Защо една жена иска да ражда?

• 15 054
  • 227
  •   1
Отговори
# 105
Какво ни кара неистово да се стремим да минем през месеци драйфане, психическо и физическо натоварване, необратими увреждания на какво ли не, за ужаса на самото раждане даже да не споменавам?!

Въпрос на гледна точка. Наистина има патологични бременности и тежки неразположения, но не е нито норма, нито е задължително да се стремиш наистово към това.
Просто исках да имам деца, а бременността и раждането не ме интересуваха, важното е после. И с двете бременности имах неприятни ситуации, но не може и дума да става за драйфане, необратими увреждания и какво ли не. Единствено съм гледала добруването на бебетата, а аз, колкото и нескромно да звучи, мога да изтърпя всичко. Именно заради здравето и живота на бебетата родих секцио и двата пъти. Не ме е страх от раждането като преживяване, но в случая се доверих преценката на лекарите.

# 106
Да бе, то циганките всички тогава са атлетични жени. Изтрелват ги като куршуми тея бебета, средно по 5-6  и търпят на болка като кучета.

Пробвай ти да изминаваш десетки километри от кофа до кофа, да ровиш с кука и да теглиш количката с боклуци по цял ден. Няма ли да си по-стегната и силна, отколкото ако седиш на ергономичен стол и да се подкрепяш с бисквитки в ранния следобед?

# 107
Защото е най-нормалното и естествено нещо за една жена, която обича...

bouquet

....и която е обичана.

И детето, което ражда е плод точно на тази любов. Peace

# 108
Вероятно ми има нещо, но никога не съм считала детето като плод на любовта ни  Thinking

# 109
Защото е най-нормалното и естествено нещо за една жена, която обича...

bouquet

....и която е обичана.

И детето, което ражда е плод точно на тази любов. Peace

Peace

# 110
Добре де, питам защо приемаме физически и психически дискомфорт, харчене на пари, драйфане и болка от сбиванията, само и само да сме студенти и да имаме вишу?

Явно има някаква награда.

Тъй като исках минимален дискомфорт, взех каквито мога мерки, вкл. да родя малко по-млада от най-новите стандарти, за да имам ресурс за възстановяване.

# 111
Драйфане и сбивания  Joy Joy Joy
Все повече ме изумяват някои от разсъжденията ти.

# 112
За всяка мечта, която имаме се искат усилия и смелост да я постигнем. Иначе сами си избираме как да живеем. Както си го направим живота - така ще си го живеем.

# 113
Господ най-често дава деца на тези, които не заслужават, казваше баба ми.

# 114

Като не искаш да родиш Господ как да ти даде деца? Като онзи виц- Господи, моля те помогни ми да спечеля от тотото. И Господ му отговорил - Ами, пусни един фиш де! Laughing

# 115
Като споменахте за плода на любовта, освен че исках да имам деца, много исках да взема материал за тях точно от баща им, защото бях надушила превъзходни гени.

# 116

Ма и тя, баба ти - е имала деца явно  Joy

# 117
Драйфане и сбивания  Joy Joy Joy
Все повече ме изумяват някои от разсъжденията ти.

Ми то като четеш по новините, студентството е баш това...

Интересното е, че нито една девойка няма да се оплаче от редовните неразположения и драйфане от студентството, но защо като е от бебе да е по-страшно?

Щото после има отговорност. Да беше само дискомфорта, ама после трябва и памперси, и нула време за теб...ей това също си е страшно.

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 14:52 от Mamacita Bandida

# 118
Като не искаш да родиш Господ как да ти даде деца? Като онзи виц- Господи, моля те помогни ми да спечеля от тотото. И Господ му отговорил - Ами, пусни един фиш де! Laughing

Е хайде сега, значи никога не се е случвало жена да забременее без да иска и планува и да роди детето, но да се окаже лоша майка?! Както и жена, която бленува и мечтае за това, но минава през 10000 процедури, инсеминации и инвитро....
Много правилно го е казала жената.

# 119
  • Kопенхаген

Допълвам: И на лошите майки момчета...

Общи условия

Активация на акаунт