Отговори
# 585
Божке...  това сигурно ли е? Joy

Да, но защо го правят - не знам.

# 586
благодаря за отговора,  Jarrita!
Струва ми се доста странно. Има страшно умни животни, но има и такива, които биват отглеждани от откровени тъпоъгълници (както и при хората, разбира се). При мижавите пространства, териториите доста се припокриват и трябва да се разчита единствено на съвестта на по-силната страна.  Rolling Eyes
plamenhk, кое точно му е смешното и как по този начин ще се превъзпитат безотговорните стопани и още по-безотговорната община?  

# 587
Божке...  това сигурно ли е? Joy

Да, но защо го правят - не знам.
Да, на една приятелка лабрадора счита човешкото л**** за най-големия деликатес. Приятелката ми разказваше колко неудобно се е почувствала пред една майка, която минавала с детенцето си, покрай кучето точно след като е закусило с подобно лакомство. Майката била абсолютен пич /по всички кучешки критерии/ и казала на детенцето си: "Виж какво сладко кученце, ела да го погалиш..." и докато приятелката ми се обади ... кученцето облизало детенцето през лицето! Ай, греда! Stop

А това с отровата под пейките е най-голямата глупост! Хората, които го правят са абсолютни престъпници!

# 588
  • София
Недоумявам как може възрастни хора радостно и доволно да слагат цитати от вестници за разпръсната отрова, с която се тровят кучета. Разберете бе, хора, опасно е! Че ще отровите домашен любимец едно на ръка, но децата също щъкат, пипат по земята. Не може толкова безразсъдно поведение.

# 589
Как можем да се оправим с домашните кучета тичащи свободно из парка ?

Най-доброто е мъртвото куче!  Mr. Green

Браво !!!  "Пролетно прочистване" с отрова на кучета и котки.  Mr. Green

Нека да направим града си по-чист и красив ! Mr. Green

Не знам как може да има такива тъпанари и изобщо им се позволява да пишат по форуми?!?! Няма ли модератори в БГ мама, не мога да разбера?

В началото на темата някой намираше за много остроумно да се разхвърлят кренвирши с отрова.
Вие нормални ли сте? Това "пролетно" почистване може да изтрови половината деца из парка, които пипат по земята, въргалят си играчките, топките им се търкалят и под пейките и само допир с подобна гадост може да ги отрови!!!! Половината малоумници, които ходят при "приятели" с лаборатории да им бъркат разни отрови, е по-добре да внимават да не се изтровят сами, преди да "решават" проблемите по парковете!

# 590
  • София
Нали имаше тема защо се информира модератор? Преди малко направих точно това, направо недоумявам как може да има толкова ненормални хора.

# 591
Ама в този форум имало много находчиви и идейни хора!  Този с пролетното почистване нека не забравя, че и неговите деца ходят в "почистените" паркове. А на идейните хора с намордника - ами то не е ли по-лесно и децата да се вържат с ръце зад гърба и лепенка на устата, вместо да се възпитат?

Аз не съм съгласна агресивни и необучени кучета да тичат сред децата, а и не само. Но не съм и съгласна майки, баби или няма значение кой да прави проблем, че кучето е пуснато, на място, къде има право да е така! Редовно се случва да си викам кучето и да ходи на ред до мен, когато се разминаваме с майки с деца, за да не получат инфаркт, но да си кажа честно, с удоволствие бих минала точно покрай онези, които ми викат от далеч да си го вържа, понеже така трябвало според тях.

За тези, на които им е любопитен факта с яденето на л**на от кучетата ще обясня и двете причини, за които знам. Първата идва още от раждането на кутретата. Ако няма човек ,който непрекъснато да почиства, в кучилото майката изяжда това, което кутретата свършат, за да поддържа мястото чисто. От там тръгва навика на малките кученца, с което след това собствениците се сблъскват. Втората е липса на някакъв ензим, който ги кара да си го търсят с л**ната. (Сещате се как, ако организма има нужда от нещо, ви се дояжда)

# 592
Втората е липса на някакъв ензим, който ги кара да си го търсят с л**ната. (Сещате се как, ако организма има нужда от нещо, ви се дояжда)

Демек е полезно за тях?  Mr. Green

Вече споделих преди много страници, че аз нямам никаква идея къде в софийските паркове могат да се пускат кучета и къде не могат.

Идеята, че преди да отидеш в Южния парк (което аз правя 2 пъти годишно), трябва да издириш съответната наредба в сайта на общината, е просто неработеща. Ако нямам интернет, ще си стоя вкъщи ли?

Докато няма табели и ограждения, никой няма да знае какво е решила общината по въпроса с районите за кучета и всеки ще се чувства неоправдан.

Поне да сложат по една карта на входовете - кое къде може или не. Там обикновено е по-осветено и може би няма да изчезне веднага.

# 593
Втората е липса на някакъв ензим, който ги кара да си го търсят с л**ната. (Сещате се как, ако организма има нужда от нещо, ви се дояжда)

Демек е полезно за тях?  Mr. Green

Вече споделих преди много страници, че аз нямам никаква идея къде в софийските паркове могат да се пускат кучета и къде не могат.

Идеята, че преди да отидеш в Южния парк (което аз правя 2 пъти годишно), трябва да издириш съответната наредба в сайта на общината, е просто неработеща. Ако нямам интернет, ще си стоя вкъщи ли?

Докато няма табели и ограждения, никой няма да знае какво е решила общината по въпроса с районите за кучета и всеки ще се чувства неоправдан.

Поне да сложат по една карта на входовете - кое къде може или не. Там обикновено е по-осветено и може би няма да изчезне веднага.

Съгласна съм!

В Бургас например проблема е решен много лесно. Има огромни заграждения само за кучета и това е. Ако не ти харесва, кучето ти ще е вързано. Има в цялаат морска градина торбички и кошове за кучешките л**на. Да, ама в София няма нито кошове, нито специални ограждения. Хвърляме си торбичките в обикновените кошове и си разхождаме кучетата, където е разрешено. Разберете, че никой не иска от вас да не ходите по кучешките поляни - абсурдно е! Но правенето на скандал на тези места, че кучето е пуснато, не е правилно!

# 594
Има кошове и в София, и то специално с държач за торбички и там се хвърлят лайненцата.
София сме все пак.

Бургас доста проблеми реши през последните години. Евала на кмета ви, направи Бургас прелестен.

# 595
  • София
Ако се обозначат изрично алеите за разходка на любимци, обособят се заградени места за игра на кучетата, мисля че всички ще са щастливи. И двете страни страдат до момента от едно и също - липсата на правила.
В наредбата, касаеща района, където живеехме, за място за разходка на кучета беше вписан терена зад нашия блок. Не знам кой малоумник от общината го беше писал, но този терен представляват 2 детски площадки, обособени като паркче през годините. Зорлем нарушавах наредбата, за да не се разхождам точно там.
Ако се изчистят всякакви такива неразбории, щастливи ще са и двете страни и ще съжителстват мирно и тихо.

# 596
Има кошове и в София, и то специално с държач за торбички и там се хвърлят лайненцата.
София сме все пак.

Бургас доста проблеми реши през последните години. Евала на кмета ви, направи Бургас прелестен.

Веднъж не съм видяла такъв кош. Къде ги има?

# 597
Такива кошове има в Борисовата градина, Южен парк, паркът зад хотел Хилтън.

# 598
Но правенето на скандал на тези места, че кучето е пуснато, не е правилно!

Никой не твърди, че е.

Но първо, кучетата наистина са навсякъде - не само по някои алеи.

И второ, никой не знае коя място за кого е. Ок, има хора, които си ходят всеки ден в едни и същи паркове и градини. Но повечето са "гостуващи" в събота и неделя - няма как да съм информирана за най-новите хрумвания на общината за всеки софийски парк непрекъснато.

И аз кошове май не съм виждала, но може и да не съм се заглеждала.

# 599
И второ, никой не знае коя място за кого е. Ок, има хора, които си ходят всеки ден в едни и същи паркове и градини. Но повечето са "гостуващи" в събота и неделя - няма как да съм информирана за най-новите хрумвания на общината за всеки софийски парк непрекъснато.

Понеже е пълно с "умни" хора, които откъртват табелите, можеш да се ориентираш по стойките за пликчета, които бабите и клошарите редовно ограбват сутрин. Зелени стойки с жълти контейнерчета. Те също обозначават, че това е алея за кучета.

Общи условия

Активация на акаунт