Трудова борса и обезщетение

• 250 371
  • 1 706
  •   1
Отговори
# 1 620
  • София
Скрит текст:
Ето ме и мен тук при Вас !
На 25.2 шефа дойде и каза ,че до днес  ще работя  Confused
Причината не каза  Shocked
Щял да ми плати и др.месец т.е. и март без работя ,но трябва да се разделим .
Работих 5 години в тази ф-ма и давах всичко  ,аз по принцип влагам сърце и душа в работа ,защото си е харесвам.Не ,че се хваля ,но и той го каза ,което много ме озадачи  Shocked
Та сега и на борсата ще трябва да се регистрирам ,но ми казаха ,че като е по взаимно съгласие ще взимам х 5 лв.чисто на раб.ден  Rolling Eyes ,което е нищо .
Сега ми казаха и др.,но първо ще проверя и после ще пиша .
Ами това е ще ходя да търся начин  Crossing Arms за повече пари .
Дано скоро да мога да си намеря работа и да не се стига до борса  Praynig Praynig
 Peace
И моят съвет е да не напускаш по взаимно съгласие.
Като не те иска, да те съкрати.
Ами не ще да ме съкрати и това е то .
Инати се .Той си решава и никой не му  противоречи  Rolling Eyes

Но той не може да те принуди да се разделите по взаимно съгласие.

точно така, не може да те принуди...той не е съгласен да те съкрати, ти пък защо трябва да си съгласна да е по взаимно...не му се давай...има варианти, но  защо ти трябва да си усложняваш живота, а да улесниш него?

# 1 621
  • София
А какво сте се разбрали? Днес подписа ли нещо? Ако не си си отивай на работа утре, че да не се заяде и да те съкрати дисциплинарно за неявяване на работа.
Звънни в НОИ да те консултират най-добре.

# 1 622
  • Другата България
Скрит текст:
Ето ме и мен тук при Вас !
На 25.2 шефа дойде и каза ,че до днес  ще работя  Confused
Причината не каза  Shocked
Щял да ми плати и др.месец т.е. и март без работя ,но трябва да се разделим .
Работих 5 години в тази ф-ма и давах всичко  ,аз по принцип влагам сърце и душа в работа ,защото си е харесвам.Не ,че се хваля ,но и той го каза ,което много ме озадачи  Shocked
Та сега и на борсата ще трябва да се регистрирам ,но ми казаха ,че като е по взаимно съгласие ще взимам х 5 лв.чисто на раб.ден  Rolling Eyes ,което е нищо .
Сега ми казаха и др.,но първо ще проверя и после ще пиша .
Ами това е ще ходя да търся начин  Crossing Arms за повече пари .
Дано скоро да мога да си намеря работа и да не се стига до борса  Praynig Praynig
 Peace
И моят съвет е да не напускаш по взаимно съгласие.
Като не те иска, да те съкрати.
Ами не ще да ме съкрати и това е то .
Инати се .Той си решава и никой не му  противоречи  Rolling Eyes
Казали са ти го вече - ти пък не искаш по взаимно съгласие. Ходиш си на работа и си я вършиш.

# 1 623
  • 1st floor
jb66, вариант е също да намериш познати с фирма, които да те назначат фиктивно. Отработваш няколко дни, плащаш си осигуровките и те съкращават те. Най-удобно мисля беше да те назначат по чл70 и да те съкратят по чл71.  Ако греша поправете ме по-запознатите.
Колко дни трябва да се отработят? Дано не ми се налага, но да си го знам...

# 1 624
  • Пловдив
jb66, вариант е също да намериш познати с фирма, които да те назначат фиктивно. Отработваш няколко дни, плащаш си осигуровките и те съкращават те. Най-удобно мисля беше да те назначат по чл70 и да те съкратят по чл71.  Ако греша поправете ме по-запознатите.
Дааааа, точно това направих !
Това е най доброто за мен !
И точно по този член или освобождаване по чл.325 ал.1 т.4
Но наистина това е начина .
Иначе не съм конфликтна личност ,м....та му ,а който ме е наклепал има Господ и той да го наказва !!!
Гледам напред и съм готова за нови хоризонти  Hug bouquet Peace

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 09:44 от jb66

# 1 625
  • Варна
Здравейте, чета доста противоречива информация и затова се надявам тук да можете да ми отговорите. Има ли право на обезщетение за безработица собственик и управител на ЕООД, ако е осигуряван по ДУК? И ако да, на минималното обезщетение или въз основа на дохода, в/у който е бил осигуряван?

