Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 83

• 51 426
  • 719
  •   1
Отговори
# 690
  • В Града на липите
ladychar86:

Казваш: "И не от слабохарактерност, а от чувството за безпомощност, за невъзможност да поправи грешката си"
Вурал имаше много възможности да поправи грешката си. Но не го направи, точно защото беше слабохарактерен. Продължавам да твърдя, че е такъв.
ето и синоними на думата :
(прил.) безволев, непостоянен, непоследователен, колеблив, нерешителен, слабодушен, малодушен, мекушав, страхлив, баба
(прил.) лабилен, със слаба воля
Всяко едно от тези прилагателни му лежи на Вурал. Той през цялото време се люшкаше м/у угризенията и вината си и желанието да я изкупи. Но точно защото е страхлив и малодушен/ да не го тикнат в затвора/ избра смъртта. Самоубийството не е решение, и неговият опит аз го отдавам най-вече на депресията в която беше изпаднал.
Пак казвам, доста серии се опитвах да го разбера, да му съчувствам, да го разгранича от Вурал и Ердоан, но той всеки път се измъкваше като глист от отговорността. А в онзи момент, когато погледна в съда Фатмагюл и отказа да признае вината си, при условие, че й беше поискал прошка на колене и със сълзи на очи, доказва колко е непоследователен и слабодушен.
Него даже го оправдавам по-малко и от Ердоан и Селим. Защото, за разлика от тях той е напълно осъзнат виновник, като Керим.
Може би, ако преди да направи опит да се самоубие, беше признал по някакъв начин престъплението, за да изкупи грешката си пред Фатмагюл, с показания ли, с телефонен разговор в полиция ли, не знам как, винаги има начин, може би тогава, бих го оправдала до някъде.
Но пак казвам, това е просто моята гледна точка. Всички сме много различни, и виждаме нещата от различен ъгъл.
Вероятно само за Керим сме на едно мнение  Grinning

gphilipova     newsm10 newsm10   Аз си мисля, че сега по-често го бръснат, в първи сезон постоянно беше брадясал и това правеше лицето му малко по-слабо. Абе супер си, е. Във всеки епизод е хубав по  различен начин.

# 691
За визията на Керим... Моето мнение е, че момчето си ни е много добре сложено. .... Че малко се бил позакръглил.... е,  ми то тортички, бюреци, таят кебап, ... които му готви любимата - как няма да наддаде! Но и така си ни е добре..... Радваме му, се всички! Peace

А за Мусти какво да кажа - То само едни сини очи останали - та какво друго видехте в него---- само като му видя тънките устни и си се досещам за какво иде реч....  Но  си траем, да видим докъде ще го докара с  недодялаността  си! Имаше време в което му съчувствах, но той надмина всякакви мои резерви! Така, че да си сърба попарата, която си надроби, но там е работата, че продължава с неистовото си желание да потъва все повече и повече....

# 692
  • София
Ох, страхотен!Много ми харесва с по-дълга брада!Много е мъжествен...
Абе доста по-едър е от началото на филма, няма спор...Но, готин е сякак, не видях друго мнение  Embarassed

# 693
  • Стара Загора
=айде да му се порадваме и тук с бялото поло

# 694
  • Пловдив

НОВА ТЕМА 84

Новата тема е готова. Изписваме си тази и се пренасяме.

# 695
=айде да му се порадваме и тук с бялото поло

Доста добре изглежда в това бяло поло.Да го обличаха по често с него ли?
Така или иначе от началото на филма почти,да не казвам че беше с едни и същи дрехи.И не само той де.

# 696
За Вурал:
Не знам дали точно слабохарактерен е думата, която най- точно го определя и дали ,изобщо ,можем с една дума да го характеризираме. Вурал , за мен,беше много объркан,депресиран и определено страдаше. Много му се събра,както знаем . А всеки човек в такава ситуация реагира индивидуално ,според психическата си нагласа ,темперамента си и т. н. Аз също очаквах от него да каже истината, след всичките му терзания , но ...тук ми се струва,че имаше и сценарен трик. Ако беше признал, как щеше да се развие сюжета? Филмът трябваше да свърши много бързо, а тъкмо набра  зрителски интерес. Това е мое мнение ,разбира се..

# 697
Не бях се сетила за връзка Перихан - Лале, но сега ми идва наум, че освен за делото, Перихан може да се намеси и срещу Решат във фирмата, защото тя има много какво да губи. Не си спомням подробно разговора на Решат с Белгин, но беше казал, че никога няма да се разведе с Перихан, с нея имат общи финансови интереси, навярно и имоти и т. н. Та ако Перихан реши да спасява богатството си, преди Решат да го е унищожил, може да играе нещо с Лале (макар че много не ми се вярва, така, само ми минават някакви предположения). И се питам, как са били възпитавани Перихан и Мюнир, брат и сестра са, а са различни светове (провокират ме профилите за героите, за техните семейства, които направи ladychar86)

