Защо една жена иска да ражда?

• 15 050
  • 227
  •   1
Отговори
# 75
Време е да измислим някакъв тур с препятствия- езеро с крокодили, ходене по въже над вулкан и който го е минал, да се смята за пич. Че това с деленето на раждали/нераждали и мен почва да ме дразни, най-вече за натиска, че трябва да сме родили.

Ама стой и гледай, щото аз имам само едно, а трябва да са две!

Предпочитам крокодили:)

# 76
  • Пловдив

А защо всичките ми родили приятелки и познати, говореха за болка, за болка, за болка, за ужасна болка Sad?

Защото са болезнени контракциите, които може да продължат часове и дори дни, докато дойде момента  на самото раждане.

# 77
      Предполагам, отговорът на въпроса е защото дойде времето да поискам. задействал се е някакъв инстинкт. На 24 едва ли съм била в състояние да си направя сериозен анализ и да си дам смислен отговор на този въпрос. Сега е малко късно. Просто разбрах, че вече искам дете. Донякъде го планирах - изчаках да завърша и тогава происках бебе.
     Обичам децата от малка, а през четирите "бездетни години" от брака ми се наслушах на съвети от типа "Роди докато си по-младичка, и докато свекърва ти е по-млада, за да ти помага", "Не чакай да завършиш, което бебе не се е родило, само то не е било отгледано" и прочие. Все неща, които могат да убият желанието на една жена да става майка. Не смея да се заричам, че не са ми повлияли в едната или другата посока. Сигурна съм, че докато не исках ми даваха стимул да давам отпор на всякакви добронамерени тетки. Но дали подсъзнателни не са ме мотивирали в обратна посока - не зная.

Колкото и да са ти харесвали коментарите наистина е важно да има кой да ти помага и да те смени поне за час. А бабите е много хубаво, ако са млади и имат желание да помагат.

# 78

А защо всичките ми родили приятелки и познати, говореха за болка, за болка, за болка, за ужасна болка Sad?

Защото са болезнени контракциите, които може да продължат часове и дори дни, докато дойде момента  на самото раждане.

И не само. Боли разкритието, защото шийката на матката се разтяга. В зависимост от тъканите, може да не се усеща, но я си спомнета как боли, ако опитате шпагат?

Болят контракциите като от изпомпан мускул.

Освен това всяка една контракция може да не е супер болезнена, но я си представете, че удряте с чук пръста си на всеки пет минути. Досадата и повтарянето допринасят за усещането за болка и дискомфорт.

Изобщо, много весела работа. И това е, ако всичко е наред.

Наистина си заслужава да се изследва мотивацията на жената да ражда. Бизнес мениджърите могат да открият начин как да мотивират толкова силно, че служителите им да вършат всичко и да искат само усмивка като награда:)

# 79
Отговарям: Не, не си търся съмишленици. Напротив, искам да разбера кое е водещото при тези, дето искат да родят. Най-добронамерено и любознателно.
Защо не отговаряш, дали знаеш друг начин да имаш биологично дете.

Отговорих някъде напред. Сурогатно, например.
А аз изобщо и не държах да е биологично, нещо ми е повреден инстинктът за възпроизвеждане. Или пък нежеланието да бременея надделява, знам ли.

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 15:55 от usmihni_mi_se

# 80
Е, Бандида, искаш да кажеш, че съм непълноценна жена Rolling Eyes, защото не съм родила  и не съм минала екстремна ситуация Rolling Eyes?

Глупаво е заради страховете си да се лишаваш от собствено дете. Чак и не вярвам,че си намерила мъж, който да те подкрепи в тази ситуация. Не е толкова страшно, казвам ти го от опит - аз имам 3 деца.
И да...аз смятам,че жена здрава и във фертилна възраст да иска дете, но да не иска да роди....е не точно непълноценна, но нереализирана.
А друг е въпроса, че няма достатъчно деца и сме с отрицателен прираст/ не се смейте/. Затова повечето ще се пенсионираме/ако доживеем / на 70 или повече години.

# 81
  • София

Просто съм тоолкова сбъркана от малка с тия приказки, с които съм израснала..че щастливият завършек на Любовта, го свързвам само с " и заживели щастливо и имали деца"..Wink)

Grinning И аз съм като теб.

Всъщност, желанието ми беше да имам собствени деца, не просто деца....
И ужасно ги исках от мъжа си. При мен вероятно сработват чисто животинските инстинкти. Не съжалявам, че съм им се поддала....Болки и страдания почти не помня....Чувствах се и трите пъти супер доволна. Не се фукам с ражданията си и смятам, че те са си мой личен избор. Не смятам жените без деца по-долу от себе си - това е много много тъпо.

# 82
  • Колибите
Е, Бандида, искаш да кажеш, че съм непълноценна жена Rolling Eyes, защото не съм родила  и не съм минала екстремна ситуация Rolling Eyes?

Глупаво е заради страховете си да се лишаваш от собствено дете. Чак и не вярвам,че си намерила мъж, който да те подкрепи в тази ситуация. Не е толкова страшно, казвам ти го от опит - аз имам 3 деца.
И да...аз смятам,че жена здрава и във фертилна възраст да иска дете, но да не иска да роди....е не точно непълноценна, но нереализирана.
А друг е въпроса, че няма достатъчно деца и сме с отрицателен прираст/ не се смейте/. Затова повечето ще се пенсионираме/ако доживеем / на 70 или повече години.

Мерси Joy. Ще знам, че в твоите очи съм нереализирана Joy.
Благодаря ти още веднъж.

Нямам мъж, миличка.

P.S. usmihni_mi_se, дали вече не почнах да тропкам с копитца Rolling Eyes Joy?

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 13:30 от Розмариня

# 83
Колкото и да са ти харесвали коментарите наистина е важно да има кой да ти помага и да те смени поне за час. А бабите е много хубаво, ако са млади и имат желание да помагат.
    Не ми харесваха коментарите. А с второто съм съгласна, хубаво е да има кой да ти помага, ако помощта е желана и дадена с удоволствие, не по принуда. Но едва ли това е основния мотив на някой да се реши да роди в момент, когато не иска  да ражда. Grinning

# 84
Отговорих някъде напред. Сурогатно, например.
За това най- малкото трябват и пари, освен всичко друго.
Можеш да не държиш, но повечето държат на това , като се започне от техни гени, до износване /усещане/ и някои и раждане.

# 85
  • Linz
Защо си мислиш, че ти като не искаш да раждаш, някоя друга ще иска да го направи вместо теб?

# 86
За дете не е трудно да намериш мъж. Имам предвид "правенето".

Не считам не раждалите за не реализирали се и т.н.
Една категория хора не мога да разбера - тези които могат, но не искат да имат дете.

# 87
  • Колибите
За дете не е трудно да намериш мъж. Имам предвид "правенето".

Не считам не раждалите за не реализирали се и т.н.
Една категория хора не мога да разбера - тези които могат, но не искат да имат дете.

Искала съм да родя, но се страхувах от болката. Това е.
Както и да е.

# 88
Като ви чета, все едно са ви разпъвали на кръст, а не сте раждали...
Това боляло, онова боляло...
Контракциите не бяха нищо особено за мен, а имах такива от 00ч, та до 8ч когато ме вкараха в операционната. Имала съм къде по-ужасни гастритни кризи.
Разкритието изобщо пък не съм го и усетила, а влязох с 3см, и на сутринта бях със 7см.
Вярно, не съм раждала нормално, но и нямаше как...но всеки организъм си е различен и не може да се обобщава колко много боляло...

# 89
При мен беше странно. Малко след като се запознах с мъжа ми, на една от поредните ни срещи в заведението седнаха един мъж, една жена и тяхното бебе. От много малка, всеки път когато видя дете се държа като онези досадни идиоти. Хиля се и цвиля. Чувствам се много спокойна и щастлива докато съзерцавам бебета. Както и да е. Гледах бебенцето и когато се обърнах и погледнах мъжа ми, просто осъзнах, че искам да имам дете от този човек. Тогава и двамата работехме с деца и всеки път, когато го погледнех да хваща за ръчичка някое хлапе, да се прави на шут и внимателно да му обяснява какво е гледал по телевизията, нещо в мен трепваше. Не си представям да съм здрава, да имам право на избор и да избера лесният път на сурогатното майчинство например. Може би когато дай Боже забременея да променя мнението си, но все си мисля, че споменът за 9-те месеца "драйфане" и болката от раждането ще изчезне в моментът, в който прегърна детето си.

Общи условия

Активация на акаунт