Виж митохондрийната ДНК- тя си е по женска линия и може да се проследи до най-старите ни прародителки, което не може да се каже за У-хромозомата.
Не смятам, че "аз давам живот"- тялото ми го дава, но само тривиално, тоест с тялото си участвам в играта на природата. Но моята идентичност и аз не са обвързани с действието на тялото ми. Да, интересно е, че девет месеца помагам на едно човече да се дели и расте, но това не съм "аз", тъй като процесът не е съзнателен. Природата дава живот чрез мен. Съответно бих обичала деца еднакво, независимо дали са се хранили от моето или от чуждо кръвообращение. Но не всяка жена е способна да разграничи бременността от идентичността си.
Човешка конструкция или не, то е факт, че такава е нашата конструкция и ние живеем с нея вече много години. История, традиции и обичаи му се вика на това. Хич не ми изглежда чак толкова модерно да се стремим да отричаме всичко. Защо и кому е необходимо? Напоследък е тенденция, която според мен не е градивна, а напротив. Отричаме брака, отричаме родствените връзки, имената, фамилиите и всичко, което ти дойде на ум. Не виждам да сме по-щастливи от този факт честно.

.