За неизбежната самоотбрана

• 35 290
  • 548
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Радост, и твоята версия като близка на близнаците, едва ли е от най-достоверните.
А може би си била там, та можеш да дадеш най-достоверното инфо, след като така смело казваш, че журналистите пишат глупости.

И да имам версия не бих си позволила да я напиша, защото не съм била там. Вярвам, че истината ще излезе наяве. Смело казвам, че са глупости, защото информацията подадена от полицията е друга. Имаше някъде запис от пресконференция с шефката на 7 управление.

Много обичам такива знаещи, но траещи.Имам информация, но няма да ви я кажа!Или казвай или не се обаждай, като не искаш да казваш.

# 391
Радост, и твоята версия като близка на близнаците, едва ли е от най-достоверните.
А може би си била там, та можеш да дадеш най-достоверното инфо, след като така смело казваш, че журналистите пишат глупости.

И да имам версия не бих си позволила да я напиша, защото не съм била там. Вярвам, че истината ще излезе наяве. Смело казвам, че са глупости, защото информацията подадена от полицията е друга. Имаше някъде запис от пресконференция с шефката на 7 управление.

Много обичам такива знаещи, но траещи.Имам информация, но няма да ви я кажа!Или казвай или не се обаждай, като не искаш да казваш.

Хора май четете някъде между редовете, никъде не съм казала, че имам информация различна от изнесената официално. Какво очаквате като познавам семейството да се обадя и да ги питам каква е тяхната версия, за да ви я разкажа ли? Не мислех да се включвам в темата, но след като повечето от вас защитават Илко без даже да го познават реших да се включа,но вече съжалих.  Няма да пиша повече.

# 392

Това е снимка на синът ми след нанесен му побой от пиян
с 2.38 %о /промила/ на 01.01.2012г в 0.15 ч. /синът ми с 0.00 промила/.

"Оръжието" за самоотбрана на синът ми е било фотоапарат "Canon",
с който преди 2 мин. е позирал за снимка.
Как съм го "събрала" от 350 км до лечебно заведение !?!
Чрез TAXI /дистанционно/, чийто шофьор оказа пълно съдействие и гражданска съвест!

Призракът на агресията, вследствие на алкохол броди из......Европа.

Последна редакция: нд, 04 мар 2012, 12:29 от Анонимен

# 393
Познавам родителите на Илко. С бащата съм израстнала - съдеди през един вход.
В момента поддържат взаимоотношения с моя баща, който е вдовец от 2000г.
Постоянно го канят на обяди и вечери.
Илко многократно е момагал на татко за дейности,
свързани с по-тежко физ. натоварване.
Това семейство не е оставило баща ми да се чувства самотен,
останал сам след кончината на майка, за което съм им благодарна.

Хора май четете някъде между редовете, никъде не съм казала, че имам информация различна от изнесената официално. Какво очаквате като познавам семейството да се обадя и да ги питам каква е тяхната версия, за да ви я разкажа ли? Не мислех да се включвам в темата, но след като повечето от вас защитават Илко без даже да го познават реших да се включа,но вече съжалих.  Няма да пиша повече.
Radost,
За нищо не съжалявай - ти споделяш твоя отправна точка.  Hug

# 394
  • София
  Извинявам се на Радост, ако съм я засегнала, но това: "Смело казвам, че са глупости, защото информацията подадена от полицията е друга.", на мен точно така ми прозвуча- като знам,но няма да кажа!

# 395
  • София и там където не се пуши
[

Призракът на агресията, вследствие на алкохол броди из......Европа.

Това го слагам в подписа си

# 396
  • София
Не мислех да се включвам в темата, но след като повечето от вас защитават Илко без даже да го познават реших да се включа,но вече съжалих.  Няма да пиша повече.
Aз не защитавам Илко. Съвсем откровено казах, че в подобна ситуация, да не дава Бог, бих предпочела да съм на мястото на неговата майка, а не на майката на убитото Момче, което никога повече няма да се върне.
НЯколко пъти започвах да пиша, но все се отказвах. Това, което ми тежи, е, че не може просто ей така да се оправдае едно убийство, до степен извършителят да бъде произведен в герой, преди да се знаят фактите по случая докрай.
Опитах се да кажа, че ако Илко е чувствал живота си застрашен, бидейки в трезво състояние и можейки да предвиди какво ще настане, щом е чул разговора между близнаците, е можел да потърси помощ, преди да се случи мелето. Не зная и как в ръцете на тримата са се оказали ножове и вилици, при положение, че те идват отвън, мъртво пияни и при влизането си, директно става въргал, едва ли са тръгнали да ровят по шкафовете, да се въоръжават. Не виждам и по лицето на Илко класическите следи от побой или дори бой с трима души.
Но аз не съм нито разследващ полицай, нито съд. Нито мога да правя свободни интерпретации, нито да съдя някого. Дори и морално.
Това очаквах и от другите, които, оневинявайки изцяло Илко, просто негласно обявиха другите момчета за потенциални убийци. Но много хора се бият, пък не всички се избиват, нали така?

