Отговори
# 480
Здравейте дружки!  Hug Напълно подкрепям поста на Госпожата, че за катастрофата вина имаха всички, но едно дете пое цялата отговорност за това. Кузей си го каза, че в тази злополучна вечер е изгубил всичко, животът му се преобърна и всички го предадоха. Гюней е виновен, че вместо да подкрепи брат си за това, че е защитил майка си, започна и той да се кара с него и то докато шофира. Видя го в какво състояние е , но не спря да мели какво е животно и т.н. Ама за него няма значение, че Хандан яде шамари, виждал го е и преди и не смята, че това не е правилно. Не е вярно, че щеше да отърве затвора, това не е бълг. правосъдие - щом има смъртен случай, какво като не е пил, щеше да лежи. Друг е въпросът дали той щеше да оцелее там, малко се съмнявам.Продължавам да си чакам превода на думите на Кузей, с много болка говореше, макар да се усмихваше. И песента много подсили този момент. Е, малко остана - утре ще видим какво ще се случи.

# 481
Даж Hug един наш приятел без да е пил и без да превишава скоростта блъсна човек на Цариградско шосе, дето въобще е забранено да се пресича и пак го осъдиха да плаща огромна сума кръвнина, въпреки, че въобще нямаше никаква вина. Е, не лежа в затвора, ама от тогава не може да спи като хората. А този път не беше булевард, не помня дали изобщо имаше мантинела.

# 482
allisas момчето което загина пресече на място на което имаше подлез , не добре осветено и забранено за преминавне на пътното платно от пешеходци . Не си спомням но мисля че имаше дори и мантинела . В подобен случай , ако няма алкохол , и превишена скорост ,  което и да е законодателство не би отсъдило ефективна присъда тъй като шофьора няма вина  Peace

Даж, според готвените напоследък промени направо вече със страх ще караме...
То и така е лудница, ама вече човек трябва да се кръсти преди да седне зад волана - да не му скочи някое дете пред колата... #Crazy

# 483
Принципно , когато инцидента не е по вина на шофьора няма ефективна присъда .Обърнах внимание на това , защото непрекъснато наблягат на страховете да не се разкрие тази тайна,  което ме навежда на мисълта , че в крайна сметка ще се разкрие . И разсъждавам над възможните последици , който няма да са толкова страшни , колкото е самия страх от тях  Thinking А за това , че психиката на човека се срива след такъв случай съм сигурна. Но да ти кажа честно тия хора дето пресичат безразборно , че и с даца за ръка , прескачат или се промушват през мантинелите , трябва да се наказват сериозно  Peace

# 484
Лорче , то и до сега си имаше закони , ама за наши и ваши  Rolling Eyes
  Пък отсега ще тябва да минаваме на колело  Laughing

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 16:03 от dajoan

# 485
<object width="640" height="360"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/_y0kGlLNrnw&hl=en_US&feature=pl … ded&version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/_y0kGlLNrnw&hl=en_US&feature=pl … ded&version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></embed></object>
Поздрав за всички дружки!Нещо не се получи, а не ми дава да го изтрия, пробвам отново.

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 16:41 от queen_fenka

# 486

Поздрав за всички дружки! Ще отидем ли там тази пролет? Нали щяхме да се организираме, нищо не казвате по въпроса.

# 487
Продължавам да си чакам превода на думите на Кузей, с много болка говореше, макар да се усмихваше. И песента много подсили този момент. Е, малко остана - утре ще видим какво ще се случи.

queen_fenka,
Вчера писах за това , преведе го едно момче , който е от турски произход.Надявам се да е точно .

-Тя беше мойта жена, дори и хиляда години да минат, първата любов не се забравя, не остарява, чувствата не намаляват...
-Но не може и така да се живее с миналото
-Просто тя беше първата ми любов...

# 488
black star, е права, че за това, в което се превърна Симай вината е и на Кузей.  Peace Вече съм писала за това и няма да се повтарям. Wink

Аналогично може да се каже, че Кузей има до известна степен вина и за катастрофата, макар че на волана беше брат му.
То по тая логика и Сами има вина за катастрофата ,защото ядоса Кузей като удари Хандан , а дефакто и Хандан, защото ако не беше ядосала Сами нямаше Кузей да го удари и т.н Crazy

Точно така. И преди съм го писала, и други са изказвали това мнение, че за катастрофата вина имат и четиримата Текиноулу. И двамата братя, и майката, и бащата.

Така е и в реалния живот, много рядко, да не кажа никога, причината или вината е само в един човек. Обикновено нещата са преплетени. Това е така, защото нещата са процес, а не миг.

# 489

И в последните интернет анкети, К/Г изпреварва ВВек. Това е обективния критерий, официалните рейтинги могат да се манипулират. Вярно, с 3 %, но водим.  Зрителите на ВВек чакат Брат Пит да се включи. Laughing

Има да чааакат... До второ пришестивие  Joy Joy Joy
И като какъв ще се включи Брад Пит?  Thinking Като първо борче в дясно на великия Сюлейман?  Crazy Само за техния великолепен век, пардон великолепен харем, мисли Брад Пит!  newsm65 Сигурно сън не го хваща...  Joy Joy Joy

# 490
# 491
Сара Бри, кой е този мъж на аватара ти.

# 492
  • Toronto
Сара Бри, кой е този мъж на аватара ти.
Не съм Сара Бри, ама това е Gerard Butler - http://www.imdb.com/name/nm0124930/

# 493

Поздрав за всички дружки! Ще отидем ли там тази пролет? Нали щяхме да се организираме, нищо не казвате по въпроса.

Фенче, Hug голяма красота си ни сложила, браво! Преди време питах за пътуване до Истанбул, но работата заспа! На 21 юни (четвъртък),  ден след финала на Кузей, тръгвам за Истанбул!
По това време е наистина великолепно- лято, топло, градът не спи никога...заведения...Оффф #Crazy #Crazy #Crazy

# 494
ох, тези среди и понеделници много бавно идват...

добре поне, че две филмчета гледам, та чакането е по-поносимо...

и добре, че има момичета със златни сърца да ни ги превеждат Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт