Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 84

• 58 426
  • 721
  •   1
Отговори
# 390
# 391
  • Пловдив
Добро утро и от мен  Hug Е,няма такъв смях, Хриси,абсолютен бонбон си   love001 Сега ако може и да  ми кажеш и с какъв точно цвят червило беше Ердоан  Joy Joy Joy Ако в четвъртък нямаме серия да знаеш,че от сега си назначена водеща на вечерта и си искаме да ни изиграеш една серия по  твоите сънища  Grinning Hug

Евелин  Hug,мерси за разходката до Венеция. Предствих си, че съм на едната гондола с доктора  Wink Embarassed Embarassed

dani_ka, благодаря ти и аз за превода на резюмето   bouquet

Славенка, добре че съм на диета и тази супа не ми се полага да я ям

# 392
 Добро утро / все още / от сладурите и от мен !

Влизам в темата с особено настроение и най-вече чувства, които искам да споделя с вас / макар и виртуално /. Днес се е родила скромната ми особа, затова искам да почерпя за свое здраве - което най-искрено си желая сама на себе си ! Да ви е сладко - почерпката ми е "пословично скромна" - някои знаят от къде съм.

Връщам се назад да ви изчета - само бегло погледнах, че има новини.

# 393
  • София

Ladychar, аз не пиша често, затова дано не ти прозвучи като критика моето разсъждение. Не критикувам, защото съм съгласна с всичко. Просто нека е като допълнение на твоите два поста- 475-ти и 596-ти.
Скрит текст:
Мустафа- не смятам, че само родителите му имат вина за този психологически портрет.
И точно тук, леко ще се отклоня от темата „Мустафа“, защото бих искала да подчертая, че себеотричането в името на децата е типично турска черта, която няма как да не сме забелязали точно ние- любителите на турското кино и най- вече на турските сериали, където тя е много ярко откроена. Hug
Тази черта бих нарекла „добродетел“, защото предпазва крехката детска психика от нараняване, макар че понякога и на мен ми се струва, че това прекалено внимание и отношение към подрастващите не е здравословно- забелязали сте със сигурност, че дори повишаването на тон на дете, винаги се осъжда от други присъстващи. ooooh! Това според мен, води до изграждане на една нереална представа за трудностите в животаи много често изправя децата в бъдещето пред дилемата сами да вземат решение /което не се знае дали винаги ще бъде правилно/ или да се свият в черупката си и да отидат да питат мама и тате как да постъпят /което пък може би е и целта на този вид отношение- така ролята на родителите става решаваща в живота им/
  Но да се върна към Мустафа-за неговия психопортрет, значение оказа средата, в която живее  и... вроденото му, генно наследено чувство за непогрешимост. Да си спомним- нито майка му, нито баща му в онзи мрачен ден след изнасилването не се замислиха, че може да са сбъркали някъде в поведението си пред хората. Напротив, убедени бяха, че това е правилният модел за поведение. Стовариха вината изцяло върху Фатмагюл и окайваха собственото си чедо. И това продължи почти до смъртта им. Точно това тесногръдие и чувство за непогрешимост, според мен, са направили Мустафа егоист с незадоволено „АЗ“. Та той нито веднъж не се замисли дали постъпва правилно- дори спрямо хората, които „уж“ обича- родителите си, Хаджер, та дори и Сердар, но най-вече Фати! Убедеността му, че прави „най-доброто“ за тях го направи жесток и безскруполен престъпник.
Селим и Ердоан.
Аз бих разделила тези „близнаци“. Селим е истинско мамино синче, което не само че е получавало всичко наготово, но него дори не са го посветили в бизнеса на родителското тяло. Да си спомним първа серия- та той не само не е работил в „Яшаран-холдинг“, той е обикалял света и е живял разгулен живот-безброй приятелки, алкохол,...... Хваща изгодна „партия“ и решава да се ожени. Любов????? Аз не видях такава. Това беше за него, а и за родителите му – просто „сделка“. Та той реши да „влезе“ в бизнеса точно за да докаже на Мелтем, а и на Ердоан, че и той може! При него нездравата семейна среда, а и нека го нарека „задължителното“ покровителство от семейството няма как да не окажат своето пагубно влияние. Свикнал да получава всичкои в същото време, всяка негова грешка да се „откупува“ и друг да има грижата за нея, той няма как да не се превърне в мекотело.
