За неизбежната самоотбрана

• 35 341
  • 548
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Не виждам как охраната би спряла компания от 2-3 подпийнали младежи.  Освен охранителите да са рамбовци и да дежурят по няколко.

Мисля че младежите биха се спрели, ако да влязат означава да си загубят правата над ползването на стаите.

# 376
"Глоби и изключване от ВУЗ чакат купонджиите в Студентския град
Пиеш в стаята, гонят те от общежитието
Няма да пускат почерпени младежи да спят в блоковете"
 Peace

http://www.monitor.bg/bin/marticle?id=328862

Не виждам как охраната би спряла компания от 2-3 подпийнали младежи.  Освен охранителите да са рамбовци и да дежурят по няколко.

Мисля че младежите биха се спрели, ако да влязат означава да си загубят правата над ползването на стаите.  Peace

# 377
Дори да се приеме, че има превишаване  - пак не се наказва деянието, ако е деецът е бил в състояние на силна уплаха.

Това не е вярно. Превишаване пределите на неизбежната отбрана  си е наказуемо и Лесичков беше осъден. Е....наказанието  е  доста по малко, но не е  като да си оправдан. Превишаване пределите на неизбежната отбрана или състояние на силна уплаха са различни  състави.

Чл. 119. За убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, наказанието е лишаване от свобода до пет години.

# 378
П.С. Със сигурност знам обаче, че никак не е лесно да убиеш човек с един удар в гърба - много силно трябва да замахнеш, много ентусиазирано и определено не става случайно.

Ти като режеш пържоли у вас силно ли замахваш?

# 379
  • София и там където не се пуши
 http://news.zapernik.com/333132.html   ето тук е разказано също. Не съм срещала това някъде написано, че двамата нападатели останали живи са с 2 промила   Shocked алкохол. Бях го чул, че един от нападателите е с такъв промил  от телевизията. Отдолу има и други статии в тази връзка.  

Проблема при пробождането е, че е засегнато нещо, което е довело до бърза кръвозагуба.

# 380
  • София
Снощи пътувах дълго време в автобус 94 до Студ. град. Беше пълен с млади хора. Без да искам слушах разговорите около мене.
Повечето се възмущаваха, че ще им спрат алкохола по стаите, ще им развалят купона.
Няколко си говореха, че ако затворят заведенията около блоковете ще стане много зле. Трябва да се ходи на чалга в центъра, а после таксито ще им излезело над 10 лв - лошо.
Други пък си споделяха по телефоните къде са били на чалга, къде какви промоции на евтин алкохол и енергийни напитки ще има тия дни около 8ми март. Знаеха всяка вечер в кое заведение какво предлагат изгодно и коя "звезда" ще пее.
А дали си знаят и програмата за курса толкова подробно?

# 381
Преди години имах едно дело  - един човек си върви по улицата през нощта и двама цигани го нападат, за да го оберат. Моят клиент имал нож в себе си и наръгал единия циганин в крака - засегнал важна вена, а другият не се обадил на Бърза помощ, а го закарал в гетото, където раненият починал. Клиентът ми беше осъден на една година лишаване от свобода условно.

# 382
Преди години имах едно дело  - един човек си върви по улицата през нощта и двама цигани го нападат, за да го оберат. Моят клиент имал нож в себе си и наръгал единия циганин в крака - засегнал важна вена, а другият не се обадил на Бърза помощ, а го закарал в гетото, където раненият починал. Клиентът ми беше осъден на една година лишаване от свобода условно.
 newsm78

Предполагам Вие сте му били служебен защитник.
"Хулиганите", извършващи грабежи по улиците имат
най-малко по 2 ножа, 1 бокс....

ПП Ако желаете можете да напишете  No: на Делото,
за да го прочета. http://legalacts.justice.bg/Default.aspx

Последна редакция: сб, 03 мар 2012, 18:49 от Анонимен

# 383
Има ли значение като каква съм го защитавала? ООо , извинете, не знаех, че така правели хулиганите, че винаги носели бокс...Тези хулигани не били въоръжени с нищо, но все пак му бяха избили един зъб. И просто излизали от едно бинго, където били похарчили всичките си пари, а пък им се играело още.
Но все пак ще отговоря на въпроса ти  - не, не беше служебна защита, а мъжът на една позната. Всичко мина благоприятно, но няколко години по-късно той се самоуби.
Нямам вече никаква информация за дела отпреди 15 години.

# 384
Maрио е бил съквартирант на Илко. Илко го изхвърлил от стаята, защото му пречел да спи. И заключил. Чул, че Марио се обажда на брат си, който също му е съквартирант, да дойде. Не се обадил в полицията да потърси помощ. После Марио, брат му и още някакъв започнали да блъскат по вратата да бъдат пуснати. Илко ги пуснал най-накрая и станало мелето. В цялата ситуация ТОЧНО Марио, който бил част от първоначалния конфликт, бил наръган. В гърба. От Илко - другата страна в конфликта.
Засега това са данните.
Всеки сам преценява, но следствието си върши работата, а съдът решава.
Не мога да бъда категорична в личните си оценките на този етап.

Това не е вярно. Мартин се е прибрал пръв и се е обадил на брат си, изобщо това, което се тиражира в медиите са свободни съчинения на журналисти с развинтена фантазия, че чак и цитират кой какво бил казал...

# 385
ООо , извинете, не знаех, че така правели хулиганите, че винаги носели бокс...
А е трябвало да узнаете.
двама цигани го нападат
За колоритност ли го написахте?
Доколкото съм запозната в съдебна зала са гражданина X и гражданина У.
.... но няколко години по-късно той се самоуби.
Това какво общо има с постанановената условна присъда?
Нямам вече никаква информация за дела отпреди 15 години.
Като не можете да конкретизирате /посочите/ официален източник на информация,
Вие се превръщате в "жълт вестник" и
свободни съчинения на журналисти с развинтена фантазия,
 Peace

Нека оставим СЪД-а да си свърши работата!

Глоби и изключване от ВУЗ чакат купонджиите в Студентския град
Няма да пускат почерпени младежи да спят в блоковете
 Peace

Peace

Последна редакция: нд, 04 мар 2012, 07:00 от Анонимен

# 386
Наистина не разбирам какво целиш с постинга си. Циганите били за колорит - просто нямам думи.
Да, узнала, съм, че циганите не са били въоръжени, излизат от бинго.
Нали ти е ясно, че делото се развива някъде 1995-1996, аз вече от 7 години съм в чужбина ....изобщо какви ги дрънкаш и какво искаш да покажеш ...остава пълна енигма, да не кажа друго.

# 387
Радост, и твоята версия като близка на близнаците, едва ли е от най-достоверните.
А може би си била там, та можеш да дадеш най-достоверното инфо, след като така смело казваш, че журналистите пишат глупости.

# 388
  • София и там където не се пуши
Глоби и изключване от ВУЗ чакат купонджиите в Студентския град
Няма да пускат почерпени младежи да спят в блоковете
 Peace

Според мен не повече от веднъж да им се прости, дори нито веднъж.

# 389
Радост, и твоята версия като близка на близнаците, едва ли е от най-достоверните.
А може би си била там, та можеш да дадеш най-достоверното инфо, след като така смело казваш, че журналистите пишат глупости.

И да имам версия не бих си позволила да я напиша, защото не съм била там. Вярвам, че истината ще излезе наяве. Смело казвам, че са глупости, защото информацията подадена от полицията е друга. Имаше някъде запис от пресконференция с шефката на 7 управление.

zari65 нещо ми се струва, че ме нападаш или греша?

Общи условия

Активация на акаунт