Искрено и от цялото си сърце съчувствам на семейството на убитото момче. Това е непрежалима загуба.
Относно Илко, жалко, че и неговият живот повече никога няма да е същият. Но той е жив! Искрено се надявам да е защитавал живота си в условията на неизбежна самоотбрана, а не да е посрещнал момчетата с приготвен нож. Всеки човек има право да защити живота си.

# 397
Следя темата и ми прави впечатление как постоянно се говори колко ужасен бил Студентски град, какви били хората в него и как трябвало да се въведат по-строги мерки.
Моите впечатления са различни-живея в студентско общежитие от шест години,досега никога не съм видяла бой или пък пияни колеги.Режимът в блока ни се спазва-след дванадесет часа не се пускат външни хора,през останалото време винаги се записват в книгата за гости.Купони в стаите не се допускат,ако има такъв,първо портиерката им прави бележка,после се вика полиция.При три такива нарушения студентите се гонят от общежитието.
Наясно съм,че има много хора,които идват в Студентски град с идеята да си поживеят,а не да учат.И се учудвам,че не сте коментирали другия вариант за справяне със ситуацията.А именно,че ако университетите намалят броя на местата за прием,направят по-трудни кандидатстудентските изпити и по-сериозна учебната програма на студентите,то просто заведенията в Студентски град през повечето време ще си стоят празни.Така самите механизми на пазара,а не държавния контрол,ще намалят броя им.Само за сравнение-винаги съм имала по шест учебни дни седмично,с натоварена програма.В УНСС имат по четири учебни дни,от които последния представлява два часа спорт.Сложността на предметите и изпитите им са просто смехотворни.Ами при това положение как очаквате да не циркулират по дискотеките?

Относно самия инцидент все още нямам изградено мнение- струва ми се,че част от фактите се премълчават или преиначават.

# 398
  • София и там където не се пуши
gebura , по телевизията говореха само за общежитията на УНСС при това 90 % спазвали дисциплината  newsm78 .
Много се защитиха на Медицинска академия общежитията - еталон за дисциплина и качество.

Никой тук не защитава никой, дори в групата на Илко всеки изказва съболезнования, но искат да защитят едно добро момче и че той не е възможно да е направил това, при това наистина може и някой от пияните да е свършил тази работа.

А тук чувствувам, че всеки иска да станат нещата по-добри с дисциплината и да няма повече проблеми.   

# 399
В общежитията на УНСС може да влиза всеки по всяко време-нито те питат кой си,нито къде отиваш.Дори във въпросния 23-ти блок бутонът за отваряне на вратата беше изнесен така,че да може всеки да си отваря и да не занимава портиера.Ежедневието на мои бивши съученички,които отидоха да учат в УНСС,минава по следния начин-събуждат се по обяд,гримират се,евентуално отиват до университета,после на кафе,след това се дооправят и отиват на дискотека.И това всеки ден.

За студентите от Медицинския и аз имам добри впечатления,както и за тези от УАСГ-прекалено заети са да правят чертежи за да мислят да се размотават по дискотеките.

# 400
Опитах се да кажа, че ако Илко е чувствал живота си застрашен, бидейки в трезво състояние и можейки да предвиди какво ще настане, щом е чул разговора между близнаците, е можел да потърси помощ, преди да се случи мелето.

Искрено и от цялото си сърце съчувствам на семейството на убитото момче.

КЛОНКА,

1. Илко е спял! /бил е събуден/

Фази и стадии на съня

Фазите на съня са различни времеви интервали в процеса му, през които нашата нервна система преминава ритмично под формата на цикли. Всеки цикъл трае средно между 90 и 110 минути и всяка фаза от цикъла може да има различни функции за организма. Различаваме две основни фази на съня:

REM сън - сън с бързи движения на очите (rapid eye movements/REM), продължава около 20-25% от цялото време на съня;
NREM сън - сън без бързи движения на очите (non-rapid eye movements/NREM), продължава около 75-80% от цялото времето на съня.
REM сънят се характеризира с висока мозъчна активност и отпуснато тяло, а NREM сънят - с активно тяло и слабо активна нервна система. NREM фаза на съня има четири отделни стадии. Първите два се смятат за "лек сън" и постепенно въвеждат тялото в стадии три и четири, явяващи се "бавен и дълбок сън".
http://www.bb-team.org/articles/1691_san-chast-parva
/ има изследване-полисомнография, отразяваща индивидуално фазите за всеки индивид/

2. Момчето не е нито психолог, нито психотерапевт, нито психиатър
или най-малко гадател, за да предвиди ситуация и развитието и.

