За неизбежната самоотбрана

• 35 249
  • 548
  •   1
Отговори
# 120
Тихооо, аз за Перник и самоков знам, хем съм на другата страна на държавата.

# 121
Майката на близнаците ясно, че това ще каже.Потриса ме, как е възможно, родителите на такива деца никога да не са наясно и нямат дори бегла представа какви ги вършат отрочетата им.

Повечето такива хубостници не работят, оправданието винаги е, че няма да успеят да се подготвят качествено за изпити, а в действителност всяка свободна минута са по заведения и кръчми.За съжаление, прогресивно се увеличават младите хора, които записват висше, с единствената идея да не работят и да получават субсидии от мама и тати, докато вилнеят почти всяка вечер в някое от безбройните заведения в Студентски град.Мястото е емблематично, особено сред студентите, и не заради учебните заведения там, няма какво да се лъжем.

# 122
Мен ме надразни яко политическото говорене как децата били жертва на демкрацията и изкривените ценности, прокламирани от нея. Как тогава си обяснявате случая в Норвегия, една от най-уредените във всяко отношение страни?

# 123
ужасен случай в първата студентска година на тези момчета....
Има много неща да се изясняват, разбира се, но и аз си мисля, че е било при неизбежна отбрана.... струва ми се, че има доста смекчаващи вината обстоятелства - поведението на другите, нетрезвото им състояние, числено превъзходство, но според мен те даже не си спомнят какво е ставало ....

# 124
  • Варна
Мен ме надразни яко политическото говорене как децата били жертва на демкрацията и изкривените ценности, прокламирани от нея. Как тогава си обяснявате случая в Норвегия, една от най-уредените във всяко отношение страни?

изобщо не може да има база на сравнение. Убийства като това в Студентски град се случват поне веднъж годишно

# 125
    На първия въпрос - още нищо. Или поне не е известно.
     На втория - няма как да гадаем.
     И този път не мога да се въздържа и да не поздравя пресцентъра на МВР и този на Прокуратурата, че премълчават фактите, на които се основава задържането.
     Будното гражданско общество толкова лесно раздава присъди в публичното пространство, че си е малко страшно да се работи по такива случаи, ако фактите не са в унисон с настроенията му.

ПП По отношение на умишленото убийство - по-горе обясних защо така се образува делото. А съществува и тъй нареченият внезапен умисъл.

Прекрасно, но извън правните процедури пак отсъства строго належащия предварителен контрол. Пак се допуска разюздано поведение от млади хора, отишли уж с идеята да инвестират в себе си чрез образование. Непрекъснато нараства броя на нощните и не толкова нощните заведения в СГ, където свободно и неконтролируемо се предлага алкохол на безумно ниски цени. Кой ще поеме отговорност за това?
А общежитията са още по-голямото бедствие. Занижен контрол, случаи на нечовешки битови условия, където трима души съжителстват на екзистенц пространствения минимум.

# 126
изобщо не може да има база на сравнение. Убийства като това в Студентски град се случват поне веднъж годишно

ОК, аз имам друго гледище по въпроса и смятам, че освен неизбежните проблеми, довели до такива случаи, има и един процент престъпления, който ще се случват, независимо от предприетите мерки. Но можем да си гадаем колкото искаме, без да сме наясно, примерно, каква е статистиката за норвежките кампуси. Wink

# 127
      Не споря с теб Зилозавър. И аз съм на мнение, че липсата на превенция е един от сериозните проблеми в държавата. И по правило се сещаме, че нещо е можело/трябвало да се направи, когато стане непоправимото.  

# 128
     Не споря с теб Зилозавър. И аз съм на мнение, че липсата на превенция е един от сериозните проблеми в държавата. И по правило се сещаме, че нещо е можело/трябвало да се направи, когато стане непоправимото.  

И аз, забравих да отбележа, че ти използвах поста като отправна точка. Peace

# 129
  • София
А общежитията са още по-голямото бедствие. Занижен контрол, случаи на нечовешки битови условия, където трима души съжителстват на екзистенц пространствения минимум.
Ето на това попаднах миналата седмица.Не знам дали наистина е така, не съм стъпвала в общежитие.

# 130
А, не са снимали хлебарките, които щъкат под тапетите. Без тях картината не е пълна.

# 131
За да бъда максимално справедлива, е редно да отбележа, че една част от блоковете се ремонтираха, но съм далеч от мисълта, че подобни гледки не са все още налични.

# 132
За всеки проблем си има причина и няма как да се бориш с проблема, ако не отстраниш причината. Затова и още в началото казах, че ние тук можем да си плещим каквото си щем, но по конкретния случай нито имаме възможност, нито имаме право да говорим. Камо ли да се пеним като разни потребителки, прекалили със сериалите, дето чак и присъдите постановиха... Можем обаче да обсъждаме причините - образованието, дисциплината, реда, приятелствата, забавленията на съвременните тийнове; местата, в които живеят и учат; ценностите, които притежават и прочее. Пак затова повдигнах въпроса със заведенията в Студентски град - малка част от пъзела на днешната зловеща реалност. Такова нещо няма по света и не може да има, това там е безпрецедентно. Общежитията също не допринасят по никакъв начин за въздигане на академичния дух, а само на алкохолно-увеселителния... Трагичен извор на трагични събития, които, според мен, можеха да се предвидят още преди доста години.

Мой много близък роднина, по описание твърде подобен на момчето от Добрич, преди години прекъсна суперуспешното си образование там, поради същата тази причина - джунгла от вандалщина и безпросветност. Чашата преля, когато убиха по грешка най-добрия му приятел в една дискотека, докато си пиел кОлата... Заблуден куршум, инцидент, блабла, сещате се... Заряза всичко и се махна.

# 133
  • Costa Rica
Майката на близнаците ясно, че това ще каже.Потриса ме, как е възможно, родителите на такива деца никога да не са наясно и нямат дори бегла представа какви ги вършат отрочетата им.
А, баш! thumbsup

Съчувствам на "убиеца". Каквото и да стане по-нататък, животът му е съсипан. А не би трябвало. Поредният случай, когато липсата на работещи правила прави престъпници от свестните хора.

Капчица жал нямам към жертвата и съкрушената майчица. Вселенска справедливост...

# 134

Мисля, че по-назад съфорумка, близка на семейството, каза тези думи за тях, а не майка им.  Peace

Четейки последните подробности, исках да попитам - стана ли ясно откъде са белезите от побой върху "биячите"? Зачудих се, защото навсякъде се споменава, че всички момчета са имали еднакво количество наранявания върху себе си, та ми стана странно кой кого е млатил, в крайна сметка...

Общи условия

Активация на акаунт