КОЗУНАЦИ - 2012г. - 1

• 100 693
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
  • При децата ми
Dion, а в каква форма го пече? Много ми хареса и оформянето на козунака, сложно ли е?

# 256
  • Варна

Козунак, омесен в хлебопекарна и изпечен във фурна. Тестото беше замразено след омесване. Това беше проба за Великден и се получи добре. Ще се меси още и ще се замразява, а преди празника ще се пече, за да не се губи време тогава за месене.

# 257
Hrispa76, формата ми е обикновена за торта, с отделящо се дъно. Диаметърът мисля е 22см. Иначе просто го сплетох и го сложих под формата на кръг. В средата си остана дупка, но като втаса всичко се запълни.

# 258
  • На топло...
Жижо, я разкажи повече за замразяването и размразяването на тестото Thinking Hug!

# 259
  • Под звездите
Момичета,мога ли на разпепи петък да меса козунаци,защото тогава само ще съм почивка

# 260
  • София
Как така съм ви изпуснала - личи , че напоследък не меся редовно Sad

# 261

1. Каква е разликата при печене на по-висока и по-ниска температура(например между 180 и 200)!? newsm78 Интересувам се на коя температура да пека за да се изпича по бързо от вътре и да не прегаря от вън!? newsm78

2. Ако ползваме фурната за втасване - горе -долу на 30-40 градуса добре ли е и с какво да покрия!? Мокра кърпа или нещо друго!? newsm78

3. Като пека най-долната ли решетка да ползвам или по средата!? До сега винаги съм пекла на средна, но ми изгаряха леко отгоре(въпреки, че слагам фолио) - майка ми ми каза, че трябвало най-долу - е да, но така игоряха отдолу и май много повече!?
newsm78
Ако искаш да не ти прегаря отвън отгоре козунака най-добре печи на второ ниво отдолу нагоре на програма долен реотан с вентилатор.Аз така пека оккак ме открехна Джемма и все я благославям,защото не покривам изобщо печивата и не прегрят отгоре.Но за моята фурна пека на 160-170 гр.
200 гр. ми се вижда твърде много,особено с вентилатор.Така със сигурност отвън ще стане дебела кора,а вътре сурово тесто.

Някой по-напред питаше за по-мека кора.Когато съм глазирала с белтък вместо жълтък кората става по-тънка и по-мека.Макар че аз съм фен на солидните захарни корички-да хрупат. Mr. Green

И благодаря за доверието и хубавите отзиви на двете дами,които са опитали по моята рецепта,много ме зарадвахте. Hug

Довечера ще се включа с един козунак само с  кисело мляко.

# 262
  • Варна
Само моята фурна ли няма опция да пека само на долен реотан? newsm78

# 263
  • В най - голямото село

И аз съм така. Имам само долен реотан, но без вентилатор.

# 264
  • Варна

И аз съм така. Имам само долен реотан, но без вентилатор.

Е,все пак имаш нещо. Аз нямам долен реотан нито с вентилатор нито без. Фурната на всичките си програми работи само на долен и горен заедно. За какво има 8 програми които са почти с еднакви функции незнам. Картинки на пилета, сладкиши, готварски шапки, има вариант за само горен реотан, но не и долен. А това ми е голям проблем.

# 265
  • В най - голямото село
jijo2233   е само това ми трябваше  Hug Забърках козунак (в машината), като се омеси ще го разделя на две. Едната част ще оставя в хладилника (утре вечер ще я изпека), а другата във фризера.

# 266
  • На топло...
Как се размразява замразено тесто?
Колко време отнема?
Омесва ли се пак?
Как втасва?

Моля за разяснение  bouquet!

# 267
Как се размразява замразено тесто? като го извадиш на стайна температура
Колко време отнема? зависи на каква температура е замръзнало и на каква температура ще се размразява
Омесва ли се пак?леко се примесва - може би ще ти излезне малко по-влажно от нормалното.
Как втасва?надува се.
докато се размразява пак втасва ,макар и по-бавно. след това по-бързо. за теб е по-важно кога е втасало.

Моля за разяснение  bouquet!

# 268
  • На топло...
Много благодаря, Бонго!
Меся от дете, но не съм замразявала тесто.
Ето това, че става по-влажно, е новост за мен, както и че трябва да се премеси (макар това да го предположих). Другите въпроси май бяха тъпички Mr. Green.

Ето защо попитах. Лятото замразих кисело мляко за закваска. Размразих го сега (една лъжица) и подквасих с него. Но се захвана чак след цяла нощ, а не след нормалните за моите условия тук 4 часа. Това не бях отчела като възможност.
Та затова питах за тестото и времена, и т.н..

Благодаря ти пак за отговора  bouquet!

# 269
  • The point of no return

И благодаря за доверието и хубавите отзиви на двете дами,които са опитали по моята рецепта,много ме зарадвахте. Hug

Довечера ще се включа с един козунак само с  кисело мляко.

1000 благодарности към теб за страхотно вкусната и лесна рецепта   bouquet

Аз до последно нямах вяра, че мога да се доближа до твоя козунак на снимката, обаче и моят стана подобен и даже сега вече е на няколко дни и е невероятно мек и вкусен, както и почти свършил Laughing

Чакам с нетърпение и новата рецепта  Peace

Общи условия

Активация на акаунт