За неизбежната самоотбрана

• 35 301
  • 548
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
какво  има а му мислим, като всичко вече е измислено! Просто трябва да се въведе ред и дисциплина в общежитията и извън тях.
Мисълта ми не беше само за общежитията.

А за кое? СГ си е район в София, не е място с достъп само за студенти.

# 361
  • София
Цитат
По-добре да измислим, как да не  продължават да се случват  такива неща.

Чудя се как да не продължават да се случват побоища и убийства нявсякъде, не само в студентски град.

# 362
това агресивно поведение е норма , възпитавана от родителите ,
дали в СГ или някъде другаде , няма значение .

# 363
  • София
Нещата са такива, каквито са.
Студентски град отдавна е едно доста гадничко място. В общежитията никога не съм влизала, нямам представа какво представляват, но си представям някаква мизерия, оргии и дори извращения.
Някога мислех, че там е купон, но така и не успях да видя на живо - нито аз, нито някой от клегите ми ползваше и се разминах с преките впечатления.

Но не само в Студентски град стават гадости. В масовите български училища, които са извън класацията на т.н. "елитни", побоищата са ежедненивие. Осакатяванията - тоже.
Отшумя случаят с нападението над младеж от престижен техникум в центъра на София.

Все по-често си задавам въпроса дали пък не е по-добре да учим децата си да си траят и да понасят удари, без съпротива, че да не са обект на ожесточена агресия. Лягат и се правят на умрели, едва ли не. Е, да, ама...така пък ще се превърнат в човечета за разтоварване - де кой му е криво, ще ги поступва.

# 364
Нещата са такива, каквито са.

Но не само в Студентски град стават гадости. В масовите български училища, които са извън класацията на т.н. "елитни", побоищата са ежедненивие. Осакатяванията - тоже.
Отшумя случаят с нападението над младеж от престижен техникум в центъра на София.

Да, много алкохол и дрога.......
Има закони - да се прилагат.
Има изтрезвителни - да ги използват.
/Евгени Минчев имаше някакви алкохолни изпълнения и 15 дни арест/
http://www.monitor.bg/article?id=8677

# 365
БГ телевизия нямам, но доволен преглед на он лайн медии и форуми,
изобщо не можаха да ме убедят в невинността на Илко, колко много бил сънен,
как случайно му попаднал ножа и т.нат. За мен има умисъл и подготовка.
Конфликтът не е започнал изведнъж, момчетата влизат в стаята и се нахвърлят
върху него, както Илко си е спял. Имало е шум, тропане, викове.
Колко дълго оставаш сънен в подобна ситуация?
А да прободеш някого с нож, и то в гърба, не е като случаен удар.
Нож, още повече кухненски, не влиза толкова лесно в плътта, ей-така случайно.
Много ми е мътна цялата версия на Илко.

В Студентски град ходя при всяко прибиране в България.
Имаме си традиция с бившия ми мъж да пием кафе в едно любимо на нас заведение.
Изглежда коренно различно от преди 10 години, когато живеехме там.
И всеки път си мисля, че няма на къде повече да го застроят, и всеки път има нови заведения.
Не знам как се живее и учи при подобен шум.

# 366
  • В Космоса

Все по-често си задавам въпроса дали пък не е по-добре да учим децата си да си траят и да понасят удари, без съпротива, че да не са обект на ожесточена агресия. Лягат и се правят на умрели, едва ли не. Е, да, ама...така пък ще се превърнат в човечета за разтоварване - де кой му е криво, ще ги поступва.

Ми не е вариант. Нали това написах - човека не е отвърнал с бой на 3-мата, понасял е ударите, понасял, понасял и те го били до смърт.

# 367

Ми не е вариант. Нали това написах - човека не е отвърнал с бой на 3-мата, понасял е ударите, понасял, понасял и те го били до смърт.

