Отговори
# 630
  • София
Съглана съм Креми Анев.По стечение на обстоятелства гледам куче. Но изказвания от рода на Vesi792007,че предпочита да срещне агресивно куче , пред човек... съвсем не е в час!Вероятно не знае, какво значи да те захапе и да имаш страшни последици от инфектирана рана, пълна с бактерии, а за белезите да не говорим, те са за цял живот. Немислимо е, човек да бъде изяден от куче, което вече е факт. Всеки трябва да си знае мястото!!Кое е по-важно, човешки живот, или куче, независимо на колко си години.Ако това беше наш близък, дядо, баща, кое чувство в нас ще уважим?? Ако това беше нашето дете...?Има породи, които са категорично забранени в Европа, а тук си се разхождат необезпокоявани с горди собственици.

# 631
Има породи, които са категорично забранени в Европа, а тук си се разхождат необезпокоявани с горди собственици.

Тъй, често са пуснати свободно, без намордници.
На кого да се оплача? И като подам сигнал какво да кажа - днес, в 16.24 часа на нам си коя алея, беше пуснато куче без намордник, стопанинът е със синя блуза и светли дънки?!

# 632
Да, или вчера в парка Гео Милев по централната алея, без каишка и наморник се разхождаше куче от породата Дого аржентино, забранена в доста страни. Те инпекторите правеха проверки една седмица, глобяваха, па си се прибраха. Какви полезни ходове имам с двегодишно дете в ръка, ако Аржентиното нещо не ни хареса? Някой ако може да сподели ноу-хау ще съм благодарна.

# 633
  • Fort Worth, TX
Има породи, които са категорично забранени в Европа, а тук си се разхождат необезпокоявани с горди собственици.

Тъй, често са пуснати свободно, без намордници.
На кого да се оплача? И като подам сигнал какво да кажа - днес, в 16.24 часа на нам си коя алея, беше пуснато куче без намордник, стопанинът е със синя блуза и светли дънки?!

Аз съм забелязала , че кучкарите са мн последователни.Изкарват по едно и също време кучетата си и по един и същи маршут.Да, докладвай го и им го покажи , ако трябва.Често засичам мъж с бултериер. винаги е на повод и с намордник, Макар че са в гората.Вероятно като навлезнат във вътрешноста й го пуска от повода, но там пък вероятноста да срещнат човек е мн малка.

# 634
  • Fort Worth, TX
Да, или вчера в парка Гео Милев по централната алея, без каишка и наморник се разхождаше куче от породата Дого аржентино, забранена в доста страни. Те инпекторите правеха проверки една седмица, глобяваха, па си се прибраха. Какви полезни ходове имам с двегодишно дете в ръка, ако Аржентиното нещо не ни хареса? Някой ако може да сподели ноу-хау ще съм благодарна.
Викаш с пълно гърло и вдигаш детето възможно най-високо.

# 635
Викаш с пълно гърло и вдигаш детето възможно най-високо.
Благодаря. Дано не се наложи да прилагам съвета.

# 636
... какво всъщност още обсъждаме?
1. Какво направихме, за да подобрим средата в парка, който посещаваме?
2. Какво направи общината след това?

Мога да ви кажа какво се случва в Гео Милев, откъдето тръгнахме. ...Резултатите: всички табели са изкъртени след 3-4 дни престой, кучета все още има отвързани.

Ако имате някакви идеи или сте предприели конкретни действия, казвайте.
"Обсъждането"  ви е като преливане от пусто в празно. Има ли поне един град в България където няма кучешки проблем ?  Не, НЯМА !!!
Това означава ЕКСТРЕМНА ситуация т.е. ситуация БЕЗ изгледи за бързо РЕШАВАНЕ. Все едно да обсъждате достатъчни ли са за живот 140 лв пенсия и да апелирате"ако имате някакви идеи ...  казвайте.  Mr. Green

Деформирана е държавата, деформиран е и морала на българина. Пенсионерите умират от глад а вие сте са загрижили за кучетата. Ако грижата ви е истинска тогава опънете поне един плакат с призив по малко хора да ядат. - не е политкоректно.  Sad

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 14:41 от plamenhk

# 637
Креми, не вярвам някой внимание да ми обърне. Само се моля нищо да не се случи с мен, с детето ми.
Той кара колело, винаги до мен. Има обаче кучета, които подгонват велосипедисти. Вчера с един огромен ротвайлер се случи - подгони ми детето, както караше.

Къде мога да се ориентирам за местата за извеждане на кучета без повод, за да се съобразя с това?

А съветът за вдигането на детето и крясъка, дали върши работа?
Божичко, кучета цял живот съм гледала (вярно, все декоративни породи), но такъв ужас изпитвам от дого аржентино, питбули, страфорширски териери, алабаи и пр.

# 638
  • София
Sourcherry, това е списъкът на общините и техните наредби

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 14:45 от милинка

# 639
  • София
Но изказвания от рода на Vesi792007,че предпочита да срещне агресивно куче , пред човек... съвсем не е в час!Вероятно не знае, какво значи да те захапе и да имаш страшни последици от инфектирана рана, пълна с бактерии, а за белезите да не говорим, те са за цял живот.

А ти вероятно не си нападана от човек. Не знаеш какви белези и травми оставя това, какво е да подскачаш от собствената си сянка или да ти се подкосяват краката, защото си чул нечии стъпки и не знаеш, дали няма пак да ти се случи. Определено предпочитам цяла глутница агресивни кучета пред това отново да срещна някой изрод.

# 640
  • Fort Worth, TX
Не знам. но това за вдигането  си го мислих днес като се прибирахме от разходка.Пътят ми минава през мн бездомни кучета и за мен това ще е единственият вариант , ако ме нападне такова.Вдигам го на ръце, почвам да викам и ритам с крака, докато някой ми помогне.

# 641
Милинка, благодаря!

Креми, ритането с крака изобщо няма да помогне. Ще те захапе и няма да пусне.
Единственото, което практикувам е тихично измъкване, без да гледам към животното.

# 642
Аз съм си мислела за някакъв паралитичен спрей, който да се използва при нападение....

# 643
  • Fort Worth, TX
Но изказвания от рода на Vesi792007,че предпочита да срещне агресивно куче , пред човек... съвсем не е в час!Вероятно не знае, какво значи да те захапе и да имаш страшни последици от инфектирана рана, пълна с бактерии, а за белезите да не говорим, те са за цял живот.

А ти вероятно не си нападана от човек. Не знаеш какви белези и травми оставя това, какво е да подскачаш от собствената си сянка или да ти се подкосяват краката, защото си чул нечии стъпки и не знаеш, дали няма пак да ти се случи. Определено предпочитам цяла глутница агресивни кучета пред това отново да срещна някой изрод.
Вероятноста и в двата случая да се стигне до най-лошото е голяма.И ако те заобградят 10 огромни песа какво ще направиш?Не приказвай глупости моля те.Мястото на бездомните кучета не е на улицата. дом любимци да се движат до техния стопанин на повод и съответно с намордник при определени породи.В Плд и по-напред съм казвала има специални места където са заградени и тичат на воля , без да има риск да захапят някой.Когато се наиграят стопаните си ги изкарват на повод.

# 644
Наблюденията ми от Борисовата и от Южния парк са, че алеите са кучета са най-обезкучените. Виж, по нормалните алеи е друга бирата. И велосипедъри на мръсна газ, и кучета от всякакъв калибър без нужното обезопасяване.
Жарита, за съжаление не винаги можеш да бъдеш с кучето си и да разчиташ на на него. За съжаление и сред хората не можеш да се чувстваш в безопасност, защото много малко хора ги интересува какво се случва с някой друг.  Hug  

Общи условия

Активация на акаунт