Трудова борса и обезщетение

• 250 406
  • 1 706
  •   1
Отговори
# 1 545
Задължително ли е да ходя в НОИ да се отписвам,след изтичането на обезщетенията.

Не знам дали е задължително, но се ходи с трудовата книжка, за да ти впишат периода на получаване на обезщетение като стаж. Така че по-добре иди

# 1 546
  • София
Koe число се взима от фиша, за да се изчисли евентуално обезщетение? Щатно възнаграждение, осигурителен доход... х 80%

# 1 547
Koe число се взима от фиша, за да се изчисли евентуално обезщетение? Щатно възнаграждение, осигурителен доход... х 80%

Обезщетение за какво?

# 1 548
  • София
Задължително ли е да ходя в НОИ да се отписвам,след изтичането на обезщетенията.

Не знам дали е задължително, но се ходи с трудовата книжка, за да ти впишат периода на получаване на обезщетение като стаж. Така че по-добре иди

Благодаря

# 1 549
  • София

Обезщетение за какво?
За безработица (пълно). Последните 18мес ли се смятат или вече 24мес?

# 1 550

Обезщетение за какво?
За да имаш право на него трябва да си работила 12 месеца през последните 18. А за да ти изчислят обезщетението вземат 24 месеца назад доходите.
И гледат основната заплата.

# 1 551

Обезщетение за какво?

Осигурителният доход за 24 месеца назад се гледа.
И се вземат 60% от него.
Обаче ако напускаш по твое желание или по взаимно съгласие, получаваш само минималното.

# 1 552
След като договорът е постоянен,след мйчинство-как могат да ме освободят от работа за да взимам високо обещетение от борсата(имам 12г.стаж).След отпускта,ми казаха,да си търся работа,аз не съм съгласна.Какви са вариантите(в моя полза разбира се).

# 1 553

Какво друго се носи освен ЛК и трудова книжка?
И има ли срок, ако не съм почнала работа, а просто се отписвам?
Мерси.

# 1 554
След като договорът е постоянен,след мйчинство-как могат да ме освободят от работа за да взимам високо обещетение от борсата(имам 12г.стаж).След отпускта,ми казаха,да си търся работа,аз не съм съгласна.Какви са вариантите(в моя полза разбира се).

Колко време беше в майчинство? Една или две години?

Ако детето е под 3 годишн, имаш защита. А щом договорът е безсрочен, трудно ще се случи освобождаване на основание, различно от взаимно съгласие.

Но пък от друга страна, за времето на майчинството се взима МРЗ. Така че, ако си ползвала 2 години майчинство, няма как да взимаш високо обезщетение.

# 1 555
  • Русе
Здравейте! Днес си взех документите от работа - освободена съм по чл. 71 ал. 1. Вчера ми беше последния работен ден и утре мисля да се регистрирам в Бюрото и НОИ. Доколкото разбрах, ще получавам 10 месеца по 60%. Обаче аз също бях по майчинство до септември миналата година. Това означава, че като ми смятат последните 24 месеца и майчинството ще се вземе под внимание и обезщетението ми ще е по-ниско?

# 1 556
Здравейте, не знам дали въпроса ми е точно за тази тема и ако не е, се извинявам.
Казусът е следния- колежка излиза в неплатен отпуск и аз трябва да я замествам, т.е. ще ми сключат нов договор по заместване за нейната длъжност. За моята си длъжност, обаче, трябва да изляза в неплатена ли? Имам и отпуска от миналата година- какво се случва с нея?

# 1 557
Здравейте,
обезщетението ми за безработица е до 31.01.2018. Днес отидох до НОИ да ми оформят трудовата книжка и ми казаха, че е рано и че щом нямам нова работа ще ми я оформят най-рано на 15-ти. Това, че е рано вярно ли е?

# 1 558

Колко време беше в майчинство? Една или две години?

Ако детето е под 3 годишн, имаш защита. А щом договорът е безсрочен, трудно ще се случи освобождаване на основание, различно от взаимно съгласие.

Но пък от друга страна, за времето на майчинството се взима МРЗ. Така че, ако си ползвала 2 години майчинство, няма как да взимаш високо обезщетение.

Две години бях в майчинство,сега съм в отпуска.Няма да подписвам по взаимно съгласие.Ще искам да ме съкрати тогава,щом не желае да се връщам обратно на работа.

# 1 559
Здравейте! Ако между два трудови договора има разлика от един ден, ще окаже ли това някакво значение при евентуално отиване на борсата след това. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт