И победител е ... Софи Маринова

• 49 006
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
сега я чух песента.
с пълната си липса на музикална интелигентност оценка не мога да давам като професионалист, но нито софка ми хареса, нито песента. не, че има значение ценното ми мнение, де.

щом като са я избрали, какво има да го бистрим се чудя само.

# 391
Джина, има и точки, слагащи край на изречението  Grinning
/ аз за песента и за Софка казах отдавна какво мисля, ама леко ме обижда, че не си чела темата, сигурно защото си нетърпелива да боднеш възможно най-много удивителни и да посочиш врагът възможно най-бързо /
Не , мила , не те приемам за враг . Враг излиза , че е " простата кръчмарска певица Софи" и позорния български народ , който я е избрал ! Това са враговете на " хубавата " българска музика , дето вече няколко години се пънем , пънем ама на Евровизия никой не я зачита .  

Аз по-скоро не бих участвала на Евровизия отколкото да се представям с такава песен
Никой няма да забележи, ако България реши да не участва на този така престижен форум и вземе че направи разлика с останалите Балкани, решавайки да не се представя в традиционния за региона ориенталски контекст:)
Ако щеш неучастието се налага и заради нивото на останалите участници, които не са кой знае колко по-различни - същата боза.

Е ти голяма мисъл бодна , няма що !
Песента е много хубава , отлично попадение е !
Софка я пее прекрасно и  заслужено победи !
Тя е една от най - талантливите певици в България !

На нея бих казала - Софи , успех момиче ! Ти го заслужаваш ! Не обръщай внимание на тези , които завистливо искат да те дръпнат към казана !

# 392
Софи е точна пичка. В интервютата си е искрена и естествена, не е  някоя префърцунена пристисната фльорца. Да оди.

# 393
Аз гласувах, че ме е срам от тази песен... Срам ме е изобщо от нивото на представяне на песните, от липсата на професионализъм във всяко едно отношение. От песните, от маниера, от осветлението, от костюмите, от хореографията и така до самия край във всяка подробност. Дори талант като Поли Генова се провали в такава обстановка.

Поли Генова ми е крайно антипатична, а да сравним чисто технически вокалните й възможности с тези на Софка е пълен смях. Simple Smile Това е лично мое мнение разбира се. Поли е певица с добри възможности да кажем. На Евровизия се явяват и много по-слаби изпълнители, но понякога дръпват напред. А Поли не можа. Защо? Защото песента й беше тъпа и некомерсиална. Тук във форума на доста места срещнах много позитивни мнения за миналогодишната песен. Оставам настрани факта, че лично на мен изобщо не ми харесва, но песента изобщо не беше напомпана и комерсиална. И затова и не успя. Някой беше писал по-рано, че Евровизия е конкурс за масите. Точно така е. Каква певица е Руслана? Обаче "Wild Dances"... Комерсиал отвсякъде. Онази туркинята Сертаб Ернар, Елена Папаризу с "My number one", представителят на Турция, който 2007 се нареди преди Елица и Стунджи - всички са с подобно леко етно и най-вече комерсиално звучене. Затова и спечелиха. Според мен песента на Софка ще има успех. Хванали са вълната на така популярния в момента румънски денс, има заряд в нея и мисля, че ще се хареса на масите. Не говорим колко е стойностна, съдържателна като текст и др. Но има потенциала да бъде харесана от голям кръг от хора. Лесно смилаема е - колко хора писаха вече, че въпреки че не им харесва особено, им се е набила в съзнанието и неусетно си я тананикат. Това е основното, на което се залага от... да кажем десетилетие - не много сложен текст, простичка мелодия, танцувална, игрива, стабилна ротация по медиите - ето ти хит. Има една песен, за която си давам ясната сметка, че е пълна плява, но не ми излиза от съзнанието и неусетно се усещам, че първоначалната критичност, с която я гледах, сега вече е избледняла.

http://www.youtube.com/watch?v=cs4InpxwGw0 - това е западна чалга. Laughing И певицата изглежда като нашите чалгаджиики. Въобще, приликите са огромни.

Между другото според мен това е и една от причините чалгата толкова много да дръпне. Напипаха правилната формула. Пак отварям скобата, че тук никой не обсъжда доколко са стойностни произведените парчета. В България отдавна вече няма Дамян Дамянов и Лили Иванова, пееща за детелини и сребролунни нощи. Има Преслава. Но и по света няма Тина Търнър и Уитни Хюстън - има Риана, Кети Пери, Бритни Спиърс, чиито текстове с нищо не са по-стока от тези на нашите чалгаджийки. Та си мисля, че песента на Софка ще има по-голям успех от тези, които изпращахме предните години. Едва ли ще спечели, даже ми се струва абсурдно предвид безкрайното политизиране на конкурса, но мисля, че полу-финала ще успеем да го прескочим. Спирам да пиша, че стана роман. Само накрая вмъквам един линк. Някой търсеше конкренти отзиви за това доколко добре се възприема песента от другите държави, ето:

http://www.vsekiden.com/113001/zapadnata-presa-odobryava-izbora-na-sofi-marinova/

# 394
  • в колонките
]Да бе, погледни още веднъж откога се слуша поп-фолк в България. От 35 години че и повече.

P.S. Дядо ми е бил комунист, да не би да е убил твоя дядо?

Не е лошо да прочетеш малко,пък после пиши за чалгата.
 http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B0%D0%BB%D0%B3%D0%B0   
        За дядо ти не желая да коментирам в тази тема.

# 395
  • Варна
]Да бе, погледни още веднъж откога се слуша поп-фолк в България. От 35 години че и повече.

P.S. Дядо ми е бил комунист, да не би да е убил твоя дядо?

Не е лошо да прочетеш малко,пък после пиши за чалгата.
 http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B0%D0%BB%D0%B3%D0%B0   

Да, Уикипедия е много сериозен източник. Laughing
Чалгата съществува много преди 90те години на 20 век, просто не беше толкова разпространена, мутрите я   извадиха от кръчмите по концерти и стадиони.

# 396
  • София
А беше време когато чалгаря беше един Хисарския поп Laughing. Вие виждате ли го на Евровизия

# 397
  • гр. Шумен

Ми свободата на словото да не е право само на Митко Щерев ?!  Другите нямат ли право на свобода на словото ?! И многохилядната публика няма ли право на свобода на избор , който да не бъде така обиждан и заклеймяван ?! Всички тези хора и те нещо създават ! Само Митко ли разбира от музика ?! Той вероятно е по - велик от цялото народно творчество ? Дали фолклор или поп песен всичко извира от таланта , а талантът да не е запазена марка само на Митко Щерев ? Питам само , не че съм се развълнувала ! Simple Smile

Ами публиката (която е гласувала де, като гледам не повече от 20000 СМС-а има пуснати и това значи е много представителна извадка за българската публика) си е казала своето мнение. А Митко Щерев казва, че не одобрява избора. Какво лошо има - човекът си има собствено мнение. МЕжду другото той е сред най-критичните по отношение на Евровизия, а и не само. Преди 3 години беше направил Краси Аврамов на салата, после мърмори срещу песента, с която Миро се представи. А иначе съм чела много критични материали от него и за Мария Илиева, за Графа, за кой ли още не дето вече 10 и кусур години са несменяеми по медиите и по наградите. Така че няма нужда да скачаш - ти си гласувала евентуално за Софка, Софка печели, Митко Щерев критикува. Най-нормални неща. А ако знаеш Юлиян Вучков как громи големи и доказани имена и в артистичните и в музикантските среди, е и какво - това му е работата на човека, да критикува. Далеч повече предпочитам да чета тия двамата, които поне имат позиция от която да критикуват, отколкото например да ми досажда с инфантилни писания пишман-лордът Евгени Минчев и т. н.
Хексе, може ли да ми кажеш изявени имена от чалгата много преди 90-та година (само моля не Хисарския поп и Тони Дачева - те са от втората половина на 80-те, а не "много преди 90-те").

# 398
  • Варна

Хексе, може ли да ми кажеш изявени имена от чалгата много преди 90-та година (само моля не Хисарския поп и Тони Дачева - те са от втората половина на 80-те, а не "много преди 90-те").

Там е работата Сесили, чалгата нямаше толкова изявени имена. Wink Чалгарите тогава се подвизаваха по кръчмите, безименни и неизвестни, пеещи "кавъри" на сръбския турбофолк. Но това не значи, че я е нямало, аз помня как се разпространяваха касетки (аудио!) записани с ужасно качество в някой ресторант.

# 399
И що сте толкова крайни?
Било ги срам,че Софка била циганка ,а ще представя България.
Било ги срам,че пеела чалга,пък ще ходи на Евровизия.
Софка е човек.Софка може и да пее.
По голяма част от населението на България е цигани.
Евровизия не е наградите ,,Грами".
Пък що нашето момиче да не вземе един ден и тази награда.
Ако оперен изпълнител представи песен и тя ли няма да става?
Ама джас?

# 400
  • гр. Шумен

Там е работата Сесили, чалгата нямаше толкова изявени имена. Wink Чалгарите тогава се подвизаваха по кръчмите, безименни и неизвестни, пеещи "кавъри" на сръбския турбофолк. Но това не значи, че я е нямало, аз помня как се разпространяваха касетки (аудио!) записани с ужасно качество в някой ресторант.
Анджък! В кръчмите! Където им е мястото. НЕ дори в ресторанта или вариетето (последното, за съжаление, е солидно поизчезнало за сметка на чалготеките). И се слушаше след някоя си там ракия (всеки според възможностите). А към дата днешна чалгарите са изпълзяли от ъндърграунда и се изживяват едва ли не като музиката на народа, само защото имат добър мениджмънт и медийно присъствие. Любимата дъвка е, че българският народ си е по принцип чалгарски и затова музиката ни е чалга. А в ония времена сръбското беше таргета на нискообразованата част от населението (разбирай основно и по-ниско образование).

Ето нещо любопитно от статуса на БУГИ БАРАБАТА във фейсбук (не ви задължавам да се съгласявате с него):
"Някога в два паралелни, почти идентични свята имало две паралелни, почти идентични страни. Едната се наричала България населявана от българи, горд с предците си народ който развявал трибагрен флаг с извезан лъв на него. Българите обичали страната си, прекланяли се пред Ботев, Левски, Райна Княгиня и други техни национални герои.Те приемали като лична обида всяка гавра с фолклора им. Другата страна, наречена Чалгария, имала за герой всеки крадлив бакалин и всяка достъпна куртизанка с лъскава кола. Техния флаг бил кръчмарски парцал набоден на вилица, а княгинята им била ...поредната Недолюбка Силиконова с ориенталски наклонности.
Ти! В коя страна избра да живее твоето дете?"

# 401
не обичам чалга и не слушам чалга, но пък и заиграването по политическата струна на национализма не ми е по вкуса...  Wink

# 402
  Не можеш да избереш в коя страна да живее детето ти - за децата няма друг избор освен Чалгария. Чалгата изпълзя оттам където и е мястото и заля всичко, дано поне малко да се е култивирала, както твърдят тука познавачите. Но не ми се вярва много, защото децата в детската ме посрещат с "Па, па, па, палатка..."

Това не за Софка, тя е мила, а и направо е трогателна с изявленията си, особено като каза че няма да ни изложи, и наистина, ние си се излагаме сами.

Особено тези, дето не знаят кой е Митко Щерев.

# 403
  • София
Вече започват да ме отвращават всичките индивиди, дето се опитват да се възползват от случая и да си намерят място по вестниците, списаннията, телевизиите, пишещи за срам, възмущение, та чак някакъв патриотизъъм започва да избива. За тях не е важно дали и защо го казват, важно им е да ги забележат! Хич не им пука ни за Софка, ни за Евровизия! искат си петте секунди, две колонки и едно "лайк" слава.

# 404
Вече започват да ме отвращават всичките индивиди, дето се опитват да се възползват от случая и да си намерят място по вестниците, списаннията, телевизиите, пишещи за срам, възмущение, та чак някакъв патриотизъъм започва да избива. За тях не е важно дали и защо го казват, важно им е да ги забележат! Хич не им пука ни за Софка, ни за Евровизия! искат си петте секунди, две колонки и едно "лайк" слава.

И аз така мисля.

Общи условия

Активация на акаунт