Ердоан.
Разполага с повече умствен потенциал от Селим, защото родителите му са били подтискани от Ришат. Той няма волността на Селим, макар и през повечето време да са заедно. Ердоан работи във фирмата. И това, че поне влиза в холдинга му е помогнало да види истината за своето семейство- наблюдава поведението и отношението на своя чичо, свидетел е на унижението на баща си и това неминуемо води до зараждането на омраза, омраза, базирана на завистта. Дребните „заяждания“ със Селим, скроените номерца с бившите гаджета бяха началото. После вече, обсебеният му от омраза и завист мозък започна да ражда все по-големи, значими и необратими золуми. Аз имам чувството, че той ще се превърне в „гробокопача“ на  холдинга, пред вид последните му забежки със секретарката на Ендер.
Вурал-
Богат и разглезен- да!,но ...... тук изобщо липсва семейството. Леман и Шамси не са винаги до него. Те си имаха своя живот. Пътували са непрекъснато в някаква посока, зарязвайки го сам у дома. Не, че в тези свои пътувания са били заедно! Да, физически са били, но....
Леман е била обсебена от изпепеляваща любов, а Шамси изцяло погълнат от работата си. При тях любовта към детето, а и към семейството, е била нещо като „даденост“, предопределеност, механично задължение- осигурено му е всичко, но до тук! Какво става в душата му- това нито баща му, нито майка му знаеха, а като че ли не се и интересуваха.Това пък е направило Вурал затворен и страхлив. Затова и така се срина след като научи истината за майка си.
Що се отнася до приятелството му с Керим, пак според мен, то е по-дълбоко от това на Селим и Ердоан, защото вътрешно, някъде дълбоко в себе си, Вурал предусеща, че е сирак-  точно като Керим. Да, и Вурал насили Фатмагюл, но го направи някак машинално, бих казала „съпричасно“ със Селим и Ердоан. Те, четиримата, според него, трябваше да действат по един и същи начин. Но .... точно, защото чувства Керим по-близък, той , а не онези двамата видяха, че Керим не се възползва от нея. Видя и усети състоянието на Керим въпреки дрогата и алкохола. И според мен точно тук и точно заради Керим той осъзна какво зло са сторили. Разбира се, че няма място за сравнение при двамата, защото още на следващия ден Вурал получи подкрепата на родителите си и това му даде увереност, че този „инцидент“ ще се забрави. Да ама не! Достатъчно беше да бъде провокиран страха му и той отново и отново започна да се връща към онази нощ. Сега вече, дори прошката, ако беше я получил, нямаше как да успокои болното му съзнание. Да не говорим, че той самият не виждаше изход- страх от затвора, кошмари- дори и на свобода. Затова и Вурал беше обречен и трябваше да умре.
                И накрая- само да вметна нещичко пак от традициите. Joy Joy Joy
След изнасилването тримата не влязоха в морето да се изкъпят за забавление. Simple Smile   Просто това е една от повелите на Корана. След полов акт, мъжът е омърсен и трябва мръсотията да се отмие от тялото му. Не вярвам да не сте забелязали по филмите, че след всеки акт, мъжът задължително влиза в банята.
За този пък канон толкова съм се смяла, като ми го обясняваха.... hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

smile3501

Бризче,  определено сме гледали един и същи филм!!! ..... мисля, че познаването на бита и порадките на съседите дават много по реална картина за постъпките на героите в сериалите им ..... За повечето зрители от друга националност, непознаващи турската култура трудно биха си отговорили на зададените от сценаристите въпроси или изобщо не биха забелязали правилните въпроси.

Последна редакция: пн, 05 мар 2012, 11:29 от rivva

# 394
Марта_49 ,ЧРД!МНого здраве и усмивки!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 395
Марта, честит рожден ден!

# 396
  • Варна
Нямам търпение да гледам вече 64та серия, а вие как гледате останалите , чета че сте я изгледали може би без превод или как ?  Thinking сякаш ако е на английски по ще чатна нещо, но все пак дано скоро стане превода, само проверявам през час  Laughing

# 397
Нямам търпение да гледам вече 64та серия, а вие как гледате останалите , чета че сте я изгледали може би без превод или как ?  Thinking сякаш ако е на английски по ще чатна нещо, но все пак дано скоро стане превода, само проверявам през час  Laughing

galslr85 ,Като му дойде времето ще я преведат момичетата и най важното Мариана ще пусне линк /цветен/,така че дерзай и проверявай по-често  Wink

# 398
  • В Града на липите
Марта, честит рождан ден.
Нека животът ти е пълен със смях и радост. Желая ти много верни приятели и любим човек, с когото да споделяте всичко. Весел празник и много подаръци  Hug

# 399
  • Разград
kerim fatmagul ( music Kidnapping)

# 400
  • Стара Загора

МАРТА,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

# 401
Във последните серии на Облака:
Нарин каза на Харун ,че няма да отиде да живее при него.Той взе детето и тръгна с колата,по пътя катастрофира.Колата се преобръщаше по склона и детето падна от колата и послесе взриви с Харун.Мустафа намери детето и го занесе на Нарин........................................
  Изпратиха Мустафа и жена му на почивка,през това време Нарин и Сердар се ожениха.Мустафа набързо се върна от почивката,но нищо не направи-видя ги колко са щастливи.............................
   Организираха празненство за рождения ден на Атеш -детето на Нарин.Сердар беше на минното поле ,говореше по телефона и ходеше напред-назад,Мустафа минаваше с колата,спря и слезе.Сердар продължаваше да говори и да ходи напред-назад и тогава.......гръмна мина............
   Майката на Нарин извика Мустафа и му каза ,че Атеш е негов син!!!!................
  И всички заживяха заедно и щастливо!!!!!!!!!!!!!!

# 402
Привет    food010

Скрит текст:

Много се бях отчаяла след последната серия и последвалите слухчета...много се страхувах,че ще жертват и Фахретин /и това ли да тежи на съвестта на Керим-ще издържи ли ooooh!/ но резюметата ми вдъхнаха кураж Grinning Даника    bouquet  много ми допада ,че Решат и Мюнир ще "триумфират" с белезници,но... се "притесних" Mr. Green ,че Селим и Ердоан остават без адвокат Heart Eyes Joy

..милата Фатмагюл- достойно се държа пред Мустафа,но само ние знаем колко е наранена и крехка- слава богу ,че вече има около нея хора ,които я обичат и ще й помогнат да преодолее и това изпитание...Хриси    bouquet сънят ти ме усмихна Heart Eyes[/color][/i]

# 403
  • Разград

# 404
  • В Града на липите
Славенка, мерси за рецептата. Ей таз съставка - "онова на Мустафата", мисля да я прескоча.  Grinning

Злати, с прискърбие ти съобщавам да не разчиташ на мен за водещ на програмата на 8-ми март. Аз все пак се надявам да има епизод. При тая рейтингова война, Енгин и Берен и действително да ги бяха простреляли сигурно щяха да ги метнат на снимачната площадкаэ със скорострелна промяна в сценария.
А не разчитай на мен, защото току що моя мъж реши да ме изненада "приятно" по телефона, че е резервирал маса в любимия ми ресторант. Познай какви усилия ми отне да имитирам ентусиазъм.
И познай колко пъти ще посетя тоалетната въпросната вечер, за да проверявам на тела, как се развиват събитията. От сега усещам, че няма да има много чок романтик на нашата маса. Освен ако не се взема в ръце.

п.п. Що се отнася до въпроса ти - сякаш не бяха начервени. Някои детайли ми се губят.

Общи условия

Активация на акаунт