И победител е ... Софи Маринова

• 48 803
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Zanda Ksurik, сложи и едно "Харесва ми", да не припадат тука. Laughing

# 136
  • София
Идея нямам каква е песента и нямам никакво намерение да проверявам. По никакъв начин не ме е срам, защото имам някаква бегла представа какви хора често гледат телевизия и се вълнуват до такава степен от видяното, че да гласуват с смс. Но пък удобен повод за пореден път да си обясняваме какви простаци, тъпанари и чалгари сме.  Laughing

# 137
  • София
Трябваше да избираме между представените песни и изпълнители, а измежду тях Софи се представи най-добре. Имаше други хубави песни но с много слабо сценично представяне - при някои се получи като аматйорски студентски проект. Аз бях в зала 1 на НДК и мога да кажа че жената наистина грабна публиката. Иначе на мен най-много ми хареса песента на Стиляна но за съжаление в такива конкурси баладите не се котират.

Последна редакция: чт, 01 мар 2012, 17:33 от stassimira

# 138
  • в колонките
Проблемът не е, че е циганка, а че представлява всичко онова, в което се превърна държавата - чалга и простащина.
     А държавата кой е ? Не сме ли всички ние?  newsm78
    За мен лично песента на Софи Маринова ми хареса повече от всички останали.Това,че няма добри композитори и стихотворци е отделен въпрос.Но нали и те са от тази наша "чалга и простащина". Какво коментираме тогава? Софка е изпълнител,къде са останалите "гении," които участвуват в сътворяването на една хубава песен? Имаме ли ги? Къде са ?
  Пък и Евровизията си е едно шоу. България никога не е имала силни изпълнения / с изключение на Елица и Стунджи/, защото няма просто кой да прави хубави песни. Peace

# 139
  • София
Две опции в анкетата цепят мрака JoyШедьовър Joyи ще я пея на децата си
Моето мнение ще си го запазя, защото след 10на години етноса ще е мнозинство, та взимам мерки Joy

# 140
  • Варна
Иначе на мен най-много ми хареса песента на Стиляна но за съжаление в такива конкурси баладите не се котират.
През 2007г., когато се очакваше победа от Елица и Стунджи, балада спечели конкурса. Сърби бяха и песента им беше хубава. А и пееха на сръбски.

# 141
  • София
....Чувството за срам е прекрасно! То е толкова оправдаващо всестранното ни безсилие да предложим алтернатива на онова, от което се срамуваме.

Бля, бля, бля.... Grinning

Joy

# 142
  • София
Zanda Ksurik, сложи и едно "Харесва ми", да не припадат тука. Laughing

Каквото можах - направих Wink)

# 143
Сега я изгледах-до половината едва.

Музиката си върви, Софито си вие, май в нейната глава друга музика звучи.
Сченичното представяне - Софито си размахва полата.

Нямам дори една положителна дума да кажа за тази "песен". Който я е скалъпил, грях да ми е на душата.

# 144
Аз бях в зала 1 на НДК и мога да кажа че жената наистина грабна публиката.

Не, че искам да обидя публиката, но като гледам много малко и трябва да я грабнат на тази публика.

# 145
Не разбирам какво и е толкова хубаво на гласа/ Определено съм чувала по- добри Peace

# 146
... Иначе на мен най-много ми хареса песента на Стиляна но за съжаление в такива конкурси баладите не се котират.
Ето това дете има наистина хубав, силен глас, с широк диапазон.
Интересно ми е бъдещото й развитие.
Но предполагам, че и тя, както другите, спечелили разни конкурси, ще потъне в забрава и без нови, отличаващи се хитове.
Освен, ако и тя не забегне в странство...

# 147
Направих си труда тази година да изгледам и изслушам предложенията за песни, още на фазата, когато бяха 30тина. Даваха ги по БНТ. Трагедия.
Гаражни банди, виещи на незапомнящи се мелодии и "отхвърлящи предразсъдъците", като буквално хвърлят по сцената едни табелки от вратовете си (етнос, религия, човек с увреждания Rolling Eyes ) - не искам да ме представляват.
Цецо Елвиса с много посредствена и безобразно еднообразна песен - не искам да ме представлява.
Маргарита Хранова, с цялото ми уважение към таланта й - изпя протяжна балада, в която се пее "слънце изгря, блян ме обля" .
Свтльо Христов беше абсолютно незапомнящ се.
Тодор Гаджанов пееше приятно, но дразнеше немоиверно с имитацията си на Дима Билан.
Симона Сиванио също подразни, и то още в интервюто, повтаряйки неколкократно колко е оценена в чужбина, но тук специфичният й глас не се приемал.
Стелияна Христова показа за пореден път, че пее чудесно на живо, песента обаче беше някакво естрадно дежа ву.
Десислава - добра хрумка с народните мотиви, но дотам. Не виждам какво конкурентно предимство би донесло цялата песен да е на английски език. Примери в подкрепа на обратния ход - твърде много.

Не защитавам Софи Маринова и не "хейтвам" останалите участници. Положението беше трагикомично и неадекватните водещи плюс безумните въпроси на Драго Драганов само подсилваха усещането за фарс. На фона на всичко това този избор беше ако не прекрасен, то поне логичен. А Софи може да пее, песента е дискотечна и ще ви видя лятото на две водки.

# 148
Реших да съм честна и видях/чух песента.
Ами какво да кажа.. не е нейната песен и не е песента, която да 'ни представи'.
Не намирам мелодичност, нито нужното сценично поведение за този.. жанр, който представя.
Самата Софка на мен ми е много симптична, но явно не можем да улучим точната песен, глас и присъствие, които да разберат и извън България:)

Понеже на мен тези конкурси са ми много смешни в това, как балкансите народи решават да се представят се сетих за една песньовка , която и тя с народни елементи, голямо пуцане, гъдулки и църни юнаци, с намесата разбира се на Горан Брегович:)) Ама мацката си я бива:))

Ей тука хърватите как казват " А сега да ви покажем на вас, скучни европейци:))"  Laughing http://www.youtube.com/watch?v=F5evJC1bnAU&feature=related

# 149
Хубав е гласа на Софка, а и само тя заслужаваше да спечели.

Що закачате зала Армеец? Тя е за да пее Цеца в нея.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт