За Пролет силно ФЕВРУАРчето копнее, навънка иска вече да щурее-29

• 34 109
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Да взема да се разпиша с едно пране, щото хич не ми е до писане

От вчера пак е със зверси гъсти сополи, днеска сутринта и накашляше....Пак се завъртаме в омагьосан кръг май( не че сме излизали от него де)...Педката каза, само капки да капя и ако почне да кашля- сироп за кашлица...Изписа му и Бронховаксом уж да го закрепи малко, ама съм скептично настроена...
Дейзи, не е нужно да са женени, май даже и да са кръстени. Но кръстника е задължително да е кръстен.
Стани, за подарък не мога да помогна...Ние на нашите нищо не сме подарявали... Embarassed
Снежи, Бобчо....щъркела да не ви е навестил?  Rolling Eyes
Ятце, поздравления за свекърва ти...И аз не се оплаквам от моята... Mr. Green (много)
БулчеееееHug Hug Hug
Памперса- смятам това лято да го махам. Не мисля,че са още малки.Баткото,нали и той е февруари, на същата възраст му го махнах. Да се стопли още малко и се зареждам с гащи и търпение и почвам. Предпочитам да сменям напикани гащи и дупето му да не се спарва в тоя памперс

# 676
Айде да мерудясам и аз (тъкмо ми е сезона  Mr. Green )
Мъж ми не е кръстен. Големия ми син - да. Малкия ... скоро ще е, някъде в обозримото бъдеще, но преди 1 клас надявам се. Кръстника трябва да е кръстен. Всичко друго е без значение  Peace На Криси няма да е кой-знае какво. Тоалетите също няма а са нещо особено. Да си е кръстено детето, да си има ангелче. Другото е все тая  Sunglasses Подарък за тях ... ще се скрия под стола и ще кажа, че не сме давали. Може вторият път да се реваншираме и си мисля, че икона е много добър избор.
Зелде, що си отстъпи ролята на попа? Той и друг път е пял  Laughing
Пчеличке  Laughing Пък аз много съм се смяла на един виц на Нешка Робева. Какво било смесени чувства? Да си видиш колата да хвърчи към пропаст с тъщата вътре  hahaha Айде може да го преработим със свекървата вътре  Joy
Абе аз не подпитвам, ама ... къде е щъркела???? Къде е? Снежи, Бобчо? Да сте чули нещо по въпроса   Whistling
Памперса - не мога да кажа кога ще го махам. Когато е готов. Ще пробваме на лято, ако не се получава - другото ... С големия се мъчихме, мъчихме ... по 3-4 месеца без памперс ходеше и все напишкан. Беше го срам да се събуе пред хора или извън дома, ако щете ми вярвайте. Накрая каза, че не го иска. Беше на 3.5 години. Свалих го, около 2 дни се е изпускал общо 5 пъти и край. Нито веднъж не се е наакал в гащите, нощни напикавания изключително рядко и то ако е бил преуморен. Просто тогава беше готов.
Ади  Hug Венци го пиши за рекордите на Гинес!  ooooh!  Hug  Hug  Hug
Най-новия номер у нас (освен качването и потропване с крака на масата) е да се хвърлят солетите на пода и да почне като трупче да подскача върху тях.

# 677
Юхууууууу  wavey
Хайде да ви събера с едно кафенце и съблазнително десертче  Wink

Ади  ooooh! дано не е сериозно и бързо я преборите настинката  Praynig Praynig Praynig ама е голям сладурчо Венци  Heart Eyes пу-пу...
Булче добре ли са вече твоите сладури? и ти голям кошмар си преживяла  ooooh! дано въздуха, както казваш, им се отрази добре, в което не се съмнявам  Naughty Hug иначе твоя Крисун отдавна съм го признала за дете с огромно въображение за пакости  Crazy сигурно изобщо не ти е лесно, но аз искрено се радвам на такива будни и живи дечица, така че да ти е здравичък, пък другото бели кахъри  Wink
И аз чакам щъркелови вести  Whistling
Стани аз ще изплагиатствам от това, което са ти отговорили момичетата за подарък, че по-добри идеи нямам, а и на нас ни предстои кръщене Peace
Мари как е Мъро  newsm78
Хей-я и ти да влезнеш за отчет  Naughty дано са ти превели парички, че голямо мъчение да не знаеш кога да разчиташ и на без това символичното майчинство  Tired а какво стана с кучето? дано да е спряло да ви тормози  Hug
За махането на памперса ми е такава тъмна Индия, че засега съм решила, че ще се водя по детето и предполагам, че ще разбера кога е готов  Thinking дано, де  Tired иначе с гърнето имаме епизодични успехи, но аз не си и давам много зор  Whistling баба ми е работила навремето в ясла и само ми повтаря, че е много важно детето да има изградени навици да стои на гърне, но пък след това, което прочетох в книгжката на детския психолог спрях да се впрягам толкова...  bowuu

Хайде слънчев и усмихнат уикенд пожелавам  Hug Hug Hug

Последна редакция: сб, 31 мар 2012, 14:20 от *Дейзи*

# 678
  • Русе/Germany
Замириса ми на кафе и идвам да си взема.

Щъркела прелетя само май при нас, вчера се оциклих Party Много съм щастлива  Mr. Green

Пак болни дечица Sad защо не пробвате сега като е по-топличко да идете наистина до Сандански за няколко дни newsm78. Много хора са доволни Naughty

Ох бягам, после пак ще пиша

# 679
Върви слепият Джо из градината си и събира ябълки. Напипва ябълката с ръка, вдига я, и я слага в кошницата. Напипва, вдига, слага в кошницата. Изведнъж в ръцете му попадат нечии генитали.
Слепият Джо пита:
- Кой си ти?
Тишина. Слепият Джо хваща гениталите по-здраво:
- Кой си ти?
Отново тишина. Джо стиска гениталите по-силно:
- Пак питам, кой си ти?
В отговор се чува стон:
- Аз!
Джо стиска още по-силно:
- Кой аз?
Тишина...
- Кой аз? - стиска още по-силно
- П-педро.
- Кой Педро?! - стиска с две ръце Джо.
Тишина...
- Питам, кой Педро?! - и още по-силно стиска...
- Н-немият П-педро..

newsm62 newsm62 newsm62

# 680
Привет на всички страхотни мами в темата!

Реших и за да се присъединя към вас (ако ме искате, де!), макар че доста отдавна не съм писала в БГ мама. Казвам се Диана, имам две слънчица - кака Кристина на 8 години и малкият маймун Александър, роден на 17.02.2011 г. С кака всичко беше по-лесно - бременност, раждане, порастване (пък и аз бях по-млада  Sunglasses, обаче дребният буквално ми пие мозъчето всеки ден - невероятно диване е, от беля на беля, а след всяка върви и се смее, все едно нищо не е станало. Вчера скача с краката и с главата напред от дивана, като преди това търча прав по него от единия до другия му край. Навън е голяма фурия - доскоро се хвърляше напред да вземе всеки боклук, който види (нали проходихме на студа вкъщи и явно беше решил, че както вкъщи си лази и се хвърля за играчките, така и навън може), сега вече се хвърля на колене (дето вика една бъдеща майка на площадката: Ама той е като рок-звезда!). Ужас ви казвам. Вашите момченца такива ли се бесове? А говорят ли вече нещо? Ние сме много зле - ам-ам, тате (което е пате), ба-ба, та-та и това е общо взето.

# 681
Диана  welcome

По въпроса за думичките Бобо вече казва само "мама", така че не мисля, че сте назад!  Peace

# 682
Диана  welcome

По въпроса за думичките Бобо вече казва само "мама", така че не мисля, че сте назад!  Peace

bouquet
Защото каката на неговата възраст беше бая напред с говоренето. И с други дейности, де, но явно наистина повечето момченца напредват по-бавно. Затова отвреме-навреме лекинко се притеснявам.

# 683
Юху! Гледам щъркелчета чакаме..  Flutter Бобчо да мине да докладва.

Привет на Диана и нейният разбойник!
Снимката на Венци ме развесели страхотно! Много е забавна. Дано излезето от порочния кръг вече. Милото дете.
Булче, да ти е живо и здраво малкото торнадо!
Памперс няма да махам в близкото и не толкова близкото бъдеще. Не че е невъзможно да се научи да не се напикава постоянно, но не ми е логично да не може да казва "гладен съм", пък да е готов да маха памперсите.
Палчета на болните дребосъци!

# 684
Привет!
Преди малко стигнах да си включа компа и се зарадвах на събраната сума за Гери! (признавам си,че чак се изненадах приятно).
Булче,това за смесените чувства,много ми хареса  Joy.
Снежи,радвам се,че само е прелетял около вас. Peace
Бобчо,да се яви на отчет  Naughty.
Ади,нямам думи...кога ще ви оставят тези болести намира  Naughty Hug.Прането е страхотно и НЕ типично  Laughing
Пчеличката пак е получила факс  Hug
Диана,добре  дошли!
За думичките,нашият речник се свежда до: та-те,те (там,това),па-па,ба (куче),ма-ма,по-рядко баба и деде.
Памперса-смятам да пробваме лятото да махнем,а дали ще е успешно,времето ще покаже.
Дейзи,плагиатствай мила  Hug

# 685
Диана  Hug моето е те такова същото! Баш както си го описала. Днес следобед вече падна от масата  в бързане да се дръпне да не би да го хвана ...
Думите ... сложна материя ... Много сложна! Пипитка си тука нещо, издава звуци, ама думи ТЦ. Понякога връзва та-ти, дя-дя, ба-ба, но само ако аз артикулирам насреща му.
Стани  Hug Този резултат е само, и единствено благодарение на ВАС! Аз съм като ударена от мълния, честно ви казвам! От 2-3 дни мисля какво и как да кажа и нищо не ми се струва достатъчно за това, което правите вие и други мои приятели. Не знам дали сте засичали вестниците - и там има зов за помощ за мен и това е инциатива на приятелка. Вярвайте ми ценя не само парите, които сте превели, а и разпространяването на информацията и съпричастността! Защото ако сега някой мой приятел ми каже, че има нужда от пари за здраве, аз нямам и стотинка да му дам, но това няма да ме направи по-лош приятел. Аз съм един от хората, които най-добре разбират от собствен опит какво е да нямаш пари! Благодаря ви! Не е достатъчно, никак даже, но в момента не знам как мога да се реванширам.  Hug