# 1 626
jb66, вариант е също да намериш познати с фирма, които да те назначат фиктивно. Отработваш няколко дни, плащаш си осигуровките и те съкращават те. Най-удобно мисля беше да те назначат по чл70 и да те съкратят по чл71.  Ако греша поправете ме по-запознатите.
Бяха ми казали, че и 1 ден стигал, но аз не съм съвсем наясно. Преди години го бях направила този номер след майчинството и отработих около седмица.

# 1 627
Непо, не знaм колко минимум. Аз бях назначена по 70 и ме съкратиха по 71, ама след 2 месеца работа. Да се намесят знаещите. Няма да ти се случи Hug

Вчера ходих да си взимам трудовите книжки от онази работа, дето бях от ден до пладне. Молих се - дано не са ми направили някой трудов договор и да са го въвели вече. Реално погледнато не е в сила, щом аз не съм се разписала, но върви се разправяй в НОИ и ТБ.

Жалко, че за учител, ако нямаш педагогическо образование, трябва да дършиш квалификация и то не малко време. Що места при нас има за учители. А аз поне по 5 предмета мога да преподавам.

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 10:39 от Jerry F

# 1 628
  • Пловдив
Бяха ми казали, че и 1 ден стигал, но аз не съм съвсем наясно. Преди години го бях направила този номер след майчинството и отработих около седмица.
Трябват ти минимум 10 Работни дни за по сигурно 15 дни !!!Повтарям РАБОТНИ !Може един ден да не са сметнали и край изгаряш ,така че със сигурност 15 дни да си сигурна, че ще го признаят .

# 1 629
Здравейте, чета доста противоречива информация и затова се надявам тук да можете да ми отговорите. Има ли право на обезщетение за безработица собственик и управител на ЕООД, ако е осигуряван по ДУК? И ако да, на минималното обезщетение или въз основа на дохода, в/у който е бил осигуряван?

Зависи в кои фондове се е осигурявал този управител. ОЗМ и Безработица не са задължителни за този вид договори. А точно осигуровката във фонд Безработица е определяща както за правото, така и за размера на обезщетението.
Интересно ми е, каква противоречива информация прочетохте?

Реално погледнато не е в сила, щом аз не съм се разписала, но върви се разправяй в НОИ и ТБ.

Това не е вярно. Щом сте се явила и сте започнала да изпълнявате задълженията си, договорът се счита за склочен. Не подписът е определящ. Може да подпишете договор, но ако не се явите на първия работен ден, той не влиза в сила. И обратно - ако се явите и започнете да работите, със знанието и без изразено несъгласие от страна на работодателя, в сила е трудово правоотношение, независимо дали е формализирано или не.

# 1 630
Здравейте,

Имам въпрос за регистрация на безработна прибираща се от Испания.
Жената е работила там 18 месеца. Ще има 9 месеца от последните 15 без прекъсване. Преди това в България има поне 10г.
Ще напусне в края на март и се прибира тук.
От НОИ са и казали да си осигури документ U1 /ПД U1/ (“Периоди, които се вземат предвид за предоставяне на обезщетения за безработица”), което ще направи.

Ще има ли значение как я освобождава испанската фирма?
Ако си напусне по собствено желание ще трябва ли да я съкрати някоя БГ фирма преди да се регистрира, за да може да си получава 60%- ното обезщетение?

# 1 631
  • 1st floor
Трябват ти минимум 10 Работни дни за по сигурно 15 дни !!!Повтарям РАБОТНИ !Може един ден да не са сметнали и край изгаряш ,така че със сигурност 15 дни да си сигурна, че ще го признаят .
Има ли го някъде упоменато като закон? Бенджолина казва, че около седмица е отработила...Би трябвало, ако има някакво правило, да го има черно на бяло. newsm78

# 1 632
Преди как се раздвахме на празниците, а се га хич не ги искам, че губя по 30 лв. на ден от тях. И така ще е чак до юни.

# 1 633
  • Пловдив
Има ли го някъде упоменато като закон? Бенджолина казва, че около седмица е отработила...Би трябвало, ако има някакво правило, да го има черно на бяло. newsm78
Ами явно след като всяка счетоводителка го казва .10 работни дни трябва да има .
И това работи .За по сигурно може и повече ,но трябва да си платиш осигуровките  сама за този период .

# 1 634
  • до най-прекрасния мъж
Става и с по-малко дни - около седмица /5 работни дни/ също е ОК. Изпробвано е.

Общи условия

Активация на акаунт