А тук чувствувам, че всеки иска да станат нещата по-добри с дисциплината и да няма повече проблеми.  
  Peace

# 401
  • София
ПАВ, няма да влизам в дискусии относно факти, които не ся изяснени.
Нито имам намерение да обвинявам, нито да оневинявам някого.

Случилото се е дълбоко трагично, фактите трябва да бъдат изяснени, засега се въздържам от коментар.

# 402
  • Gone with the wind

КЛОНКА,

1. Илко е спял! /бил е събуден/

Да, когато единия от близнаците се е прибрал и са се скарали. Сигурно спейки е станал да заключи вратата?
И пак казвам - аз лично, веднъж събудена не заспивам никак лесно.
Затова и теорията за спането на мен леко ми издиша  

# 403
  • София
Не  съм прочела тук някой да  защитава Илко. Засега той е в относително по-добра позиция, защото, ако е вярно казаното, той си е спял тихо и кротко в стаята и трезвен, а едното от другите момчета влиза пияно и започва скандал, следва отиване за подкрепление, разбиване на врата и бой. Дори да оберем всякакви емоции и пристрастия, при такъв скелет на действията, не виждам защо трябва Илко да е съвсем виновния, а другия съвсем невинния, само защото е бил наръган. Айде да видим другата страна - Илко не е повикал полиция, но и другият не е отишъл при портиера да му каже, че не го пускат в стаята му, а е тръгнал за подкрепление от пилите си брат и приятел. Защо ли? Значи, единият, само защото е трезвен и е обвинен в убийството, е трябвало да носи отговорност за трима пили? Накрая като нищо може да се окаже, че някой от другите е наръгал момчето, но нали се сещате какво чудо ще настане!

# 404
Ох, чак и до фазите на съня ли опряхме...  Laughing

Наистина е несправедливо и жалко, задето това момче е било събудено посред нощ. Наистина е отвратително да съжителстваш с хора, с които нямаш нищо общо и с които не се разбираш. И все пак - тук коментираме прилагателното "неизбежна" пред думата "самоотбрана". Откъде започва и къде свършва неизбежното? Мен лично това ме интересува по принцип - конкретният случай не ми е ясен. Знам само, че едно убийство е било избежно, ако портиерът не е дремел като пуйка, ако правилата са били спазени, ако младежите не са се мислели за всевишни, ако спящият не се е впускал в напразни спорове и конфликти с пиян човек... и още сто "ако".

Аз уча децата си, че пиянството е нещо ужасно. Уча ги пред пиян човек да мълчат и да бягат. Да спорят с него, да го дразнят, да го избутват в коридора и да го заключват, означава просто сами да се въвлекат в неизбежното - кавга, бой, кръв, насилие и неприятности от всякакъв вид. На какво се разчита при конфликт с пиян човек? Че няма да буйства, да действа ирационално, да вика, да чупи и да застрашава живота ти? Всеки знае, че именно това следва и всеки трябва да е наясно, че алкохолът въвлича в кошмара си и невинни жертви. Несретните български деца люскат напълно легално, със съгласието на държавата, родителите и обществото си, съответно пиянството им е едно логично последствие. Мигар не са 80% от абитуриентите гордо потупвани от бащите си и поливани с реки от ракия? Вечер не се ли пие във всяко трето семейство? А по сватбите не се ли въргалят повечето хора, вкл.щастливите родители, пияни-заляни? След като българите са допуснали алкохолът да присъства ежедневно и солидно в  живота им, редно е да обучат децата си как да се пазят от него и от хората, които са го употребили. Аз ненавиждам алкохола и ненавиждам пияни, страхувам се от тях като дявол от тамян и не би ми хрумнало да ги питам дори колко е часът, камо ли друго. Жалко, че и това момче Илко не е имало подобен инстинкт за самосъхранение.

П.С. Андариел, как никой не бил го защитавал - дори петиции се постваха и шествия се свикваха по-назад, не чете ли? Да не говорим, че само два-три поста преди твоя се казва за пореден път, че момчето е добро и е невъзможно да е направило такова нещо. Като че ли някой може да твърди подобно нещо със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт