Трудова борса и обезщетение

• 250 429
  • 1 706
  •   1
Отговори
# 1 515
В първия пост съм написала- напуска работа.

Е тогава докторантурата какво общо има? Нещо не разбирам.
Ще има право на минималното, ако изпълнява критериите, които peppery ти е посочила.

# 1 516
Значи най-вероятно е по чл325 т.1 или 2. взаимно съгласие. В този случай борсата е 4м. по 9лв. на работен ден

# 1 517
Нали степендия получавате, не заплата.

# 1 518
Напускаш си  я живо по здраво, ако не са взети взички изпити и не си минал предзащита връщаш всички стипендии. Тък ти и искаш още пари.

П.П. Леле каква мизерия за декември с толкова почивни дни.

# 1 519
Бързала съм и явно не съм написала както трябва. Става въпрос за приятел. Иска да напусне работа /просто вметнах, че учи докторантура/.
Звънях в бюрото по труда и НОИ - може да се регистрира и да получава обезщетение.

# 1 520
  • Ст. Загора
Здравейте!
През м. 11, 2016 г. ме освободиха от работа с право на пълна борса за период от 10 месеца, която ползвах 9 месеца, тъй като си намерих работа. Все още съм в изп. срок. Въпросът ми е: ако ме освободят преди изтичане на изп. срок, имам ли право въобще на някакво обезщетение от Бюрото по труда?

# 1 521
Понеже не са минали 9 месеца от предходното упражняване на правото Ви на обезщетение, имате право на един месец.(Този същият, който не сте ползвали предния път)

# 1 522
  • Ст. Загора
Понеже не са минали 9 месеца от предходното упражняване на правото Ви на обезщетение, имате право на един месец.(Този същият, който не сте ползвали предния път)
Благодаря много за отговорите! А този един месец ще получавам минималното обезщетение, нали така?
А ако случайно минат тези 9 месеца отниво ще имам право на минимума ли?

# 1 523
Ще получавате толкова, колкото сте получавала преди. Обезщетението Ви продължава, все едно не е прекъсвало.

Ако тези месеци минат, ще получавате минималното, да.

# 1 524
  • Ст. Загора
Ще получавате толкова, колкото сте получавала преди. Обезщетението Ви продължава, все едно не е прекъсвало.

Ако тези месеци минат, ще получавате минималното, да.
Много Ви благодаря!
Слушах колеги да обсъждат, че трябвало да минат 3 г., за да може пак да се ползва пълно обезщетение.

# 1 525
Така е, прави са колегите Ви. Вие в случая се възползвате от това, че не са минали 9 месеца от предходното Ви обезщетение и не сте използвала това предходно обезщетение в пълния му размер. Но пък ще получавате обезщетение само за един месец, А не за период, определен от стажа Ви.

# 1 526
  • Ст. Загора
Нищо лично, благодаря Ви за информацията!

# 1 527
  • Русе
Здравейте,
И аз днес четох за обезщетенията при безработица. Правилно ли съм разбрала, че ако напусне човек по собствено желание ще получава само 4 м обезщетение и то минимално? Т.е. 9 лв. на ден?

# 1 528
Да. Винаги е било минималното при напускане по желание.

# 1 529
  • Русе
Да. Винаги е било минималното при напускане по желание.

Благодаря. Надявах се да не съм разбрала правилно..

Общи условия

Активация на акаунт