# 698
  • Пловдив
Здравейте и от мен и честит ни национален празник

Много хубави коментари сте написали,браво. Всеки си има лично усещане за героите и е много интересно да се видят  Hug Аз лично искам само да допълня малко и с моето усещане за Мустафа. Не съм съгласна,че от прекалена родителска любов е станал такъв. Това в което се превърна всичко е следствие на първоначалната му неадекватна реакция,това че надделяха предразсъдъците и ревността над ума( той сам каза, че като е видял Керим се е сетил,че ги  видя двамата вечерта на годежа) и не пожела да чуе Фатма. Действаше като обезумял,изгори домът им,(смисъла на съзнателният му живот) като си мислеше,че така ще заличи и спомена за нея. Но не би! Аз винаги съм била убедена,че той я обича много,но понеже вече я загуби ,а не иска да се примири със загубата и,се превърна в това,което е в момента. Оправяне няма да има за него,защото няма никакъв шанс тя да се върне при него. А в момента той иска единствено нея,както междувпрочем е било винаги. Но понякога действаме прибързано,неадекватно със ситуацията и има жестоки последствия за цял живот  Sad
На мен понеже Керим не ми е тръпка, не се вглеждам чак толкова във външният му вид  Wink Но определено е позагладил косъма  Laughing
А играта на Фърат ми е безупречна през целият сериал. Ще следя с голям интерес и следващите му роли Peace

Зори,благодаря ти за превода  Hug А защо искаш снимка на DAMON,да не играеш дартс  newsm53 Joy Joy Joy

Хриси, отпуши ли се нослето  Grinning

ПП Asha, да ти е жива и здрава майчицата   bouquet

Последна редакция: сб, 03 мар 2012, 16:08 от zlatinag

# 699
  • В Града на липите
Вале, ти сама знаеш, че семейството не е единственият фактор за изграждането на човек като личност.
Веднага ти давам за пример братята Булут. Еднаква майка, еднакъв баща, безкрайно различно поведение. Макар да забелязвам у двамата и някои сходни черти.
Но в доста ситуации Яшар никога не би постъпил като брат си. Какъвто е и случая Перихан-Мюнир.
Въобще примери много.

п.п. Злати, след 64-ти епизод оздравях напълно, и както казва Керим - "хрема - мрема, йок" или нещо подобно казваше.

Последна редакция: сб, 03 мар 2012, 16:19 от hrissi_sz

# 700
Честит Национален Празник!
Прочетох слухчетата и вече нямам съмнение ,че на 8-ми март ще пийна малко повечко преди серията,че иначе няма да мога да я гледам.Много нерви се очертават пак много сълзи .Браво на татко Фахретин опроверга очакванията ни ,но това за Керим пак рани пак болници много ще ни дойде.А за слухчето за затвора и то ако се окаже вярно кое по -напред незнам!!!!!

# 701

Зори,благодаря ти за превода  Hug А защо искаш снимка на DAMON,да не играеш дартс  newsm53 Joy Joy

В Япония има специална стая във всяка фирма,където като се ядосат на шефа,отиват и започват да хвърлят стрелички по снимката му Laughing Струва ми се,че Зори ще играе дартс Joy Joy Joy
Може ли и за мен снимка на въпросната особа Wink

# 702
Хриси, съгласна съм, затова пиша, защото в профилите на ladychar86 твърде много се залага на семейството и възпитанието.
Но, Перихан и Мюнир са два полюса, а Мустафа и Яшар, колкото и да са различни, носят и нещо общо. Иначе, примери за различията има във всяко семейство, вкл. и моето.

# 703
Хриси, съгласна съм, затова пиша, защото в профилите на ladychar86 твърде много се залага на семейството и възпитанието.
Но, Перихан и Мюнир са два полюса, а Мустафа и Яшар, колкото и да са различни, носят и нещо общо. Иначе, примери за различията има във всяко семейство, вкл. и моето.
Да така е, залага се много на семейството, но аз съм пропуснала да спомена и техните традиции, но понеже тях вече момичетата ги разбишкаха до крайност, та затова въобще не исках да подхващам темата. Особено за Мустафа. Бях писала за него преди, че е жертва и на закостенелите, дребноселски разбирания за живота, които си ги имаме за пример и у нас, ма не ми се пак подхваща темата. Момичетата имат много да кажат повече от мен за тях. Същото важи и за Яшарановите побратими, които пък са от Голямото доброутро и Съсловие, при което голяма част от тези традиции са отшумяли и отстъпили място на Големите Игри, Лъжи, Лицемерия и Сребролюбие. Но това пак е вече много търкано. И Керим, който макар и живял в същото това селце, пък съвсем по друг тип израсъл , в едно по- свободно отношение към света, по- реалистично, наследено от Мерием и майка й, които са със съвсем по-  мъдро схващане за живота. Той също така е учил и извън селото, пътувал е и има по- широк мироглед, за разлика от нашето Тъпо парче Мусти.

# 704
  • AMS
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Ето ме и мен.
Благодаря, за анализите на героите, които продължавате да правите, както и за всичко друго, което сте написали.
Бризче, пиши още, каквото знаеш за обичаите, както банята след ..., и всичко свързано с типичния им живот. Така ми отваряш очите още повече.
Мисля си, че не са ни показали как Перихан покани на закуска Лале. Може би там е заровен ключа от бараката. Не изключвам и връзка с Фахредин. Аз искам и това, и онова да е. Всъщност не разбрах тя какво каза в полицията!?
А колкото до външния вид на Керим. Ами то му се е подпалила главата на момчето, а вие искате на фитнес да ходи. Няма време!!!
За подсказките!!! и за следващия фрагман, не се надявам на нищо романтично.
Вече писах - до малко преди края - ще е шок и ужас!!!

Общи условия

Активация на акаунт