# 686
Бенджи, какво стана с гадните бактериики на Точето?
Аз сгрявам като албански реотан ...  Tired

# 687
Така. Пиша ви вече от Плевен, предупреждавам, че няма да съм много редовна, че компа тук не е мой, а аз по принцип нямам лаптоп и пиша от настолен у дома.

Пчеличке, благодаря, че попита. Последните проби бяха отрицателни, няма ешерихия вече, но сега лекуваме ужасна кашлица, сополи и т.н., е вече на минаване де, но последните няколко дена бяха ужас.

Диана, добре дошла!

Значи Красунка от към моторни двигатлна гледна точка не е от най-дивите, ходи, катери се по легла, маси и т.н, но е предпазлива и не се хвърля, ако види препятствие заобикаля и не се хвърля в тръстиката или писка да я взема и пренеса.
Обаче много плямпа това дете, чак ме изумява, направо си е набрала голям репертоар.

Мама(мамоу като обръщение), баба(бабоу), дядоу, тати(татоу, явно си мисли, че всичко на о завършва), кака, льольо(това е леля), тау (чао,придружено с махане на ръка)), буда (вода), бъда бъда( биба), и даже бъдя, като благодаря, че и кима с глава  Joy, а и баво(браво) придружено с пляскане на ръце. От животните казва звуците : бау бау, няу(това е мяу), муууууу, папа, цъка с език за конче, там (хипопотам  hahaha)
Дай е много любимо,ало, както и твърдо Ниеее, ние, ние и бута лъжицата  Joy
Ох сигурно има и още нещо, но не се сещам, всеки ден съм ей така Shocked Crazy

# 688
Здравейте мамчета и бебчета!  Hug

Благодаря ви, че още се сещате за нас и ни споменавате! Аз съвсем се загубих, но едва смогвам с работата (сега студентите са ваканция и е малко по-леко). Иначе и ние преминахме през поредната порция болести - малката кака с шарка, ще видим дали на момъка ще му се размине. Той междувременно пийва пак антибиотик, че е с възпалено ухо. Постоянно си предават вирусчета тримата, ама няма начин. Всички болнички да оздравяват!  Hug

Няма да съм особено адекватна, защото общо взето ви чета един път седмично, но вие като че ли така или иначе не пишете толкова много. По някои от темите, които са ми в главата:

За памперсите ще се пробвам лятото - голямата кака за две седмици ги махна, като тръгна на ясла на 1г. и 1 месец, на малката аз й ги махнах за около седмица като беше на 1 г. 9 месеца. Опитах постепенно - не стана, преминах към драстичен вариант - изцяло без памперс през деня за 5 дни, на шестия вече нямаше нито една напикаване. Отначало е странно, защото не казват и трябва често поставяне на гърнето, но после вече си казват и не е проблем. Шокирам се от прекалено късно оттучени деца - наскоро ни гостуваха приятели с момиченце на почти 5 години, на което още му слагат нощем памперс!  newsm78

За готвенето - не готвя и не го мисля. ММ е готвачът у нас, но и той не е особен ентусиаст. Моите дъщери, като ги питаш какво искат е или качамак, или пица, или спагети - сещайте се защо! А момъкът напоследък е почти изцяло само на плодове, нощно кърмене и кисело мляко от време на време. Не ще манджи, не ще пюрета, само върти глава и затваря устата, като види лъжица. Направо не знам какво ще го правим, но пък на килограми е почти 12 кг. Дай му боровинки, грозде, диня, ябълки и от време на време банани и круши. Направо такова чудо не бях срещала - защо стана толкова злояд не знам? А после цяла нощ суче и докога ще караме така! newsm78

За говоренето вече съм споменавала, че много бърбори и свързва от време на време по две думички, но има нужда от преводач.

Ятце, Наде, като дете почти всяка година ходех на Копрен - там сме били в в профилакториума, за който Надето споменава, и в хижата, и в частните къщи, но не знаех, че и нови има, трябва да ги посетим. Въпреки че последните години почивките ни са само от най-мързеливите - на морето, първа линия, all inclusive (и не плащам аз), но ще видим тази година как ще е, а и не си го представям дребосъка да стои мирен под чадър, просто не му е в стила.

Всичко най-хубаво ви пожелавам и извинете, че пропуснах да честитя на празнуващите през последните дни! Сещам се за Бенджи - честито на много патерици!  Hug

Още доста май исках да пиша, ама нищо вече не помня (класирам се и аз за ку-ку).

# 689
  • София
Чакайте да мина да кажа клюката  Hug Grinning Sunglasses.

Общи условия

Активация на акаунт