"Пиян уби брат си с ритник, направил му забележка"
http://www.stznews.bg/piian-ubi-brat-si-s-ritnik-napravil-mu-zabelejka-4200.html
"Пиян уби приятел по чашка с лопата"
http://www.plovdiv-online.com/component/k2/item/34714-piyan-ubi- … -lop%D0%B0t%D0%B0
"Пиян уби полицай в Казанлъшко" !!!
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2760311

# 368
  • София
То няма как да изглеждат нещата добре и някой да е абсолютно невинен. Също като в училище е - единият започнал, другият отговорил, трети и четвърти се включили, а накрая си го отнасят и двамата, барабар с другите, и на учителката и на децата не им пука кой кррив, кой прав, кой агресор, кой жертва. На агресията и насилието гадното им е, че и жертвата в един момент трябва да се превърне в агресор, ако иска да оцелее, особено акко е натясно. В случая каквото и както да е станало, основното е, че са били един срещу трима - единият трезвен, тримата пияни, т.е. трима от четирима са ббили извън контрол. Не виждам как може да се очаква четвъртият да контролира трима, той да не е от специалните части, че да е толкова хладнокръвен! Че и ги пребил на всичко отгоре!  newsm78

# 369
Глоби и изключване от ВУЗ чакат купонджиите в Студентския град
Пиеш в стаята, гонят те от общежитието
Няма да пускат почерпени младежи да спят в блоковете
 Peace

http://www.monitor.bg/bin/marticle?id=328862

Не виждам как може да се очаква четвъртият да контролира трима, той да не е от специалните части, че да е толкова хладнокръвен! Че и ги пребил на всичко отгоре!  newsm78

" Полицаите стигнали до адреса преди екипа на Спешна помощ. При влизането в къщата единият от тях - 39-годишният Бончо Чернев, бил намушкан с нож от пияния Василев.
Другият полицай задържал агресивния мъж, но той му нанесъл порезна рана на китката на ръката.
Бончо Чернев починал от загуба на кръв, въпреки опитите да бъде спасен от медиците в линейката, която пристигнала на място секунди след инцидента."
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2760311

Последна редакция: сб, 03 мар 2012, 14:38 от Анонимен

# 370
И трезви хора стават убийци. И от любов убиват.

... когато срещнеш агресор, най-напред трябва да се дистанцираш. Категорично. Изчезваш и толкова...

Това е правилния вариант и според мен.
От личен опит, викането за помощ в България, не помага. Всеки се прави на разсеян.
Нищо непредизвикано нападение, посред бял ден, хората ни подминаваха,
Бърза помощ отказа да дойде, защото човекът можел да ходи,
такситата пък отказваха да ни закарат до Пирогов, че кръвта щяла да им оцапа седалките.
Мъж ми заби юмрук в устата в столичен трамвай, защото не си отместих ръката веднага,
за да слезе, докато трямвая спираше при отворени врати.
Кървяща, ревяща жена-никой! никой не ми помогна.

# 371
  • София
уха, абраааа-кадабрааа, сега виждам в кристалната си топка и след разговора си със звездите, как се изправят едни защитници, протести, и казват, че студентите са си платили стаите и не е човешко да бъдат оставени навън посред нощ заради една водка, и кой щял да бил да отговаря, ако с изгонения студент станело нещо, някой го ограби и пребие. Изобщо, горките студенти, пълнолетни лица, все едно са деца на по пет години, а не на по двайсет!

# 372
Не виждам как охраната би спряла компания от 2-3 подпийнали младежи.  Освен охранителите да са рамбовци и да дежурят по няколко.

# 373
  • out of space
уха, абраааа-кадабрааа, сега виждам в кристалната си топка и след разговора си със звездите, как се изправят едни защитници, протести, и казват, че студентите са си платили стаите и не е човешко да бъдат оставени навън посред нощ заради една водка, и кой щял да бил да отговаря, ако с изгонения студент станело нещо, някой го ограби и пребие. Изобщо, горките студенти, пълнолетни лица, все едно са деца на по пет години, а не на по двайсет!

И аз попитах моята кристална топка.
Непредумишлено убийство/при самозащита, чисто съдебно минало. Жертва или убиец- 3 години условно.

# 374
Не виждам как охраната би спряла компания от 2-3 подпийнали младежи.  Освен охранителите да са рамбовци и да дежурят по няколко.

Всичко може - въпрос на организация и мотивация!

Общи условия

Активация на акаунт