Трудова борса и обезщетение

• 250 457
  • 1 706
  •   1
Отговори
# 1 440
На постоянен трудов договор съм била, т.е. изцяло трябва да съм осигурена.

# 1 441
  • Варна
На постоянен трудов договор съм била, т.е. изцяло трябва да съм осигурена.
Не ме разбрахте.9 лв се плащат за работен ден т.е работните дни за месеца умножавате по 9 и ще получите колко ще ви плаща НОИ

# 1 442
Да, мерси, включих, че като останеш изведнъж без работа си като гипс!

# 1 443
Не говоря за 1-2 или 4 заплати. И пак казвам, че това е по КТД, не по КТ.
Не правите ли разлика?
Пак са според стажа във фирмата, но са много повече заплатите.
Моите бяха 14.
По кой член да ме съкратят, че да ми ги дадат?
И защо НОИ ще печели от това, че имам право на обезщетение от тях? С чужда пита помен ще прави.
Очаквам в скоро време да искат справка за спестявания и имоти и ако имаш такива, пак да не ти дават обезщетение.
Защо ми удържат за риск безработица тогава???
Никой и нищо не може да попречи на работодателя ти да ти даде компенсация 5, 10 или 50 заплати, ако иска. И основанието за прекратяване няма нищо общо. Просто чл.331 задължава работодателя да изплати обезщетения. А при и останалите основания не е длъжен. Но това не значи, че не може.
Колективните трудови договори също са по КТ.

# 1 444
Объркала съм се. Като ми е за пръв път. Не съм по взаймно съгласие.
Прекратен е договорът по чл. 71, ал. 1. В изпитателния срок.
Каквото и да е, на 2 ще ми кажат колко ще получавам от борсата,

# 1 445
  • до най-прекрасния мъж
Пълна борса ще е, щом е в срока на изпитване. Дневното обезщетение се формира на база 60% от среднодневния осигурителен доход за последните 24 месеца, върху който са Ви внасяни осигуровки да риска безработица и после умножават по броя работни дни в месеца. Така формират месечната сума за конкретния месец. Обезщетение ще взимате за срок от 12 месеца, тъй като ще сте по старите правила.

# 1 446
Благодаря, Блу Flowers Hibiscus. То и по новите правила ще е 12 месеца, имам 22 години непрекъснат трудов стаж.
Не мога да го сметна, че имам и много хонорари.
Но поне внимателно и спокойно ще си търся работа.

# 1 447
Дадоха ми час за утре, за да ми оформят стажа в трудовата книжка. Преди това трябвало да мина през НОИ. А май в НОИ щяха да ми вписват стажа в кнкжката. Срещата беше преди месец и нещо и съм забравила каква точно е процедурата. Някой да знае какво точно се прави?

# 1 448
  • София
Стажа в ТК се нанася в НОИ след изплащане на последното обезщетение, но мисля че нямаше някакъв краен срок, който трябва да се спази. Все пак е хубаво да се направи преди започване на друга работа.

# 1 449
А в бюрото за какво се ходи след това? Яд ме е, че не поисках да ми дадат друга дата. Сега трябва да се прибирам утре заради единия подпис Sad

# 1 450
В Пловдив даже не нанасят нищо в ТК в НОИ, не и задължително.
Казаха, че това време на борсата го има в електронния регистър и не е нужно да се нанася. Също и че ТК ще отпаднат в скоро време и всичко ще е в електронен вид.
Аз ходих скоро да ми нанесат, защото започнах работа във фирма, която ми признава дори времето на борсата за стаж и ми трябваше да го имам.
Иначе миналата година нищо не ми нанесоха.

# 1 451
общо взето за нищо не се ходи в БТ вече. освен регистрацията де. и възможните други социални помощи, които винаги са обвързани с БТ.

крайно време е ТК да отпадне. все някога се излиза от каменната ера.

# 1 452
Аз все пак ще се вдигна и ще ида да се подпиша, че не ми се рискува с мъмрене, някакви скрити условия и т.н. А това, че ТК ще отпаднат скоро е чудесна новина!!!! Скоро си изкарах акъла, че съм затрила някъде моята и накрая чак се разплаках от радост като я намерих. А колко народ е изгорял с незачетен стаж поради изгубена книжка. Пълно безумие. Даже наскоро четох за един човек, който при пожар остава без лична карта и ТК и не може да получи пенсия... Пълен потрес!

Ами Хълк, аз ще трябва да ида Grinning Все пак, доколкото знам, регистрацията в бюрото не се прекратява с последното преведено обезщетение, та най-вероятно си ме привикват за обичайното отчитане, че съю без работа още

# 1 453
Да, тя въобще не се прекратява. Просто спира да има някакъв смисъл в нея. Ти нали не очакваш да си намериш (хубава) работа чрез БТ?

# 1 454

Общи условия

Активация на акаунт