Отговори
# 690
  • In a strange romance
Бих искала да участвам в превода може ли някой да ми каже как да го направя сега имах време исках да преведа първата част от англиски на български но не знам как кажете за да мога да помагам?? Благодаря предварително. Peace
В момента сегментират епизода и още няма възможност за превод. Peace

# 691

Ама той избяга и от двете Laughing Laughing

Ми то му писна на шнорхела вече ! Crossing Arms

На перископа, джанъм, на перископа!!!    love001

# 692
Добро утро и хубав ден!

# 693
Добро утро и хубав ден!

И от мен ! Hug

# 694
Бих избрала приятел, който е до мен, подкрепя ме, без да се намесва в семейните отношения. Кузей и Гюней много добре се познават, едва ли е нужен Али да отваря очите, на който и да е било с глупавите си постановки. Peace
И не само в семейните отношения. Ще дам пример от последния епизод. Докато правеха чая в кухнята,вероятно на Али му дожаля за Дж и й каза, че тя е любовта на Кузей. И Дж нещо се размечта. Това най-напред не е вярно, и второ няма право да  каже такова нещо. И то, само един ден след като К.обясни как стоят нещата. Може би заради това  Дж отиде на развода, с което пък разсърди Сами.
Ще има обрат и при нея. Тук се възхитиха на смелостта й пред Сумер. Случката беше малко ни в клин, ни в ръкав. Не е случайна, обаче. Ще направят паралел.Дали ще бъде толкова смела и с Фърат, като знае, че той държи
компромат срещу нея/кражбата в Мола/. Едва ли. Сега ще го видим и Али. Това е един добър тест за приятелство, защото  Фърат може да бъде заплаха за всеки един от тях.

# 695
Добро утро и хубав ден. Hug Hug Hug

Дафне,  права си.  Hug Не е Али този, който да прави подобни заключения, когато не става въпрос за него. Аз досега не съм видяла Кузей да му се меси, в каквото и да е било, а и той му е приятел. Peace

# 696
Бих избрала приятел, който е до мен, подкрепя ме, без да се намесва в семейните отношения. Кузей и Гюней много добре се познават, едва ли е нужен Али да отваря очите, на който и да е било с глупавите си постановки. Peace
И не само в семейните отношения. Ще дам пример от последния епизод. Докато правеха чая в кухнята,вероятно на Али му дожаля за Дж и й каза, че тя е любовта на Кузей. И Дж нещо се размечта. Това най-напред не е вярно, и второ няма право да  каже такова нещо. И то, само един ден след като К.обясни как стоят нещата. Може би заради това  Дж отиде на развода, с което пък разсърди Сами.
Ще има обрат и при нея. Тук се възхитиха на смелостта й пред Сумер. Случката беше малко ни в клин, ни в ръкав. Не е случайна, обаче. Ще направят паралел.Дали ще бъде толкова смела и с Фърат, като знае, че той държи
компромат срещу нея/кражбата в Мола/. Едва ли. Сега ще го видим и Али. Това е един добър тест за приятелство, защото  Фърат може да бъде заплаха за всеки един от тях.

Дафне, предполагам, че Али и Джемре са приятелите, които ще са готови на саможертва за Кузей.
И това ще ни покажат в бъдещите серии. Не знам Джемре как ще се почувства, когато разбере пълната истина за инцидента, предполагам Али ще й каже или майка й , макар че Али обеща на Кузей да не казва на никого. Това ще е удар за Джемре. Тя не знае все още цялата истина. Мисля, че след като я научи , ще е още по готова да се жертва за Кузей, за да изкупи вината си. Тя до момента е много положителен образ, аз затова толкова си я обичам. Да, допуснала е грешка, избрала е грешния човек, но ще изкупи вината си.

# 697

Боже , Боже  ooooh!  Ама защо говорите такива неща без да знаете точно какво е казал .
На кой са му нужни тук такива измислици  Tired
Нито Али е казвал подобно нещо , нито Сами се е разсърдил че Джемре била отишла на развода .
Наистина вече не ви разбирам ама въобще  newsm78

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 12:27 от Seleya

# 698
Истината е, че никой до тук не ми отговори на въпроса дали би избрал за себе си неискрен и малодушен  приятел, вместо такъв, който да ти отваря очите за грешките и не се колебае да застане до теб.
Така че приемам нападките ви към Али като доста необмислени и необосновани, изказани повърхностно и сеирджийски като от хора, които не ги засяга всъщност ситуацията, понеже не касае тях самите.
 Laughing Laughing

Относно Фърат....мисля, че тепърва ще си пати Кузей от него.

Първо, че Кузей е ужасно честолюбив и ще държи да покаже на Фърат, че не го е предал той, а също и че не го е завлякъл с парите...
Мисля, че той отново ще започне да се включва в нелегалните боеве - просто няма начин Фърат да не го изнуди за това. Още повече сега, държейки в ръцете си Симай и тайните, които тя знае и със сигурност ще му сподели.

Изобщо ...по линия на романтиката не очаквайте кой знае какви зари и салюти, не вярвам изобщо скоро да му бъде до това....нищо че ония двете кокошки Зейнеб и Джемре ще продължат да подскачат около него...
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 699
lor аз лично предпочитам откровени приятели , на които да мога да разчитам . И От това ,  което виждам до сега Али и Джемре са точно такива . Няма съвършени хора та дори и К. не е такъв . Всеки би могъл да направи грешка , но по важна е искреността , доверието , добрината м/у приятелите и това да знаеш ,че можеш да разчиташ на тях , че не си сам , та дори и да им се ядосаш ,ако трябва . Човек без приятели е пълен нещастник . Смисала в приятелството да живееш , ч/з приятелите си , те да са като твое семейство , да знаеш че има кеде да се приютиш в нужда , да знаеш че също има на кого  да помагаш . И неща се в този смисъл , който аз виждам в отношенията м/у К. А. и Дж.

# 700
За мен постановката която скроиха Али и Кузей на Гюней беше грешка , но това си е моето лично мнение , което обаче във филма въобще на съвпадна с това изразено и от Сами и от Гюлтен по въпроса .
Сами веднага одобри идеята на Али .   "Аферим" - каза човека .
 Гюлтен пък докато бяха в ресторанта също се изказа положително за това  .

Така че , независимо какво е личното ни мнение , когато то не съвпада с виждането на героите , респективно на сценаристите , дори и да сме недоволни , нищо не можем да направим освен да го приемем такова каквото е .

Али и Кузей са местните герои на квартала . Тяхното приятелство сега е по-силно от всякога .
Джемре  също като Али , който без да казва на Кузей отиде и потроши  колата на Сюмер .
Сам самичка , без друг да знае , тя също отиде при Сюмер и го заплаши да не се занимава повече с Кузей , направи го  по-нейния си женски начин .  
Така и тя се нареди до Али , като героичен образ .
Нима само защото е жена трябва да  се подиграем на загрижеността и  newsm78 .
Или е по-скоро само защото не я харесваме , и все нещо в нея ни дразни  Sad

# 701
Истината е, че никой до тук не ми отговори на въпроса дали би избрал за себе си неискрен и малодушен  приятел, вместо такъв, който да ти отваря очите за грешките и не се колебае да застане до теб.

Не знам какъв отговор очакваш, но това е моят.  Peace

# 702
Добър ден ! Hug

Аз също понякога се изумявам на свободните интерпретации на събитията и фактите, да не кажа по- силна дума !

Лор, аз отдавна отговирих, че за мен истинският приятел, освен всичко друго, трябва да бъде и коректив ! Човек, който, ако трябва безмилостно ще ти посочи грешките, ако е нужно болезнено ще ти отвори очите и ще ти покаже нещата такива, каквито са ! Не знам защо се обвинява Али за инсценировката- според мен идеята си беше на Кузей, провокиран от поредната доза празни приказки на брат си ! Хубаво му каза : Дай да не говорим, че да не се срамуваме от думите си на сутринта " , но ...Али не би могъл да направи всичко това без Кузей. Аз също понякога се дразня от прекаленото вмешателство на Али в живота на Кузей, но мисля, че го прави единствено и само от искрена обич към него ! И от благодарност ! Той е толкова задължен на Кузей за всичко, което той непрекъснато прави за него, че съм абсолютно сигурна, че и за миг не би се поколебал да се жертва за Кузей. Може би и ще му се наложи, ще видим !

Поведението на Джемре няма нищо общо с това на Али ! Тя е толкова обсебваща, толкова задушаваща, че на самия Кузей му втръсва вече от нея. А това, че отиде при Сумер, е наистина глупаво и смешно ! Смешно, защото нито има силите, нито възможностите, нито властта, нито уменията да изпълни "заплахата " си, а е твърде глупаво, защото само ще раздразни и без това ритнатият по кокалчетата Сумер и той ще се озлоби още повече ! Човек преди да действа, дори и с "най- благородни " подбуди, е добре да помисли малко ! Peace
Това беше абсолютно безмислен ход, също като и заплахата и към Симай - искрено се смях тогава ! И се запитах, че къде , аджеба беше до сега, та не отърва Кузей от нея, ами чак сега се сети да и казва колко е страшна ! Така мисля аз и това нищо общо с факта, че не харесвам героинята от самото начало ! Винаги, когато ми е давала повод, съм адмирирала поведението и ! Peace

# 703
За мен постановката която скроиха Али и Кузей на Гюней беше грешка , но това си е моето лично мнение , което обаче във филма въобще на съвпадна с това изразено и от Сами и от Гюлтен по въпроса .
Сами веднага одобри идеята на Али .  "Аферим" - каза човека .
И аз чух аферим, но в контекста  на крайно неодобрение. Категорична съм за това. То личеше и по време на скандала, както и след това. Г. каза много неща каза. Не я разбрах.

# 704

Боже , Боже  ooooh!  Ама защо говорите такива неща без да знаете точно какво е казал .
На кой са му нужни тук такива измислици  Tired
Нито Али е казвал подобно нещо , нито Сами се е разсърдил че Джемре била отишла на развода .
Наистина вече не ви разбирам ама въобще  newsm78
Сами не обели и дума, така, че няма какво да разбирам. Достататъчно демонстративно се обърна и влезе в къщата. Това е знак на неодобрение заради присъствието на Дж. Също съм категорична за това. Разговорът в кухнята. Явно разбираш езика, но ако беше написала какво си говореха Али и Дж
щеше да е по/лесно. Сега моята логика. Дж е вкисната, заради присъствието на З. Али  вижда това.
Говори нещо за З. и К. Чувам ашк и Кузей в контекста на нещо успокояващо, Дж  прекъсва работа и гледа замечтано, Али се усмихва окуращаващо.  Laughing
Имай в предвид, че операторът е страхотен, камерата е много чувствителна към вътрешното състояние на героите. Като добавя и музиката, която подсилва внушението, аз усещам емоцията на героите, въпреки, че не разбирам какво си говорят. Но ще изчакам и превода.  Нищо против и да си коригирам мнението.

Общи условия

Активация на акаунт