Но пък затова е и интересно ! Аз имам свое обяснение за поведението му спрямо Зейнеп - за мен то не се дължи на липса на интерес, а на желание да я държи надалеч от цялата тази помия около него !
Нормално е да се държи различно с Джемре, те се познават от години и тя наистина ще е много специална за него винаги ! Както е и нормално да е притеснен от прямотата на Зейнеп - той няма около себе си много примери за подобно поведение .

# 726
Да, доста объркват зрителите с Джемре или Зейнеб Crazy
В Анталиа дадоха един друг Кузей , сега е коренно различен към Зейнеб. Неможем да кажем че не обича Джемре или че е било в миналото, просто той няма и да покаже чувствата си за да не я нарани, за да не потъпче принципите си, но едно е сигурно ако има чувства към Зейнеб няма пречка да ги покаже сега, а той не го прави, защо ли? И аз незнам, но си спомням как и звънеше че ще се разделя със Симай и как имал планове за тях, но това беше преди той да разбере че Джемре също го обича, откакто разбра за любовта и всякаш видя надежда и забрави много бързо за Зейнеб.
Това е моето мнение засега.

# 727
Да, доста объркват зрителите с Джемре или Зейнеб Crazy
В Анталиа дадоха един друг Кузей , сега е коренно различен към Зейнеб. Неможем да кажем че не обича Джемре или че е било в миналото, просто той няма и да покаже чувствата си за да не я нарани, за да не потъпче принципите си, но едно е сигурно ако има чувства към Зейнеб няма пречка да ги покаже сега, а той не го прави, защо ли? И аз незнам, но си спомням как и звънеше че ще се разделя със Симай и как имал планове за тях, но това беше преди той да разбере че Джемре също го обича, откакто разбра за любовта и всякаш видя надежда и забрави много бързо за Зейнеб.
Това е моето мнение засега.

Ивана, аз по същия начин съм доловила нещата. За мен в Анталия, когато Зейнеп му каза, че саза е от Джемре, това обърна сърцето на Кузей. Иначе можеше и да го има някакъв очакван интимен момент, но Кузей просто замря, а Зейнеп си влезе в стаята. Това беше според мен момента, в който той осъзна чувствата на Джемре, тлеещият огън пламна отново. Това долови и Али,който достатъчно добре познава Кузей. Не знам как ще приключат нещата със Зейнеп, само знам, че ще приключат.

# 728
Моят извод е, че и двете са доста нахалнички, всяка по своя си начин, но на Джемрето повече личи нахалството.

# 729
Според мен сценаистите така ще обънат нещата та акъла ще ни вземат. До сега Дафне винаги е била много обективна. Е може би няма да е нещо неочаквано, визиам Езел, но кой знае.

# 730

за мен този поглед, е достатъчно красноречив ! Няма нужда от много думи, когато говорят очите ! Peace

# 731
Sofi_q, благодаря за уточнението с превода.  bouquet Кузей може и да е казал, че тази любов няма да отмине, но също така каза , че това е неговата първа любов.Не каза нито последна , нито единствена.Каза също така , че е неговата стара любов.Думите могат да се интерпретират по много начини, така както ни се иска, или пък според нашия собствен светоглед.Истината е , че сценаристките са си послужили тенденциозно с игра на думи.Точно превода на този момент очаквах с такова нетърпение, а после като излезе  ooooh! Вместо яснота, стана по- голяма мъгла.А Али долови чувствата на Кузей към Джемре ,  но така също и ясно чу от устата на Кузей , че тази любов не може да бъде изживяна.Самоироничната усмивка на Кузей след това може също да бъде тълкувана по много начини.
За Зейнеп мисля точно както мисли и gospojata  Hug Сега след като се разбраха с баща и, Кузей ще е още по- предпазлив.Затова и писах , че запазването на честта му е водещ мотив във взаимоотношенията не само със Зейнеп.Спомняме си какво си навлече на главата със Симай заради обещанието, което бе дал.Това е моето мнение.
Иначе в живота, в редки случаи може да бъде пренебрегнат факта , че жената , която обичаш е  също тази в която е бил влюбен /или продължава да има някакви чувства/ брат ти.Тук абсолютно не визирам само турските нрави.Дори и само заради това не виждам как Джемре и Кузей, биха могли да изживеят щастлива любов.Винаги помежду им ще бъде сянката на Гюней, според мен.

# 732
Дори и само заради това не виждам как Джемре и Кузей, биха могли да изживеят щастлива любов.Винаги помежду им ще бъде сянката на Гюней, според мен.

С това и аз съм напълно съгласна. Затова очаквам трагичен край, това наистина е невъзможна любов, но във филма това е любовта - Джемре между двамата братя...

# 733

На Кузей наистина не му е до любов в момента

Такъв беше смисъла и на онова , което каза Али на Джемре в кухнята .
То затова и се успокои момичето , а не заради нещо друго  Rolling Eyes

Не я е излъгал. Изчакайте превода, ако искате, но ще напиша все пак какво си говориха, за да си проведете спора на спокойствие  Grinning

Джемре каза, че сега вече няма пречки между Кузей и Зейнеп  и след като се обичат...
Али й отговори: Обичат се - кой обича, Кузей ли?
Джемре: Така виждам аз нещата.
Али: Няма никаква любов тук. Така виждам аз нещата.

Надявам се да съм била полезна. Не мисля, че Али я успокояваше или лъжеше - след това, което лично Кузей му каза за любовта си към Джемре - сегашната, а не предишната - то тя си е една и съща, за Али друга истина няма. Той каза: Ти обичаш Джемре. А Кузей наведе глава, усмихна се и не отрече, а даже разви мислите си натам...и се получи хубавия им разговор от предишната серия.
Благодаря ти, действително си много полезна с тези уточнения.  Някои неща направо придобиха друг смисъл. Имах усещането, че в ресторанта К. не е много убедителен, когато говори за старата си любов в минало време, писах и пост по този въпрос,  но някои подхвърлени реплики ''детска работа, изгориха мостовете, промени ни, първа, незабравима,но неизживяна любов, носят друг смисъл. И общото внушение
като музика, като игра беше такова. Тъжен разговор за нещо много скъпо, но безвъвратно отминало и невъзможно да се състои.

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 23:15 от dafne_1

# 734
Според мен сценаистите така ще обънат нещата та акъла ще ни вземат. До сега Дафне винаги е била много обективна. Е може би няма да е нещо неочаквано, визиам Езел, но кой знае.

Много ти благодаря. Наистина   bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт