КОЗУНАЦИ - 2012г. - 1

  • 98 528
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
  • София
  • Мнения: 75
Здравейте, за първа година реших да направя домашни козунаци. Изчетах част от съветите от 1-ва страница, до великден ще прочета и останалите  Simple Smile Спрях се на 2 - 3 рецепти и реших все пак да направя първия си опит в неделя. Ето какъв беше резултата:


Рецептата е на Венета.
Като цяло съм доволна от резултата, но има някои неща които трябва да подобря.
Смятам да изпробвам и една рецепта за традиционни козунаци.

# 151
  • Девето поколение софиянка
  • Мнения: 438
Да не е само запис, козунаците от миналата година:


# 152
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
Hrisito_:) чудни са ти козунаците   bouquet Само според мен,следващият път ги покрий с фолио,когато коричката е по светла,за да не прегоряват  Peaceioli78 чудесни   bouquet
Препоръчвам горещо на момичетата ,които за пръв път ще правят козунаци,да прочетат съветите на Джемма,които Диамантче е пуснала....лично на мен,ми бяха страшно полезни при първите ми опити  Wink

# 153
  • Мнения: 3 499
Вече сънувам домашни козунаци, никога не съм правила, а и хората около мен също не правят Sad Виках неволята Simple Smile и май аз ще трябва да направя. Предложете ми някоя лесна рецепта за изпълнение.

# 154
  • Мнения: 478
Момичета, споделете трик с който да не ми изпопадат филираните бадеми, докато вадя козунаците  Praynig

# 155
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
Плодчe хващаш някаква от първа страница,която е с 0.500-0.600 кг брашно и почваш...то в козунака,няма кой знае колко различни продукти...всичко е еднакво,въпроса е дае с малко количество брашно като за начало,че да можеш да го месиш...  bouquet

# 156
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
Star* аз не съм слагала филирани бадеми,и незнам какво да се напави по въпроса...освен като ги слагаш,леко да ги понатискаш,да са по закрепени в тестото Thinking...незнам,замисли ме  newsm78

# 157
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Вече сънувам домашни козунаци, никога не съм правила, а и хората около мен също не правят Sad Виках неволята Simple Smile и май аз ще трябва да направя. Предложете ми някоя лесна рецепта за изпълнение.
За мен рецептата на Venetta е най-успешната. За пръв път с нейната рецепта козунака ми стана на конци  Peace, а и не е сложна.

# 158
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Вече сънувам домашни козунаци, никога не съм правила, а и хората около мен също не правят Sad Виках неволята Simple Smile и май аз ще трябва да направя. Предложете ми някоя лесна рецепта за изпълнение.
За мен рецептата на Venetta е най-успешната. За пръв път с нейната рецепта козунака ми стана на конци  Peace, а и не е сложна.

Потвърждавам Peace
Моят опит в печенето е: в първите поне 15-20 минути пека само на долен реотан и то не силен, едва след това включвам и горния. Когато пека втората тава, отново изключвам горния реотан за първите 20-ина минути.

# 159
  • В най - голямото село
  • Мнения: 1 814
Цитат
За мен рецептата на Venetta е най-успешната. За пръв път с нейната рецепта козунака ми стана на конци  , а и не е сложна.
+1

# 160
  • София
  • Мнения: 82
Цитат
За мен рецептата на Venetta е най-успешната. За пръв път с нейната рецепта козунака ми стана на конци  , а и не е сложна.
+1
Още един глас за тази рецепта   bouquet

# 161
  • Мнения: 1 463
Да се запиша и аз в тази, прекрасна ,козуначена тема. 
Наскоро приготвих разкошни козуначени бухти от тук:

http://e-kulinari.com/index.php?area=1&p=recipe&id=4391

Рецептата се оказа много точна и сполучлива, макар че не използвах форми. Само трябва  бухтичките да са на разстояние , сладкото да е гъсто, за да не се излее предварително. По време на печенето малко ми се пукнаха.., но са много вкусни и красиви. За празника ще ги приготвя, стават бързо и са като кифлички, не знам защо са ги нарекли бухтички. Тестото е хубаво, а може и друг пълнеж да се използва, според предпочитанията.

# 162
  • София
  • Мнения: 1 950
Здравейте!
Приемате ли нови в темата  Grinning

Да се разпиша и при вас с  един козунак по Икономичната рецепта за козунак на Зиче   bouquet
(половин доза - месен и изпечен в машината за хляб, извадих тестото преди последното втасване, разделих на три, леко ги намазах с олио и оплетох, сложих го пак в машината да се пече)


# 163
  • Мнения: 2 220
А като стана дума за месене в машината за хляб, да питам нещо  Mr. Green
Последно правих козуначените кифли на Angellove, реших да пробвам в нея, за да си спестя месенето на ръка, обаче ми направи впечатление, че тестото се меси само отдолу и трябваше да спирам машината и да обръщам тестото, за да се доомесва.
Предполагам, че самото тесто е било много като количество, но това си е стандартната рецепта, не съм променяла нищо в нея  Rolling Eyes
Та да си дойда на питането  Laughing Колко е максималното количество тесто, което може да се меси в машината за хляб, така че да не се налага външна намеса?


П.С. Да кажа, че машината ми е за до 1 кг. хляб.

# 164
  • Мнения: 7 779
П.С. Да кажа, че машината ми е за до 1 кг. хляб.
мисля че си си отговорила сама. но не хляб , а тесто.
вземи под внимание, че машината не разбира от рецепти.  Laughing  така че ще трябва ти да се съобразяваш с нея , а не тя с рецептите.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт